Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mindent Győrságért

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (41.)
A Győrságon élő Baracskai Tibor (55) gyerekkorában elkötelezte magát a helyi futball mellett.

– Általában járási, körzeti szinten szerepeltünk, többször is nyertünk bajnokságot, legutóbb egy évet a megyei másodosztályban is eltöltöttünk – kezdi Baracskai Tibor. – Még a nyolcvanas években történt, hogy a bajnokság vége felé kiesésre álltunk és az akkori edzőnk korábbi csapatához utaztunk. A mester érdeklődött egy kis „segítség" iránt, de a hazaiak elzárkóztak, így a taktika olyan egyszerűen hangzott, hogy csak azért is meg kell verni őket. Máig szívesen emlékszem rá, mert az én gólommal nyertünk egy-nullára.

Az aktív játék után következett a vezetői munka, melynek során több elnököt is kiszolgált.

– Öntöztem, nyírtam a pályát, a mérkőzéseken a főrendezői poszt is az enyém, úgyhogy van feladatom bőven. Sok tehetséges gyerek fordult meg az elmúlt évtizedekben a pályánkon, akik közül többen megállták a helyüket magasabb osztályban is. Büszke vagyok arra is, hogy egykoron a barátaival hozzánk érkező Sebők Zsolt pályafutása Győrságon indult el. A magyar élvonal után napjainkban a ciprusi AEP Paphoszban légióskodik.
A falusi labdarúgás jövőjét tekintve viszont vannak aggodalmai, mert több olyan tényezőt is megemlít, ami nem segíti, sőt, inkább hátráltatja a fejlődést.

– Manapság a fiatalság egy részét kevésbé érdekli a labdarúgás. Elgondolkodtató az is, hogy miért tértek vissza az első osztályban a vasárnap délutáni mérkőzésrendezésre, a televíziós közvetítésre, hiszen ezzel nemcsak a szurkolókat tartja távol a falusi mérkőzéstől, hanem sokszor még a játékosok egy része is a kényelmes fotelt választja. Azon is nagyon csodálkozom, hogy manapság néhány sárga lap miatt már pénzbírsággal sújtják a megyei szövetségben a kiscsapatokat. Győrságon nincs olyan tehetős vállalkozó, aki támogatná a labdarúgócsapatot, ezért mi csak az önkormányzatra támaszkodhatunk. Sok mindennel meg kell küzdenünk, hogy talpon tudjunk maradni. Mindezek ellenére egy öregfiúcsapat is rendszeresen játszik a környékbeli gárdákkal.
Ferenczy Zsolt polgármester:

– Amióta visszaemlékszem, akár játékosként, akár vezetőként, mindig ott láttam Baracskai Tibort a győrsági foci mellett. Rengeteg időt és energiát fektet be azért, hogy a községben létezzen labdarúgás, amiért elismerés és köszönet illeti őt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trajkovic és Svec is hetekre harcképtelen

A Pécs elleni győztes mérkőzésen két labdarúgóját is hosszabb időre elveszítette Pintér Attila, a… Tovább olvasom