Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

NBI: A hajrában szerzett pontot a Hali az ETO Parkban!

Labdarúgás - A Soproni Liga 16. fordulójából elmaradt Győri ETO FC-Haladás mérkőzést pótoltáka csapatok az ETO Parkban. A hazaiak már két góllal is vezettek, a szombathelyiek azonban a hosszabbítás perceiben egyenlítettek. VIDEÓ!
GYŐRI ETO FC - HALADÁS 3-3 (1-0)
Soproni Liga, 16. forduló
Győr, ETO Park, 6000 néző
Vezeti: Arany T.

Győri ETO FC: Sztevanovic - Odikadze, Stark, Stanisic, Völgyi - Kink, Pilibaitis (Böőr 65.p.), Supic, Bicak(Jakl 72.p.) - Bajzát, Aleksidze (Brnovic 88.p.)

Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Oross, Rajos (Kovács I. 82.p.), Kovács Zs., Vörös (Csontos 24.p.), Sipos- Kenesei (Michael Thiago 80.p.) 

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólok: Bajzát (27.p.), Kink (46.p.), Aleksidze (77.p.) ill. Sipos (61.p., 90.p.), Csontos (93.p.)Győri ETO FC-Haladás 3-3
93. perc: Egyenlít a Haladás. Ez a vége. Egy előreívelt labdánál elaludtak a hazai védők, a labda Csontoshoz került, aki 12 méterről, hanyattdőlve a kapu jobb oldalába húzta a labdát, 3-3.

90. p A kapunak háttal álló Sipos vett át egy labdát Stanisic, Kink és Jäkl gyűrűjében, majd megfordult, és 6 méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát, 3-2.

85. perc: Thiago lőtt fölé 14 méterről. Senki sem zavarta, ennek ellenére elszúrta a nagy lehetőséget.

82. perc: Megint egy szombathelyi csere. Rajost Kovács I. váltja.

80. perc: Cserél a Haladás. Kenesei helyett Michael Thiago jön.

77. perc: Aleksidze is betalál! Völgyi lőtt kapura 30 méterről. A labda kipattant Rózsáról, éppen az ötösön érkező Aleksidze elé, aki innen nem hibázott. 3-1. 

72. perc: Újabb győri csere. Bicak le, Jakl be.

65. perc: Cserél az ETO. Pilbaitis helyére jön Böőr Zoltán.

62. perc: Közben események a lelátón. Egy kis "Sün!Sün!". A szombathelyi táborból vittek ki a biztonsági emberek egy drukkert. A többiek a szektor kerítésének rontottak. Gyorsan helyre állt a rend.

61. perc: Szépít a Haladás! Sipos tört be a győri tizenhatoson belülre a bal oldalon. Stark mellett éles szögből, 10 méterről lőtt a bal felső sarokba. 2-1.

59. perc: Kovács Zs. ment fel egy Hali-támadással, és 20 méterről lőtt. Sztevanovic vetődött, de erre nem volt szükség. A labda 2 méterrel elkerülte a bal alsó sarkot.

46. perc: ETO-góllal kezdődik a második félidő! Kink csavart a szombathelyi tizenhatos jobb oldaláról, 20 méterről a kapu jobb felső sarkába! Gyönyörű bal lábas gól. 2-0.

Közepes iramú meccsen a mindössze három magyar játékossal felálló(Stark, Völgyi, Bajzát) győri csapat csak annyit adott ki magából, ami a vezetéshez szükséges. Bajzát találatával előnyben az ETO, de a győzelemhez az első játékrészben mutatottnál több kell a hazaiaktól.

45. perc: A játékvezető lefújta az első félidőt.

43. perc: Kenesei tette le a labdát a lendületből érkező Tóth P. elé. A 30 méteres, erős lövés a kapu közepén álló Sztevanovics kezében akadt el.

40. perc: Bicak húzta vissza  Keneseit. Sárga lap.

36. perc: Gyors ETO-kontra végén Pilibaitis lőtt kapura laposan, 18 méterről. Rózsak könnyedén fogta a kapu közepébe tartó labdát.

30. perc: Pilibaitis vállalt be egy életerős lövést 30 méteről. Nem sokkal tévesztett célt.

27. perc: Vezet az ETO! Bajzát a gólszerző! Völgyit a bal oldalon az alapvonal közeléből visszagurított az érkező Bajzát elé, aki 8 méterről laposan a jobb alsó sarokba passzolt, 1-0.

24. perc: Cserél a Haladás. A sérült Vörös jön le, helyére Csontos érkezik.

20. perc: Eseménytelen percek után ETO-helyzet. Pilibaitis szögletére Bajzát érkezett a hosszú oldalon. A védőket megelőzve 5 méterről az oldalhálóba fejelte a labdát.

9. perc: Az első ziccer a vendégeké. A győri térfél közepéről, a jobb oldalról Kenesei ívelt fel egy szabadrúgást. Oross 10 méterről felejt. Sztevanovic bravúrral ütötte ki a job felsőbe tartó labdát.

Igazi meccshangulat a találkozón, 6000 néző a lelátókon. A két tábor már jóval a kezdés előtt hangolt. A Hali drukkerei a teljes vendégszektort elfoglalták. Hangban felveszik a "versenyt" a hazai szurkolókkal.

1. perc: A Győri ETO FC kezdte a meccset.


Korábban:

A győzelem igényével lép pályára ma este a Győri ETO FC a nyugat-dunántúli rangadón. Továbbra is sok a sérült a hazai együttesben. A Haladás zsinórban öt mérkőzését megnyerte.

Patinás párharcot láthatnak a szurkolók ma Győrött. Az összecsapást februárban a 16. fordulóban rendezték volna meg, ám az ETO Park centerpályája a rossz időjárás miatt balesetveszélyessé vált, ezért a mérkőzés lejátszását elhalasztották. Ezért játszanak ma a csapatok.

Az ETO a Fehérvártól hazai pályán elszenvedett vereséggel a lábában, továbbra is sok sérülttel és fél szemmel már a Magyar Kupa-döntőre figyelve készül a Hali elleni ütközetre, míg a vasi zöld-fehérek éppen ellenkező előjelekkel érkeznek Győrbe. Sorozatban öt bajnoki mérkőzésüket megnyerték és jó eséllyel pályáznak a bronzérem megszerzésére.

A szombati fiaskó után az ETO mindenképpen javítani szeretne a szombathelyiek ellen – több okból is. Egyrészt ezt kívánja a csapat presztízse, a két klub szurkolótábora közötti nem mindig békés rivalizálás, valamint az is, hogy a mérkőzésre kilátogatók kellemes élményekkel gazdagodjanak a jövő szerdai Magyar Kupa-döntő győri ütközete előtt.
Halasi Szabolcs, a csapat edzője elmondta: Dragoljub Bekvalac vezetőedző kivizsgálása kedden még tartott az újvidéki kórházban, így egyelőre nem tudni, hogy részt vehet-e a Haladás elleni mérkőzésen. Ha nem, akkor a televízió képernyője előtt ülve ismét telefonon adhat utasításokat, akárcsak a debreceni derbi alkalmával.

A győrieknél biztos, hogy idén már nem játszhat Ahjupera, Dudás, Koltai, Tokody, Neziri és Pákolicz és szerdán hiányzik majd Józsi is. Egyelőre száz százalékig nem dőlt el, hogy ma bevetik-e Djordjevicet, viszont visszatérhet a litván Pilibaitis. Az ETO összeállítását Bekvalac csak a mérkőzés napján jelöli ki.

A mai rangadó különlegességének számít, hogy a Haladásban több olyan játékos szerepel, akik korábban győri színekben is szerepeltek. Így a gólfelelős, Kenesei Krisztián, a bajnoki mérkőzések számát tekintve hazai csúcstartó, Kuttor Attila, a hátvéd sor bal oldalán Tóth Péter, valamint a támadó, Oross Márton. A kispadon is egy egykori győri válogatott játékos, Csertői Aurél dirigál majd.

A győri klub tájékoztatása szerint a bérlettel rendelkezők ismét magukkal vihetnek még egy embert, a Fehérvár elleni meccs belépőjével rendelkezők pedig kedvezménnyel vehetik meg a jegyet a mai mérkőzésre.

Korábban:

Csapata Debrecen elleni bajnoki mérkőzéséről hiányzott Dragoljub Bekvalac, a Győri ETO FC vezetőedzője, aki vírusos megbetegedése miatt otthonról telefonon küldte utasításait a játékosoknak.

A Fehérvár elleni találkozón már személyesen részt vett Bekvalac, ám utána ismét rosszul lett. Ezért hazautazott és az újvidéki kórházban kivizsgáltatja magát. Elképzelhető, hogy a szerdai Haladás elleni presztízsmeccsen sem lehet ott a kispadon.

Olvasóink írták

 • 17. Reális 2009. május 14. 16:17
  „A meccs eredeti időpontjában szarrá verték volna az etot!”
 • 16. lali84 2009. május 14. 15:15
  „soppet: nézd meg edzésüket és ami hozzá szolásod van beigazolodik :3 edzésüket láttam..igazad van..../sajnos/”
 • 15. soppet 2009. május 14. 14:23
  „Ez nem az a csapat, melyet többen látni szeretnénk, hétről-hétre!
  Ez a mérkőzés is, mint a Vasas elleni és a Szfvár elleni is bizonyította, hogy nem érett ez a csapat a nagyobb feladatokra.
  Nagyon sok a hiányosság.
  *Hiányosságot láthatunk az erőnléti állapotokban. Pl. Bicak "gyorsasága" talán a M.III.o.-u szintet éri el. Lassú, körülményes játékos. Több mérkőzésen láthatták a nézők. De lehetne másokat is idesorolni.
  *Taktikai hiányosságok. Nagy az űr a játékosok feje és a lába között. Nem tudnak koncentrálni, nincs elképzelésük bizonyos szituációkban. Ezért esik meg, hogy saját lábukban és a labdában is elbotlanak. Ezt csak megtanulni nem lehet erre születni kell. A megoldások egy részének ösztönösnek kellene lenni. Erre talán Bajzátnak van/lenne képessége, de Ő is lassú, laza játékos.
  Helyezkedési problémák vannak több játékosnál. Nem tudnak mit kezdeni egy adott, kialakult szituációban.
  Olyan kívülről, mintha félnének.
  *Csapategység. Addig, amíg beállva védekeznek saját kapu előtt nincs gond. De amikor kitámadnak, felfejlődnek a támadásokkal, nem veszik át a területet az embereket. Nem segítik ki egymást. Pl. hárman futnak egy emberre, s a szabadon maradt ellenfél könnyen helyzetbe tud kerülni. Ebből láthattunk izelítőt pl. a tegnapi mérkőzésen a Haladás 2. és a 3. gólja előtt.
  *Nevek ide, nevek oda, nem látszik meg az, hogy olyan játékosok érkeztek, akik rövidtávon hasznosnak bizonyulnak, s fazont tudjanak adni a csapatnak. Ilyen kaliberű játékosok vannak az ETO II-ben is. Van köztük, aki már bizonyított közülük és nem sérült.
  Vannak alibi játékosok, de ezt a szakvezetésnek kellene észrevennie. Nagy kár, ha Ők nem veszik észre, hanem cinkosok lesznek a játékossal.
  Gondolom Tarsoly Csaba barátom nem ezt a lovat akarja. Ebből pénzt, üzletet nem lehet csinálni. Jó ha a befektetett tőke 70%-át vissza tudja szerezni a játékosok továbbadásán.
  Végezetül, nagyon szeretném, mint egykori ETO játékos és tősgyökeres győri, hogy csapatom értékrendekkel jobb legyen és érjen olyan állapotba, hogy a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét. A példa adott. A 60-as évek ETO játékosai mintát adtak erre. Csak követni kellene a hozzáállást, az akaratot.
  Ehhez kívánok sok kitartást, és szerencsét a klub tulajdonosának valamint munkatársainak.”
 • 14. Skipgeri 2009. május 14. 13:11
  „én nem szeretnék szitkozódni de ezért kapnak annyi sok fizetést a focisták? ezért kellet ennyi pénzt rákölteni a stadionra(jó azt másra is lehet használni ez tény)?! egy kis alázat kellene a focisták részéről a luxus autók mellé. Másik dolog pedig , hogy eto nevelésű játékost mért nem lehet a nagy csapatba protezsálni?! igazolunk mindenféle külföldit, sötét bőrűt aki se nem jobb se nem olcsóbb egy győri tehetségnél.
  Skip”
 • 13. Korrekt5 2009. május 14. 11:11
  „...mit akarnak egy ilyen fegyelmezetlen-erönlétnélküli csapattal külföldön?

  Csak pofozógép lenne és folytatná az égést a magyar foci.
  Én most jöttem haza néhány napja és láttam az ETO edzését, gyerekek ez több mint röhely.
  De valószinü igy van ez az egész országban. Nem tudom, mi abba titok, hogy erönlétet másképp nem lehet teremteni csak rendszeres kiadós edzéssel és erre jön a taktikai fegyelem.
  Persze a pályátra ugy nem mehet fel az ember ha elötte nap piált vagy nagyot sexelt. Olyanok a lábai mint a gumibot és nem tud 10 percet futni.”
 • 12. 07743 2009. május 14. 11:08
  „Malaca volt a Szombathelynek,hogy az utolsó három percben nem egy nyelvet beszélt,és elbambult az ETO védelme! Verebes büntetne!!!!”
 • 11. kt69 2009. május 14. 11:00
  „"...a Fehérvár elleni meccs belépőjével rendelkezők pedig kedvezménnyel vehetik meg a jegyet a mai mérkőzésre."-ezzel csak egy apró kis bökkenő van,hogy ez nem így volt...a pénztárosokat is kellene tájékoztatni az ilyen jellegű akciókról::((”
 • 10. LOLka 2009. május 14. 09:47
  „Én azt nem értem, hogy sok esetben a sajtó is túllihegi a "még a tavaszi szezonban veretlen" kijelentést.
  Köztudottan a bajnokságot pontra játszák és azért nem mindegy, hogy egy csapat 1 vagy 3 pontot kap a lejátszott meccsekre. Az egy szép szó csupán, hogy "veretlen", itt azon van a hangsúly, hogy a végelszámolásnál ez mire lesz elég!”
 • 9. daver88 2009. május 14. 08:59
  „1 hónappal ezelőtt olvastam az újságban, hogy az ETO-nak már nincs esélye a harmadik, nemzetközi kupát érő helyen végeznie a bajnokságban...nem igazán értettem akkor, hogy miért írták ezt..9 pont hátrány volt a harmadikhoz képest (ha jól emlékszem), és 1 meccsel kevesebbet jáccottak még a fiúk...az elmúlt 4 fordulóban az összesen 12-pontból 3-at szereztek meg ...vasas meccset simán hozni kellett volna, haladás meccset nyert helyzetből vesztették el a fiúk, debreceni döntetlen bravúr volt...Fehérvár ellen pedig még a vereség is belefért volna...ha kiszámoljuk, 2 pont lenne a hátrány (3-hoz képest) 3 fordulóval a vége előtt...az pedig bőven-bőven behozható..

  dehát nagyon sok a HA szócska...

  Magyar kupához mindenesetre sok sikert!!”
 • 8. AHA. 2009. május 14. 07:24
  „..akkor hazafelé menet a parkolóból rúgta! 76méter! -))”
 • 7. LOLka 2009. május 14. 06:08
  „""90. p A kapunak háttal álló Sipos vett át egy labdát Stanisic, Kink és Jäkl gyűrűjében, majd megfordult, és 76 méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát, 3-2. ""

  Mekkora gól lehetett!!!”
 • 6. fcsopron60 2009. május 14. 05:17
  „Gratula a Halinak!!

  Megnyert meccset döntetlenre hozta!!

  A győrnek meg szégyelje magát!!”
 • 5. kisem 2009. május 13. 21:37
  „Az alkalmazott védekezési módnak általában ilyen következményei lehetnek.
  A 3. Hali gól előtt az egyik győri játékos közel a félpályához egy teljesen értelmetlen szerelési kísérletet tett, amely természetesen nem sikerülhetett. A többiek pedig nem alkalmazták a szoros emberfogást, ezért aztán az előreívelés után a csúsztatás és a lövés gyakorlatilag zavartalanul történhetett meg.
  Több mérkőzésen láttam, hogy a védekezés során egyetlen játékos részéről sincs határozott törekvés arra , hogy az ellenfél játékosa ne könnyen vegye át a labdát. A helyezkedési hibák javítása helyett sok a labdaszerzés reménye nélküli "szerelési" kísérlet, amely az adott szituációban automatikusan szüli az ellenfél emberfölényét.
  De hát minek vannak az edzők?
  Emlékszik még valaki a 50-es évek ETO-jának a védekezési módszerére? Annak a csapatnak az volt az erőssége Kalmár Nyanya és Pesti Zoli által irányítva. Nem egyszer a nevetség tárgya volt az ellenfél azáltal, hogy a félidő közepére már huszadjára voltak -esetenként többen is- leshelyzetben.”
 • 4. syncreon 2009. május 13. 21:25
  „Kár a végéért... A jövő héten a kispest ellen aztán tényleg mindent bele!”
 • 3. patriot 2009. május 13. 21:11
  „Gyenge két perc alatt két gól kapni, ez ám a valami. Nyerhetetlen tizenegy!”
 • 2. Kispatek 2009. május 12. 22:17
  „A szombaton kint voltam , én is rosszul lettem a meccs végére !
  De azért Hajrá ETO!”
 • 1. Reális 2009. május 12. 16:56
  „Keressetek új edzőt!Hevesi tamás szabad lett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így készül a Audi ETO a veszprémi BL-döntőre! - Galéria

Kézilabda - A Bajnokok Ligája-döntő visszavágójának helyszínén, a Veszprém Arénában tarotta keddi és… Tovább olvasom