Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Pálinger Katalin: `ez volt az utolsó válogatott meccsem´

253 válogatott meccs után szombaton vette fel utoljára a címeres mezt a magyar csapat kapitánya, Pálinger Katalin. Plusz Mátéfi Eszter és Borkai Zsolt nyilatkozata a meccs után.

Pálinger Katalin a győri csapat kapusa visszavonul a válogatottságtól. A magyar csapat kapitánya a szombati mérkőzéssel együtt 253-szor játszott a címeres mezben.

Pálinger: "generációváltásra van szükség"

"Nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült kijutnunk a világbajnokságra. A németek továbbjutása megérdemelt, hisz mindkétszer legyőztek bennünket.

A mérkőzés előtt azt mondtam, hogyha nem tudjuk megverni a németeket, akkor nem érdemeljük meg, hogy kijussunk a világbajnokságra" - mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Pálinger Katalin.


Pálinger Katalin a jövőben már csak az Audi-ETO csapatát erősíti.
Pálinger Katalin a jövőben már csak az Audi-ETO csapatát erősíti.


A győri Audi ETO KC kapusa azt is közölte: a németek elleni győri meccs volt az utolsó szereplése a válogatottban, mivel "generációváltásra van szükség".

"A szombati eredménytől függetlenül a döntésemet korábban meghoztam; ha nyertünk és továbbjutottunk volna, akkor is lemondtam volna a válogatottságot" - tette hozzá az első félidőben többször is remekül védő kapus.

A többi magyar játékos - köztük Görbicz Anita - nyilatkozatát elolvashatják az Nso.hu oldalán!

Magyarország-Németország. Fotók: H. Baranyai Edina.

A mérkőzés teljes tudósítását ide kattintva tekinthetik meg!

Mátéfi Eszter: "ártott a Mocsai-ügy"

Mátéfi Eszter, a női válogatott szövetségi kapitánya - aki ellen a lefújást követően egyébként hosszú percekig "tüntetett" a győri közönség - szintén csalódottságának adott hangot.

"Abban bíztunk, hogy a németországi találkozón beszedett két gólos hátrány ledolgozható, s sokat is dolgoztunk azért a héten, hogy a hibáinkat kijavítsuk.


Mátéfi Eszternek valószínűleg távoznia kell a válogatott éléről a két sorsdöntő, vesztes mérkőzés után.
Mátéfi Eszternek valószínűleg távoznia kell a válogatott éléről a két sorsdöntő, vesztes mérkőzés után.

Sajnos, a meccs nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, s a lányok így nem tudták megszerezni a kellő önbizalmat. A mérkőzés nagy részében végig futnunk kellett az eredmény után.

Amikor pedig már sokat kellett kockáztatnunk, s kinyílt a védelmünk a második félidőben, akkor ezt a németeke rendre könyörtelenül kihasználták" - közölte Mátéfi Eszter.

Mátéfi Eszter szerint az előzmények – például a Mocsai Lajos állítólagos megkeresésével kapcsolatos ügy – is közrejátszottak abban, hogy a magyar válogatott nem lesz ott a következő vb-n, s így az olimpiáról is lemarad(t).

Borkai Zsolt: "a második félidőben már esélytelenek voltunk"

Borkai Zsolt győri polgármester - aki Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként meghívta elődjét, Schmitt Pál köztársasági elnököt a Magvassy-csarnokba - a győri vereséget követően úgy nyilatkozott, hogy "a németek egyértelműen jobbak voltak, s a második félidőben már esélytelenek voltunk velük szemben".

Borkai Zsolt Schmitt Pál és Sinka László társaságában a Magvassy-csarnokban.
Borkai Zsolt Schmitt Pál és Sinka László társaságában a Magvassy-csarnokban.


"A németek kihasználták a hibáinkat, s 4-5 góllal elhúztak a második félidő elején, melyet nem tudtunk ledolgozni a hátralévő időben.

Úgy érzem, őrségváltásra van szükség a magyar női kézilabdában, melynek következtében néhány év múlva remélhetőleg ismét nagy sikereknek örülhetünk majd" - vélekedett Borkai Zsolt, aki a férfi csapat olimpiai kvalifikációjában nagyon bízik.

Győr polgármestere hozzátette: "a kézilabdát továbbra is támogatni kell, hisz ha egy sportág válságba kerül, akkor különösen szükség van a segítségre".


Örömtáncot járó németek

A német női kézilabda válogatott hosszasan ünnepelt a mérkőzés után, s a szurkolókkal közösen még a Magvassy-csarnok előtt is örömtáncot jártak.

A német kaput remekül őrző Katja Schülke így látta a meccset: – Mind a két meccsen jól teljesítettünk. Bizonyítani akartunk a rosszul sikerült Eb után, az új edzővel elértük a célunkat, kijutottunk Brazíliába.

Csapatként küzdöttünk egymásért, ez volt a sikerünk titka.


Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. dsj 2011. június 17. 10:36
  „A minőségi sport sikereihez nagyobb tömegbázis kell. A mostani sportpolitika nem megfelelő, a "világraszóló" eredményekért való állandó görcsölés szerintem kontraproduktív. Első sorban egészséges nemzet, nemzedék kellene, s annak az útja nem a látványsportok kiemelt támogatásán nyugszik.”
 • 25. Infamous 2011. június 13. 13:45
  „Mátéfit lehet bántani, de nem ő játszott a pályán...az egész csapat hatalmas kupac xar volt egytől egyig, és ebben benne vannak a győriek is! jó lenne már leszállni a magas lóról és magukba szállni egy csöppet! Pálinger ahhoz még fiatal, hogy lemondja a válogatottságot, persze a válogatottból közel sem jön annyi lóvé mint Győrből...érdekes hogy az ETO-ban tudja folytatni. :-)”
 • 24. 621 2011. június 13. 13:31
  „Hát tisztelettel, akkor pontosítsunk.: Nem tudok róla, hogy valaki is pisztolyt fogott volna jeszterkére, hogy el kell vállalnia a kapitányságot... Az összes továbbiak az ő felelőssége... Nem szeretnék olyan buszvezető mögött utazni aki becsületből vállalja el a sofőrséget aztán a szakadékben végezzük... A hazaszeretet, meg egyéb általad felsorolt kérdések a hazaszeretet és erkölcstan órai tananyag, - ez meg most SPORT és szakmai hozzáértés... Nem a korábbi érdemekre emlékezve, hanem sajnos a két meccs jeszterke által elkövetett balfácánságaira is (már )emlékezve... Számomra a (tiszteletre méltó) játékosmúltja nem múlt - az a régmúlt... A múlt a két meccs, amihez kevés volt, mondhatnám NULLA.. Most erről gondolom, hogy szó van... Az meg, hogy bennünket választott anno tiszteletre méltó, de semmi köze nincsen a kézilabdaszakmához... Biztosan mérlegelt mindent a miérteket is.És persze az edzői szakmaiatlansága nem menti fel azokat sem, akik nem vették a fáradságot maguknak, hogy hozzáértő embert keressenek erre a posztra, de aki elvállalta, annak ellenére, hogy sztem pontosdan tudta, hogy mi lehet döntésének az eredménye következménye az a jeszterke volt. Semmi nem menti fel..
  Engem sem, ha még egyszer erről írok! Minden jót.”
 • 23. nasi12 2011. június 13. 11:07
  „Tisztelt 621!
  Mátéfit, lehet bántani a vereségért, a hibás taktikáért, mindenért, de azért, hogy a nálánál sokkal nagyobb tudású, vagy csak sokkal ravaszabb edző sztárjaink mért nem vállalták el ezt a munkát, azért nem.
  Az általam nagyon is tisztelt Mocsai meistro még a háttérből való szakmai segítséget is visszautasította, akkora volt a baj.
  Egy történet lezárult!
  Vége!
  Lapozni kell!
  Akiben pedig volt annyi tisztesség, (hazaszeretet,) hogy segített irányítani a mások által már rég meglékelt hajót, szerintem köszönetet érdemelne, nem pedig ennyi bántalmazást.
  Mátéfi legnagyobb hibája az volt, hogy nem vette észre, hogy a mai játékosok csak viselni szeretik a címeres mezt, ám meghalni benne a csapatért, a nemzetért, értünk szurkolókért már soha. (kivéve talán az ETO-sok)
  Az ő korában ez nem volt divat!
  Azt hogy honosítottuk, játékosként már rég becsülettel törlesztette góljaival.
  Azt hogy trénerként is szeretett volna segíteni szeretett hazájának, sajnos nem sikerült.
  Talán majd máskor, másokkal.
  A legnagyobb szégyen, hogy sokan ide születnek, és mégis szégyellik magyarságukat, sőt megszólják, lenézik azt, aki még érez valamit kis hazája iránt.
  Ne bántsuk, ne alázzuk állandóan azt, aki úgy választott bennünket!”
 • 22. 621 2011. június 13. 07:18
  „Kedves nasi12!
  Néhány dologgal talán még egyet is lehetne érteni...ennek ellenére vitatkoznék veled... Borkai nyilatkozat-támogatás...Görbe játéka... Vérten játéka(hosszú évek alatt azt látom ugyan is, hogy ők ha néhe rossul talán, de lelketlenül soha nem tudnak játszani...
  Viszont... A többi megállapításod a múltról szól (nem is kellen a jövőről, de a jelenről legalább...)
  Még azzal sem vitatkoznék, hogy drága Palikánk mit is keresett ott. Volt ő már ennél oda nem illőbb helyen is, még sem vette észre magát. Gondolom a gazdi megmondta, hogy most ez a feladat...
  Mátéfival viszont más a helyzet. Aki el meri mondani pl. minden szégyenkezés nélkül, hogy kint azértnem szerepeltette a második félidőben a jókat mert ..."előre eltervezte a cseréket...!!!!??!!" az legalább egy kacagást megérdemel, hogy a többit ne is mondjam... Senki nem vonta vissza a játékos-érdemeit, mert nem lehet és nem is szabad, és senki nem dícsérte mint kaptányt az érdemeit mert nem is lehet, .... Egyébként én hagynám azokra akik naponta testközelből szenvedték el "zsenialitásait" a jogot, hogy esetleg miután látták, hogy a szakadékba tarta busz, sofőrért, fékpedálért, stb kiáltsanak...
  Remélem azért nem hazaárulók akik úgy gondolták(ják), hogy jeszterke kapitánysága orbitális... hogy is mondjam melléfogás volt...”
 • 21. nasi12 2011. június 12. 23:03
  „Néhány gondolat a magukat isteneknek képzelő megmondóknak.
  1.) Győr városa (Borkaival) a második legnagyobb támogatója a női csapatnak, sőt névadó szponzora az Audival együtt.
  Ezért nevezik a csapatot "Győri Audi ETO"-nak.
  Akkor mi is a gond?
  2.) Borkai Zsolt, és Schmitt Pál olimpiai aranyérmesek, tehát a világ legjobbjai voltak a sportágukban!
  Néhány mosdatlan szájúnak illene előbb fogat mosni, majd szájvízzel öblögetni is egy kicsit, mielőtt a nevüket a szájukra veszik.
  A vázsvilla nyele kilóg a szájából néhány embernek.
  Fújj!
  3.) Mátéfi nagyon sok örömet okozott nekünk játékosként az ETO-ban, és a válogatottban is.
  Volt, egy rossz szokása, hogy 150 - 200 gólnál alább nem adta egy szezonban.
  Nem az ő baja, hogy néhány győri fiatal hősünk, akkor még oviba sem járt.
  Az is hazugság, hogy a győri közönség a mérkőzés végén hosszú percekig tüntetett volna ellene, sőt az egész csarnok megdöbbent, mikor néhány eszement, a kapu mögül, Mátéfit kezdte fikázni.
  Valóban hibázott, mert az elbaltázott EB után azonnal le kellett volna mondania.
  Az a gyalázatos Mocsai levél, megtetézve a Népligeti hősök győri teljesítményével megpecsételte az ő sorsát is, hiszen úgy tűnt, néhány KEK győztes, csak lejött lazázni egyet hozzánk a címeres mezben.
  Igaz, hogy Mátéfit sikeresen megbuktatták, de arra bezzeg nem gondoltak, hogy ezzel ugrott az olimpia is.
  4.) Görbe 10 gólt dobott, én nem bántanám azért, hogy néhányan nem tudtak, vagy nem akartak felnőni hozzá.
  Vérten is odatette magát rendesen, ám, a Pálinger visszavonulásával lesz a legnagyobb űr a válogatott kapujában.
  A jelenlegi kapusok (pl. Herr,) sajnos csak 10 percig tudnak koncentrálni megfelelően.”
 • 20. Patriot 2011. június 12. 13:35
  „Az ember azt gondolná a kézilabda meccsre járók sokkal toleránsabbak a csapataik és a válogatott iránt, hiszen komoly nemzetközi sikereket elért sportágról van szó.
  De nem!
  Ahelyett, hogy a bajban is támogatnák a csapatot inkább mocskolják őket mint egy nyerhetetlen magyar focicsapatot.”
 • 19. játékvezető100 2011. június 12. 13:26
  „Hát én nem tudok gratulálni !!!! Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy Mátéfival nem megyünk semmire. Ugy látszik megalapozott volt azoknak a játékosoknak a meglátása akik Mocsait akarták. ezek a játékosok nem játszanak kiemelkedő csapatokba egy két kivétel persze van. Sajnos az is hogy a bajnokság csak egy csapatos, és olyan játékosok is odaférnek akiknek közük sincs a nemzetközi kézilabdához. Róth Kálmán pedig igenis az egyik legjobb ha nem a legjobb!!! ő oda való csak engedni kellene dolgozni.”
 • 18. szekist 2011. június 12. 12:28
  „:) Eloszor is Gratulalok a MAgyar csapatnak es az EDZONEK is a munkajaert. Hogy miert is kell szidni nem tudom de talan a kovetkezo jobb lesz dehat azt is szidni fogjak majd ha valami nem sikerul. Edzonek lenni nem egyszeru dolog de ezt a sok marha nem latja be.
  "Én játékosként nagyon szerettem Mátéfit, Győrért, a magyar kézilabdáért is sokat tett. Az ellene való tüntetést ezért sem tartom elfogadhatónak, pláne itt Győrben." <--- ebben teljessen egyet ertek!!

  "aki ellen a lefújást követően egyébként hosszú percekig "tüntetett" a győri közönség - nem ő ellene kellett volna tüntetni, azok ellen akik őt odatették és futtatták.
  Az a három szélhámos ott ült egymás mellett, hogy majd a "győzelem" után sütkérezzen a dicsőségben.

  Velük kell kezdeni :
  Győr polgármestere hozzátette: "a kézilabdát továbbra is támogatni kell, hisz ha egy sportág válságba kerül, akkor különösen szükség van a segítségre".
  Hol van a támogatás a férfiaknál, hol a segítség? - szelektál a "hatalmi mi a jó-nekem,-népszerűség"? <-- ezzel szint ugy. Az a harom egy szanalom es hozza kell tenni gyor polgarmestere a fomkomuves az egeszben. HAtalmi joguk van es azzal a kifejezessel h a Kezilabdat tamogatni kell na igen kellet volna eddig is es a polgarmester hiers a tamogasarol ami altalaban valaminek a tonkretevesevel er veget mert ha ugy folytatja mint ahogy azt a GYVSK val teszi akkor jobb ha nem is ker senki tamogatast a Polgarmestertol akinek tul nagy a hatalma es semmit nem tesz csak rombol. A GYori kezilabdat az AUDI tamogatja hala istennek.

  Minden esetre Hajra lanyok es Matefi jo munkat vegzett nem ketseg ha meg valaki ugy gondolja h o jobban tudna edzoskodni akkor hajra nem ertem miert nem edzo az illeto vagy azok az illetok!!!”
 • 17. Rémuszbácsi 2011. június 12. 12:06
  „Okos Fanfan !
  Gondolom láttad a meccset.”
 • 16. IV.Béla 2011. június 12. 12:01
  „Bocsánat, helyesen:

  "még a magát edzőpápának képzelő és a média által felmagasztalt Róth Kálmán".

  Elnézést.”
 • 15. IV.Béla 2011. június 12. 12:00
  „14. davesmail!

  Így van, velük vagyunk, csak ez nagyon kevés lesz később.

  A magyar utánpótlás teljes csődben van, még a magát edzőpápának képzelő Róth Kálmán és a média által felmagasztalt sem tudott Görbiczen és Pálingeren kívül senkit sem kinevelni az évek alatt, aki meghatározó személyisége lenne a magyar kézilabdának és nemzetközi szinten is meccseket tudna eldönteni.

  Nagyon szűk esztendők következnek és esélyt sem látok rá, hogy mikor fog olyan játékosanyag rendelkezésre állni majd az aktuális szövetségi kapitánynak, amire valóban azt lehet majd mondani, hogy "jó". Talán majd ha a mostani szivacskézilabdások felnőnek..”
 • 14. davesmail 2011. június 12. 10:56
  „Hajrá lányok! Fel a fejjel! Veletek vagyunk.”
 • 13. Ddorf 2011. június 12. 10:40
  „A teljes MKSZ-t Mátéfival el kellene sülyeszteni,s olyanokat helyezni a helyükbe,akik még tudnak is valamit ebböl a szakmából. A politikai vonal mással foglalkozzon.”
 • 12. Infamous 2011. június 12. 09:12
  „megint nagy volt az arc a meccs előtt és megint ez lett a vége...”
 • 11. háté 2011. június 12. 09:11
  „aki ellen a lefújást követően egyébként hosszú percekig "tüntetett" a győri közönség - nem ő ellene kellett volna tüntetni, azok ellen akik őt odatették és futtatták.
  Az a három szélhámos ott ült egymás mellett, hogy majd a "győzelem" után sütkérezzen a dicsőségben.

  Velük kell kezdeni :
  Győr polgármestere hozzátette: "a kézilabdát továbbra is támogatni kell, hisz ha egy sportág válságba kerül, akkor különösen szükség van a segítségre".
  Hol van a támogatás a férfiaknál, hol a segítség? - szelektál a "hatalmi mi a jó-nekem,-népszerűség"?”
 • 10. fanfan 2011. június 12. 08:42
  „Sebaj Görbicz Anita gyújts rá még egy cigarettára!”
 • 9. umberto 2011. június 12. 08:22
  „Én játékosként nagyon szerettem Mátéfit, Győrért, a magyar kézilabdáért is sokat tett. Az ellene való tüntetést ezért sem tartom elfogadhatónak, pláne itt Győrben.

  Azt pedig, hogy ki lenne a jobb megoldás helyette, nem a szurkolók döntik el, de szerintem egy Róth Kálmán a válogatott élén (ha már egyszer Mocsai mester foglalt) igenis elképzelhető.”
 • 8. dudi1977 2011. június 12. 08:18
  „Mátéfinak nem aludnia kellene a történtekre, hanem a meccs után AZONNAL LE KELLETT VOLNA MONDANIA!

  Pálinger Kati döntését megértem, és sajnálom, kiváló kapus hagyja abba a válogatottságot, és remélem a klub szinten az igazi álom jövő nyáron sikerülni fog.”
 • 7. sziszka69 2011. június 12. 07:40
  „Fogalmatlan Mátéfi!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Salakmotoros Eb-selejtező - Mindkét magyar továbbjutott

Mindkét magyar versenyző, Tabaka József és Benkő Roland is továbbjutott a romániai Brailában… Tovább olvasom