Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Postás: ezüstcsapat a pénztelenségben

Végig anyagi gondokkal küszködött a Soproni Postás női kosárlabdacsapata, mégis ezüstér met nyert a bajnokságban. A nehézségek összekovácsolták a társaságot.
Najdenovát nagyszerűen pótolta Englert, a centerek nem váltották be a reményeket. Ezüstcsapat, pénz nélkül! Röviden így lehetne jellemezni a Soproni Postás az évad során bravúrt bravúrra halmozó női kosarasainak szereplését.

Mint ismeretes, hihetetlen anyagi nehézségek közepette lett második a pécsiek mögött Meszlényi Róbert együttese, mind a Magyar Kupában, mind pedig a bajnokságban. Az együttes fiatal szakvezetőjét kértük az idény értékelésére.

Csak két külföldi lett

– Közismert, hogy szinte az egész évadot pénz, fizetés nélkül játszotta végig a csapata. Men nyire szólhatott ebben a helyzet ben a szakmáról ez az évad?

– Tulajdonképpen csak arról szólt, a pénzről nemigen szólhatott – felelte a szakember. – Amikor elindultunk, úgy volt, hogy három külföldi játékosunk lesz, egy irányító, egy mezőnyjátékos és egy center. – Ebből kettő lett, aztán maradt egy, sőt, volt időszak, amikor légiós nélkül játszottak... – Így van.

Centerposzton Lelas túlsúlyos volt, nem tudott beilleszkedni a játékunkba. A helyére érkező Imamovic tudása nem ütötte meg azt a szintet, amilyen kvalitású középjátékosra nekünk szükségünk lett volna. A leginkább használható a szezon vége felé hozzánk érkező Barnes volt, bár ő is inkább csak a védekezésben. – A bolgár irányító, Najdenova a szezon közben „lépett le", de úgy tűnt, sikerült megoldani a pótlását, Englert nem roppant össze a felelősség alatt, sőt...

– Örülök, ha kifelé ez így lát szott. Orsi valóban többnyire jól megoldotta a feladatát, ám azért hozott némi változást, át alakulást Najdenova távozása. Kiesett egy mezőnyember, és én éreztem, hogy nem tudunk végig olyan iramban, olyan sebességgel kosarazni, mint amikor még itt volt. Nem tudtunk annyi könnyű kosarat dobni, tehát éppen ezért a védekezésünket még jobban össze kellett szedni, és a felállt védelem elleni játékunkat próbáltuk szervezet tebbé, színesebbé tenni.

Motivált játékosok

– Csapata végig óriási elszántsággal játszott. Hogyan sikerült ilyen szinten motiválni a lányokat?

– Szerencsére nem nagyon kellett motiválni őket, óriási bizonyítási vágy dolgozott mind egyikükben. Azt hiszem, a nehézségek nagyon összekovácsolták ezt a társaságot.

– Az Európa-kupabeli búcsú után nagyon „prüszköltek" a kiírás menet közbeni megváltoztatása ellen. Így utólag hogyan bírta volna a társaság?

– Amikor januárban folytatódott a sorozat, nem volt igazi centerünk. Ha mégis tovább mentünk volna, szerintem nem jutottunk volna túl messzire. Tény, hogy a januárt gyakorlatilag végigalapoztuk, és az ebből szerzett erő kitartott a bajnokság végéig. Úgy érzem azonban, ha folyamatosan játszhattunk volna szerda-szombat rendszerben, az lehet, hogy egy jó ritmust adott volna a csapatnak.

Rend és fegyelem

– Említette a januári alapozást, amikor pénz nélkül nagyon nehéz, kemény munkát végezte tett a lányokkal. Ebben a helyzetben mennyire kellett visszafognia magát?

– Nem vagyok az a vasszigoráról ismert edző, de azért az edzéseken rendnek kell lenni. Amint az eredmények mutatták, rend is volt. Előfordult persze, hogy valakinek rosszabb napja volt, és ezen túlmenően is bizonyos dolgokban azért engedékenyebb, elnézőbb voltam velük.

Éppen azért, mert úgy gondoltam, ezek az esetek éppen ennek a szituációnak voltak a következményei.

– Hogyan látja a jövőt?

– Nagyon szeretném folytat ni a munkát ezzel a csapattal, hiszen úgy érzem, évről évre lépünk előre. Várom a fejleményeket, remélem, sikerül megmenteni, együtt tartani a csapatot. Ajánlatom egyébként van szép számmal, de férfivonalról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magukat büntették

Csúfos vereséget szenvedett a bentmaradását ezzel a győzelemmel bebiztosító Békéscsaba csapatától a… Tovább olvasom