Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Népszerűvé vált az új partiőrület

Egy új "őrület" kezdődött a nők körében két évvel ezelőtt: ez a zumba.
Más megfogalmazásban: magával ragadó latinos zenék, változatos intenzitású mozgás, különböző országok tán- cainak alaplépései, felemelő érzelmi szabadság és a boldogsághormonok eluralkodása.

A kolumbiai Beto Perez, Shakira és más hírességek koreográfusa biztosan jókedvében alkotta meg a világ fitnesz- és tánctermeiben jelenleg hódító zumbát (a szlengben „partit" jelent). Jelenleg több millió ember jár naponta zumbaórára a világ 125 országában.

Bővebb információ a www.dimenziotse.hu közösségi oldalon található.
Bővebb információ a www.dimenziotse.hu közösségi oldalon található.

A zumba története röviden: Beto Perez az 1990-es évek közepén elment egy aerobikórát tartani, ma már elmondhatjuk, hogy szerencsére otthon felejtette zenei anyagát, mert ezzel egy új őrület vette kezdetét a világban. Dél-amerikai lévén természetesen volt nála salsa, merengue, cumbia CD-lemez és erre tartotta meg a foglalkozást, aminek nagy sikere lett a környéken. A latinos zene magával ragadó élményének köszönhető, hogy létrejött a zumba, aminek levédetése hosszú jogi folyamattal járt és a megfelelő szponzorok megtalálása sem bizonyult egyszerűnek. A világban valójában csak 2009-től terjedt el, Magyarországon igazából 2010 ősze óta ismertebb.

A zenei anyagok tökéletesen kidolgozottak, magával ragadóak. Floridában készítik a zenei számokat élő zenekarokkal, ott is veszik fel és adják ki az újabb és újabb CD-ket, DVD-ket.
A győri Dimenzió Tánc Sportegyesület elnöke, Futó Károly 2010 áprilisa óta hétről hétre nagy figyelmet szentel a zumba mozgásforma megismertetésére. Feleségével, Futó Edittel és egyik táncosával, Horváth Fannival eleinte Szlovákiában kezdték tanulni a zumbát, majd Bécsben tették le az oktatói vizsgát.

„Sokan az első órától várják a nagy csodát, de ez csak heti rendszerességnél jön el a zumbaórákon részt vevők számára. A foglalkozások alkalmával a test átalakul, formálódik. A zumba nagy előnye, hogy nem kell partnert keresni, egyedül is részt vehetünk az órákon és élvezhetjük a latinos partik hangulatát, ugyanakkor ez egy hatékony edzés. A zene magával ragad, ezért nem érezzük a fáradtságot sem. A zumba minden korosztálynak szól, gyerekektől az idősekig mindenki űzheti" – fogalmazott Futó Károly.

A Dimenzió TSE május 27-én, vasárnap egy zumbapartit rendez, amelyre meghívták a Magyarországon egy hetet tartózkodó New York-i Richard Martinezt. Az amerikai oktatónak ez az első magyarországi útja, nagyon várja már, hogy megismerkedhessen az itteni emberekkel. A parti helyszíne a Jedlik-iskola tornacsarnoka (Győr, Árpád út 10.).

Olvasóink írták

  • 2. pickwick 2012. május 29. 09:58
    „Kedves 1.!

    Ezek szerint te is jártál már zumba órán...csak sajnos rossz helyen...”
  • 1. shiraly77 2012. május 27. 19:53
    „Elárulom, hogy a mozgás bármely formája jó hatással van az emberekre. Én úgy látom, hogy zumbázni azok járnak akik valamilyen önértékelési zavarban szenvednek. Biztosan izgalmas lehet 3éve ugyanazt - a videómegosztóról letöltött - koreográfiát gyakorolni, mert azóta sem látni sehol új, esetleg saját koreográfiát:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron az új állomás

Sopronban készül az előtte álló feladatra, az Európa-bajnoki selejtezősorozatra a magyar női… Tovább olvasom