Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Népes futóverseny hiányzókkal

Közel ezer amatőr és igazolt sportoló állt rajthoz az első győri Arrabona Futófesztiválon.

Jól sikerült az győri I. Arrabona Futófesztivál. Molnár Péter városi sportigazgató sajnálja, hogy a támogatásban részesült iskolák közül néhányan nemet mondtak az indulásra. Az ezer induló között kenyaiak is voltak.

Kellemes futóidő és remek hangulat fogadta a sportolókat tegnap Győrött a pénzdíjas I. Arrabona Futófesztiválon. A versenyt a történelmi belvárosban a városi sportigazgatóság és a Budapest Sportiroda szervezte meg. Érdekesség, hogy az indulók között kenyai futókat is felfedezhettek az érdeklődők.

Molnár Péter városi sportigazgató: „A versenyt  a városi sportigazgatóság kezdeményezésére hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra, a mozgás jelentőségére.

A viadalt a város finanszírozta, a Budapest Sportiroda pedig profi partnerünknek bizonyult. Versenyt hirdettünk az iskolák és a városrészek között is. Lényege, hogy a létszámarányosan legtöbb indulót benevező győri iskola ötszázezer forintot kap sportfelszerelésre. A városrészek közötti versenyt megnyerő csapat pedig egymillió forintot vehet át, amennyiben az alakulat a városrész lakosságának legalább egy százalékát képviseli. A pénzt az adott kerület sportlétesítményeire lehet fordítani. Nagyon sajnálom ugyanakkor, hogy néhány olyan oktatási intézmény, amely korábban komoly támogatást kapott, most nemet mondott az indulásra. A jövőben tehát át kell gondolnunk a további finanszírozásukat."

A legnagyobb, tíz kilométeres távon kenyai futókat megelőzve elsőként ért célba Juhász András, a fővárosi Hunyadi DSE sportolója, aki a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a legutóbbi budapesti Nike Félmaratonon is mindenkit megelőzött. Úgy tűnik, jól sikerült a nyári felkészülése. Heti 150–160 kilométer futással és romániai magaslati edzőtáborozással hangolt a viadalokra. Legutóbb a Bécs–Budapest Szupermaratonon, egy váltó tagjaként járt Győrött.

A győrszentiváni Darabont család két fővel képviseltette magát a versenyen. A családfő, Darabont Zoltán elmondta, a Kisalföldben olvasta a felhívást és fiával úgy döntöttek, rajthoz állnak a futófesztiválon:
„Bevallom nem szoktunk rendszeresen futni, abszolút amatőr vagyok, de úgy gondoltuk ezt a versenyt nem szabad kihagynunk. A héten kicsit edzettem és rávettem a fiamat is, hogy nevezzünk be. A tíz kilométer kicsit sok lett volna, ezért váltóban indultunk, s én a rövidebb távot vállaltam be."

„Nem vallottunk szégyent, a középmezőnyben értünk a célba, pedig tényleg nem volt túl sok időnk a versenyre készülni – vette át a szót Darabont Áron. – A mozgás fontos része az életünknek, megérte eljönni, jó lenne ha ez a futófesztivál hagyománnyá válna a városban."
A nőknél egyéniben és váltóban is a veszprémi Kovács Ida állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„A múlt héten futottam félmaratont, így ez a verseny nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nem volt nehéz a pálya, egyedül a vár körüli macskaköves rész okozott kis gondot. Persze így is elsőként értem célba, aminek rendkívül örülök. Maratonra készülök és tulajdonképpen felkészülésnek is kiváló volt ez a győri futófesztivál."

Érdekesség, hogy a veszprémi futó párjával, a győri Badis Anisszával, csak a verseny előtt egyezett meg arról, hogy a váltóban együtt indulnak.
„Valóban így történt – mondta a Győri Dózsa tehetséges atlétája. – Tegnap részt vettem egy versenyen, ennek ellenére úgy volt, hogy itt egyéniben állok majd rajthoz. Szerencsére találkoztam Idával, így egy jobb helyezésre nagyobb volt az esélyem és rövidebb távot kellett teljesítenem. Valószínű, a jövőben már a kicsit hosszabb távokra is készülök majd."
Az iskolák vetélkedését a győri Tulipános Általános Iskola, míg a városrészekét Révfalu nyerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korsós visszatér a bajnokok közé

Korsós György az ETO-szurkolók egyik kedvence volt, majd 1999-től az osztrák Sturm Graz játékosa lett. A grazi alakulat 2001-ben bekerült a Bajnokok Ligájába. A labdarúgó tavaly nyáron a Rapid Wien csapatához igazolt és az első évben rögtön bajnok lett a bécsi zöld-fehérekkel. A történelem ismételte önmagát: Korsós ismét európai sztárcsapatok ellen léphet pályára a BL-ben. Tovább olvasom