Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

NBIII: újra nyert a Lipót

Az NBIII Bakony-csoportjának 20. fordulójában újra nyert a Lipót. A Csorna és az MTE 1904 is begyűjtötte a három pontot.
MTE 1904–Répcelak 2–0 (1–0)
Mosonmagyaróvár, 200 néző. V.: Erdős.

MTE 1904: Antal – Németh B. (Schmatovich), Tóth N., Török, Lakatos, Kertész (Kovács M.), Kovács Á., Csányi (Hannich), Leskó, Horváth Á, László.
Edző: Turány Imre.

Répcelak: Kutasi – Kiss Z., Varga G., Baranyai, Hajós, Varga T., Csordás, Takács P. (Tóth Zs.), Takács Sz. (Ulrich), Faragó, Széles (Bellovics). Edző: Tóth Zsolt.
Gsz.: Csányi, László.

A 7. percben Csordás 25 méteres szabadrúgása a bal kapufán csattant. A 13. percben Leskó futott el a bal oldalon, beadását Csányi a védőket megelőzve öt méterről fejelte a hálóba. 1–0. A 21. percben Csányi ötméteres lövését Kutasi bravúrral védte. Három perc múlva László lépett ki a védők közül, de nyolc méterről nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. A 68. percben Kertész a bal oldalon játszotta tisztára magát, lapos beadását László hat méterről laposan lőtte a kapuba. 2–0.

Az első félidőben a hazaiaknak több lehetőségük volt a gólszerzésre, de ezekből csak egyet sikerült kihasználniuk. Szünet után kissé elszürkült a mérkőzés, többnyire a középpályán folyt a játék. Az MTE 1904 egy szép támadás végén aztán bebiztosította a győzelmét.

Jók: Kertész, Csányi, Kovács Á., Leskó, ill. Varga T., Faragó.

Turány Imre: – Helyenként színvonalas mérkőzésen, szép gólokat rúgva megérdemelt győzelmet arattunk.

Tóth Zsolt: – Az első félidőben a jól játszó hazai csapat megérdemelt vezetést szerzett, mi csak a kapufáig jutottunk. A második félidőben lehetőségünk volt az egyenlítésre, de egy szép kontratámadás után az MTE bebiztosította a győzelmét.

Csorna-Celldömölk 3–0 (0–0)
Csorna, 300 néző. V.: Nagy T.

Csorna: Lőre – Csonka B., Simita, Fenyő, Nagy Sz., Kiss M. (Nyerges), Véghelyi (Baán), Régi (Horváth A.), Molnár G., Tóth Z., Kránitz.
Edző: Varga Péter.

Celldömölk: Tóth J. – Borsos, Velencei, Győrvári, Szilágyi B. (Gaál), Babics, Ambrus, Süle (Csákvári), Györkös, Kocsis T., Németh J. (Sebestyén).
Edző: Csákvári Zsolt.
Gsz.: Kránitz (2), Nyerges.

A 60. percben Véghelyi végzett el egy szögletet, melyre Nagy Sz. érkezett, fejesét a vendégkapus bravúrral hárította. A 75. percben Nagy Sz. előretörése után Nyergest ugratta ki a védők közül, aki higgadtan a kapus mellett kilőtte a hosszú sarkot. 1–0. A 80. percben Molnár G. szabadrúgása után Kránitz érkezett remekül a labdára, fejese védhetetlenül vágódott a kapuba. 2–0. A 85. percben Csonka B. húzott el a bal oldalon, majd középre ívelt, a védők között Kránitz szerezte meg a labdát, s nagy erővel bombázott a hálóba. 3–0. Ezután a Csorna még Tóth Z. és Kránitz révén veszélyeztetett, de a további gólszerzés nem sikerült.

Az első félidőben a Csorna mezőnyfölényben játszott, komoly gólhelyzetet azonban nem tudott kialakítani a hazai csapat. A második félidőben a cseréknek köszönhetően lendületesebb lett a hazai-
ak játéka. A Csorna sok helyzetet kidolgozva magabiztos győzelem aratott, s biztosan őrzi ötödik helyét a Bakony-csoport tabelláján.

Jók: Simita, Fenyő, Véghelyi, Csonka, Nyerges, ill. Borsos.

Varga Péter: – Nem Baán-tam meg a cseréket, fel-Nyergelődtünk, nehezen törtük fel az ellenfél védelmét, győzelmünk megérdemelt.

Csákvári Zsolt: – Egyéni hibák döntötték el a mérkőzést, egyértelmű hazai siker.

Sárvár–SVSE-GYSEV 0–0
Sárvár, 300 néző. V.: Varga P.

Sárvár: Szakos – Gosztolya, Szabó I., Varga J. (Nyőgéri), Balassa, Vajda, Likaj (Fülöp), Máthé, Németh Z., Sümeghy, Szalay (Osvald).
Edző: Németh József.

SVSE: Kiss Sz.– Jablonkai, Wéninger, Szmiljanic, Dallos, Legoza (Szántó D.), Deák, Németh D. (Török), Böcskör Zs. (Horváth), Varga Z., Hujber. Edző: Végh Tibor.

Az első félidő többnyire mezőnyjátékkal telt, a vendégek előtt adódott egy óriási gólhelyzet, de Legoza föléemelt. A második félidőben is óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést, helyzetek az SVSE előtt adódtak, de legjobb lehetőségeit is elhibázta a vendégcsapat.

Jók: mindenki, ill. Kiss, Szmiljanic.

Németh József: – Jó iramú mérkőzésen a jó erőkből álló Sopronnal szemben megérdemelten szereztünk egy pontot.

Végh Tibor: – Meddő támadójátékkal nem lehet mérkőzést nyerni.


Lipót-Pékség–Haladás B 2–0 (2–0)
Lipót, 300 néző. V.: Szepesi.

Lipót: Deli – Ásványi, Dombi, Töltősi, Tóth D., Dömötör, Visy, Burkus (Gál A.), Lappints, Fajkusz, Magyar (Krén).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Haladás B: Mursits – Szvoboda, Szalai, Devecseri, Farkas, Irhás (Bezdi), Kovács I., Kalász (Horváth D.), Skriba, Simon, Radó (Ugrai).
Edző: Máté Csaba.
Gsz.: Fajkusz, Dömötör.

A 9. percben bal oldalon vezetett támadást a lipóti csapat, Magyar pontos beadását Fajkusz a kapu bal alsó sarkába fejelte. 1–0. A 37. percben Lappints Burkust indította, aki az érkező Dömötörhöz továbbított, ő egy igazítás után a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 2–0. A 75. percben egy jobb oldalról belőtt labdát Fajkusz nagy erővel a kapufára lőtte.

A két jól felkészített csapat csatájából a lendületesebben, pontosabban, gólra törőbben játszó lipótiak megérdemelten tartották otthon a három pontot. A hazai csapat első alkalommal tartotta otthon nemrég elkészült új pályáján a győzemért járó mindhárom pontot.

Jók: Deli, Fajkusz, Visy, Magyar, ill. Kovács, Szvoboda.

Gunyhó Ferenc: – Ma jó dolgok történtek velünk: először győztünk az új pályánkon, visszatért közénk Krén Péter, és a fiúk boldoggá tették a szurkolókat.

Máté Csaba: – Az első félidő rossz hozzáállásán sikerült javítanunk a második félidőre. Volt is elég lehetőségünk az egyenlítésre, de sajnos ezeket elhibáztuk.

Olvasóink írták

  • 1. vonLichthofen 2010. április 28. 04:10
    „Hajrá Lipót.
    Annak ellenére, hogy a Lipóti csapat játékosgondokkal küzd azért megállja a helyét.
    Sajnos négy meccsünket idegenben fogjuk játszani, de remélhetően Gunyhó Feri bá /Allah növessze hosszúra a szakállát/ez az öreg és ravasz szakember megfelelő taktikát választ majd miután kifürkészte az ellenfél terveit.

    Egyszer azt hallottam tőle mint követendő taktikát,hogy mindjárt a meccs elején sok apró góllal zavarjuk meg az ellenfelet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Borsod Volán SE-Duna Takarék ETO 5-10

Az alapszakasz utolsó fordulójában Miskolcon is magabiztosan győzött a listavezető győri Duna… Tovább olvasom