Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Rajt, csak magyarokkal

Hétfőn délelőtt Végh Tibor irányításával, s egyelőre meglehetősen foghíjas kerettel megkezdte a felkészülést a 2007/2008-as évadra az FC Sopron labdarúgócsapata.
Az előző két szezonban meglehetősen sok légióst foglalkoztató gárda külföldi labdarúgók nélkül, csak magyar futballistákkal vágott neki a felkészülésnek.

Amamoo, Rus, Ibric, Radu, Dragomir, Demjén, Fabio, Munteanu, Magasföldi, Cigan, Feczesin... Ha az előző szezon hajráját nézzük, ez nem is lenne olyan rossz tizenegy. Nos, ezen képzeletbeli alakulat egyetlen tagja sem volt ott a Káposztás utcában az első tréningen.
Köteles Zsolt ügyvezető azzal fogadta az érkező s érdeklődő újságírót, hogy a napokban sajtótájékoztatót tart a klub. Azon majd bejelentik, ki lesz az Olaszországból vissza nem térő, amúgy a gárdával tavasszal igen sikeresen dolgozó Dario Bonetti utódja a kispadon, s a játékosállományban történő változásokról is tájékoztatják a közvéleményt, addig azonban nyugalomra van szükség.

Ami a fent említett tizenegy labdarúgó közül néhánnyal kapcsolatban eddig is tudott volt: Demjén Debrecenbe igazolt, Munteanu pedig hazatért Romániába, Amamoo-val nem hosszabbított szerződést az FC Sopron.

Ami a többieket illeti, Köteles elmondta: Radu, aki másfél éven át a soproni védelem egyik oszlopa volt, bizonyos értelemben követte haza, Romániába Munteanut, visszatért korábbi klubjához, az Arges Pitestihez, mivel gyermeke kezdi az iskolát. Ibric és Cigan kölcsönadási szerződése lejárt a Libertynél, s a féléves kölcsön ugyanígy lejárt másik két román futballista, Rus és Dragomir, valamint a brazil Fabio esetében, de rájuk opciós, azaz elővásárlási joga van a Sopronnak. Velük kapcsolatban a napokban kinevezendő új szakvezető dönti el: szükség lesz-e rájuk a következő évad csapatában.

Ami a múlt héten a Fehérvár csapatában edzőmeccsen pályára lépő Magasföldi Józsefet illeti, ő a klub engedélyével van távol, s ugyanez a hivatalos verzió Fe- czesin Róbert esetében is. Ő – ahogy Köteles fogalmazott – azért kapott engedélyt arra, hogy később térjen vissza, mert a bajnokság után még szerepelt a korosztályos válogatottban. E két labdarúgó volt a soproni együttes két legeredményesebb játékosa, ők szerezték a Sopronnak a bajnokságban elért 33 találat több mint felét, 17 gólt. Feczesin 11-gyel, Magasföldi pedig 6-tal zárt...

Lássuk, ezek után kik voltak ott az első edzésen. Takács Tamás mellett a fiatal Heinrich Márk képviselte a „kapusszakmát". Ami a mezőnyjátékosokat illeti, az előző szezonban meghatározó szerepet betöltő futballisták közül edzésbe állt a három régi soproni, Horváth András, Sifter Tamás és Sira István, valamint Dancs Roland. Ott volt még jó pár fiatal labdarúgó, Csontos Zoltán, Csikós Sándor, Birtalan Botond.

Egy régi-új arcot s egy új fiút is láthattak, akik kilátogattak az első edzésre. Egyikük, a jobbhátvéd Grósz Róbert pár éve már futballozott Sopronban, majd elvitte az Újpest, aztán a Ferencvároshoz került, majd a másodosztályú Dunaferr s a Hévíz volt a következő állomás a pályafutásában. Most visszatérhet Sopronba, ha a hét közepe táján kinevezendő edző úgy gondolja, szüksége van rá a csapatnak. Grósszal együtt Hévízről érkezett a zalaegerszegi nevelésű, remek felépítésű védő, Györe Barnabás, az ő sorsáról, esetleges szerződtetéséről is majd az új edző dönt.

További labdarúgók érkezése is várható a héten, de neveket nem mondtak a vezetők, mivel az érintettek többségét június 30-ig szerződés köti.


Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Sopron: Détári vagy Pintér válthatja Bonettit

Dario Bonetti távozik az FC Sopron kispadjáról, miután elfogadta az olasz harmadosztályú Gallipoli… Tovább olvasom