Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

NBII: három meccs, három vereség

Labdarúgás - Az NB II Nyugati csoportjának rangadóján a listavezető Gyirmót hazai pályán kapott ki egy góllal a Pápától. A DAC és az ETO is idegenben szenvedett vereséget.

Budaörs - Győri ETO FC B 4-2 (2-1)

Budaörs, 300 néző. V.: Pánczél.

Gsz.: Tüske (2), Schafranek, Farkas J., ill. Klement B., Pákolicz.

Budaörs: Komora – Csengő, Varga D., Végh, Mihályi, Nagy R., Lalusz, Schafranek (Papp G.), Tüske, Farkas Á. (Novák), Farkas J. (Bencze). Edző: Lucsánszky Tamás.
ETO: Molnár P. – Zámbó, Dorogi, Szemerey, Vető, Kiss M. (Berde), Klement B., Frick (Gál A.), Pákolicz, Csermelyi, Sánta (Leitold). Edző: Klement István és Galambos Zoltán.

6. p: Egy jobb oldali beadás után az egyedül álló Tüske fejelt a hálóba. 1–0.
30. p: Dorogi bedobását Pákolicz csúsztatta meg, s Klement B. lőtt a kapuba. 1–1.
45. p: Szemerey a 16-oson belül feleslegesen buktatta Farkast. A 11-est a sértett lőtte a hálóba. 2–1.
60. p: Egy bal oldali beadás után Schafranek előzte meg Molnárt, s a győri kapuba fejelt. 3–1.
65. p: Berde indította Pákoli-
czot, aki lefutotta a hazai védelmet, s jobbal a bal felső sarokba lőtt. 3–2.
90. p: Egy felívelés után Vetőt előzték meg, majd Tüske lőtt a kapus mellett a hálóba. 4–2.

A jól játszó hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott a kulturáltan játszó vendégek ellen, akik több egyéni hiba után kaptak elkerülhető gólokat.
Jók: Schafranek, Tüske, Farkas J., ill. Klement B., Pákolicz.

Lucsánszky Tamás: – Két jó csapat mérkőzésén értékes győzelmet arattunk.

Klement István: – A mai mérkőzésen jobban szembetűnő volt rutintalanságunk, mint a korábbiakon, de minden ilyen mérkőzéssel tapasztaltabbak leszünk.


Kozármisleny - Integrál-DAC 2-1 (0-0)

Kozármisleny, 200 néző. V.: Berger.

Gsz.: Laki Z., Tóth Z., ill. Bali.

Kozármisleny: Mester – Dienes, Éles, Kutyáncsányin (Tasselmájer), Tóth Z., Lauer (Kresz), Kanizsai, Szabó B., Tóth I., Hergenrőder (Laki Z.), Horváth A. Edző: Mihalecz István.

DAC: Deli – Pásztor (Csikós), Töltösi, Szabadfi, Szűcs, Müller (Sarus), Barics, Ludánszki, Bozsik (Gál B.), Bali, Laki B. Edző: Lengyel Ferenc.

66. p: Egy hazai kontratámadás végén Laki Z. lőtt a hosszú sarokba. 1–0.
83. p: Egy hosszú indítással Tóth Z. lépett ki a védők között, ütközött a vendégek kapusával, de a labda nála maradt, így végül tizenhat méterről az üres kapuba gurított. 2–0.
85. p: Laki B. bal oldali beadását Bali fejelte a hálóba. 2–1.

Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen a vendégek léptek fel támadólag, de a hazaiak két gólt is szereztek.
Jók: Mester, Dienes, Kutyáncsányin, Tóth Z., ill. Bozsik, Bali, Csikós.

Mihalecz István: – Ma többet nyertünk, mint három pont.

Lengyel Ferenc: – Nagyszerűen játszottunk, hatalmas fölényben voltunk, de a Kozármisleny a semmiből lőtt két gólt.


GYIRMÓT SE – LOMBARD PÁPA 1-2 (0-2)
Gyirmót, 1000 néző, vezette: Németh Á. (Butkai Zs., Márton Zs.)

GYIRMÓT: Boros – Pirka, Böjte, Kozmér, Szabó Cs. – Ribi, Kiss ZS. (Polyák, 62.), Baumgartner (Horváth R., 76.), Bieder – Nagy L. (Nyári, 62.), Kovacsics. Vezetőedző: Kiprich József.

PÁPA: Szűcs – Tóth G., Farkas A., Császár, Rajnay – Varga G., Schrancz, Imrik, Gyömbér (Germán T., 16., Sipos 59.) – Rebryk, Szabó Zs. (Venczel, 82.). Vezetőedző: Kovács László.

Gólszerző: Kozmér (11-esből, 58.), ill. Schrancz (15.), Rebryk (43.)

Piros lap: Boros (84.), ill. Rajnay (57.)

A második félidőben szinte végig emberelőnyben játszó Gyirmót nem tudta kihasználni a pápai hátrányt. A vendég védelem pedig továbbra is magabiztosan tette a dolgát. A mérkőzésen rengeteg szablytalanság volt, amit mutat a 10 kiosztott sárga és két piros lap.

91. perc: Németh játékvezető véget vetett a forró hangulatú mérkőzésnek.

86. perc: Imrik kapott sárgát.

84. perc: Boros a tizenhatoson kívül elütötte Venczelt, a játékvezető pedig azonnal kiállítota a hazai hálóőrt, akinek helyére Bieder állt.

82. perc: A megsérült támadó, Szabó Zs. helyére, Venczel érkezett.

A hangulat a mérkőzés végéhez közeledve egyre feszültebb. Rengeteg durva szabálytalanságot követnek el mindkét oldalon a játékosok.

75. perc: Ismét cserélt a hazai csapat, Baumgartnert Horváth R. váltotta a pályán.

68. perc: Rebryk és Pirka között támadt feszültség, miután előbbi nem adta vissza a kint lévő labdát. A Pápa megbízott edzőjét, Kovács Lászlót pedig elküdte a kispadról a játékvezető.

A szépítés sem rázta fel a hazaiakat, továbbra sincs helyzete a kék-sárgáknak. A találat viszont visszaadta a gyirmóti tábor bizalmát, s lelkesen szurkolnak a csapatuknak.

62. perc: Cserélt Kiprich edző, Kiss Zs. helyére Nyárit küldte a pályára.

58. perc: Szücsnek esélye sem volt, Kozmér bomba gyorsasággal tüzelt a bal felső sarokba, 1-2.

57. perc: Rajnay lerántotta Ribit a tizenhatoson belül és az ismételt sárga lapokkal kiállította a játékost, majd a büntető pontra mutatott...

54. perc: Most Kiss Zs. kapott sárgát.

51. perc: Hamar érkezett a második félidő első lapja: Germán kapott sárgát.

Az első félidőben a vendégek birtokolták többet a labdát, s a kapura lövések számában is magasan vezetnek, mint azt az eredmény is mutatja. A Gyirmótnak egyenlőre nem sikerült átverekednie magát a pápai védő soron, és jelentősebb helyzetet sem tudott kialakítani a hazai együttes.

45. perc: A játékvezető lefújta a találkozó első felét.

43. perc: Játszik a Pápa... hangzik a lelátóról, miután Varga G. ívelt a hazai kapu előterébe félpályáról, s a lendületből érkező Rebryk a védők szoritásában 8 méterről a kapuba bombázott, 0-2.

41. perc: Hatalmas vendég helyzet maradt ki! Varga G. jobb oldali indítását követően Szabó Zs. lőtt 16 méterről, de a labda  a felső lécről visszapattant.

40. perc: Kozmér kapott sárgát Szabó lerántása miatt.

39. perc: Kovacsics-Bieder összjátékát követően, utóbbi 15 méterről lőtt középről, de a jobb alsó sarokba tartó labdát Szücs könnyedén hárította.

36. perc: Németh játékvezető ezúttal Farkasnak osztott ki egy sárga lapot Ribi buktatásáért.

Nem tudható még, hogy milyen formában van Szücs Lajos. A gyirmótiak egyenlőre egy öklözésen kívül nem sok munkát adtak a pápai kapusnak. 

32. perc: A vendég baloldali szöglet után felszabadítotak a hazaiak, ám Schrancz hatalmas lövést eresztett meg 15 méterről, s épphogy elkerülte a bal alsó sarkot.

30. perc: Ismét Böjte villant. Csavart labdája pont a pápai hálóőr, Szücs kezébe érkezett.

28. perc Böjte kitűnően blokkolta a vendég támadást.

26. perc: Újabb sárga lap a hazai oldalon: most Nagy L. kapta, miután szabálytalankodott Schrancz ellen.

24. rec: Kisstől kapott volna remek labdát Bieder, ám a támadó lesen állt.

A hangulat mind a pályán, mind a leláton elég paprikás... A hazai játékosok idegesek, a gyirmóti szurkolók pedig elégedetlenek.

17. perc: Szabót Ribi lerántásáért sárga lappal figyelmeztette a bíró.

15. perc: Cserélt a Pápa együttese, Gyömbér helyére Germán érkezett.

14. perc: Pirka lökte fel Szabót, s 20 métrről Schrancz be is lőtte a megítélt szabadrúgást, 0-1.

11. perc: Rajnay sárgát kapott, miután buktatta Pirkát.

5. perc: A tizenhatoson belülre egyik fél sem jutott el még... jórészt mezőny játék folyik a pályán.

1. perc: A Gyirmót kezdte a mérkőzést. A hazaiak kék-sárgában, a vendégek piros-feketében.

A Lombard Pápa Szűcs L. - Tóth G., Imrik, Schrancz, Szabó Zs., Gyömbér, Rajnay, Császár, Rebryk, Varga G., Farkas összeállítással kezd.

A Gyirmót SE a Boros T. - Pirka, Böjte, Kozmér, Szabó Cs., Ribi, Kiss Zs., Baumgartner, Bieder, Kovacsics, Nagy L. kezdő tizeneggyel lép pályára.

 

Korábban

Gyirmót SE -Pápa (19 óra)

Újabb rangadót játszik a listavezető, s olyan ellenféllel, amelyben – bár Granátnak eltört a lábfejében egy csont, s nem játszhat – több egykori gyirmóti játékos szerepel. Ráadásul a jelenlegi tréner, Kiprich József nemrég még a pápaiakat irányította, s ugyan ő nem tekinti presztízsnek a volt együttese elleni találkozót, tagadhatatlanul pikáns csata várható.

„Számomra nem jelent különösebb presztízst a Pápa ellen szerepelni, úgy készültünk, mint egy másik, ám nagyon fontos bajnokira. Ha sikerülne otthon tartani a három pontot, tényleg nagyon komoly előnyre tehetnénk szert" – mondta a kilencven perccel kapcsolatban Kiprich József, aki az eltiltott védő, Pék játéka mellett nem számíthat a sérült Radics, Burányi és Pápai játékára sem. Gondot okozhat, hogy Tóth N. belázasodott, játéka kérdéses.

Kozármisleny–Integrál-DAC (15 óra)

Több pontot hullajtottak el az elmúlt fordulókban hazai környezetben a győriek, akik most a 14. Kozármisleny otthonában próbálják ezeket pótolni.
„Kisebb hullámvölgyben van az együttes, legalábbis ami a támadójátékot illeti. Ludánszki letöltötte az eltiltását, egyedül a sérült Vastagra nem számíthatok" -közölte a csapat szakvezetője, Lengyel Ferenc.
A győriek kezdő tizenegye: Deli – Pásztor, Töltősi, Szabadfi, Barics, Bozsik, Müller, Szűcs, Ludánszki, Laki, Bali.

Budaörs–Győri ETO FC B (15 óra)

A győriek a tabellán épp a mögöttük álló Budaörs otthonába látogatnak, s egy győzelem esetén megnyugtató előnyt szerezhetnek velük szemben.
„Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, feltérképeztük a budaörsieket, amely masszív, jó csapatnak tűnik a legutóbbi Pápa elleni találkozója alapján. Nagy gond, hogy tehetséges támadónk, Cseri a Ligakupa-mérkőzésen szalagszakadást szenvedett, s négy-öt hónapra kidőlt a sorból."

A zöld-fehérek várható kezdőcsapata: Molnár P. – Dorogi, Szemerey, Zámbó, Vető, Frick, Berde, Klement B., Sánta, Gál A., Csermelyi.

Olvasóink írták

 • 3. obi 2008. október 08. 22:27
  „Az FTC átvette a vezetést keleten!!!
  Hajrá Fradi! :D”
 • 2. K.katalin 2008. október 05. 20:06
  „Sajnálom a Gyirmóti fiúkat. Talán ez volt a vízválasztó!!
  243.p.l. mi az a vagyonosodási vizsgálat dolog? Én is remélem, hogy ha az alcuferiket kivezsik a rendszerből, a foci túléli valamilyen szinten a történetet. Mindenesetre hallani a városban, hogy valami nincs rendben a klub tulajdonosainál.”
 • 1. 243.p.l. 2008. október 04. 11:16
  „Reméljük, hogy az Alcufer tulajdonosok elleni vagyonosodási vizsgálat nem vezet a Gyirmóti sport végnapjaihoz?
  Hajrá Gyirmót!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei I. osztály: megszelídítették a Nyúl csapatát

Labdarúgás - A forduló rangadóján az Abda hazai pályán verte egy góllal a Nyúl együttesét. Tovább olvasom