Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Megyénkből négyen az atlétikai EB-csapatban

A debreceni országos bajnokság után a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége kijelölte az augusztus 6-tól 11-ig tartó müncheni Európa-bajnokságon részt vevő 31 tagú magyar csapatot.

(illusztráció)
Ebben megyénkből négyen szerepelnek, mégpedig férfi 100 és 200 méteren Németh Roland, a Soproni AC vágtázója, a Győri Dózsából pedig 400 méteren Szeglet Zsolt, női 200 és 400 méteren Petráhn Barbara, maratoniban pedig Földingné Nagy Judit.
Az országos bajnokságról készült beszámolónkban nem szerepelt az egyik záró versenyszámban elért újabb nagyszerű soproni siker, mégpedig a férfiak 4x100 méteres váltójában 40,42 mp-es idővel elért bajnoki cím. A Soproni AC győztes váltójának tagjai: Lőrincz Imre, Németh Gergely, Németh Roland, Gyulai Miklós. Edző: Németh Gyula. Női 800 méte- ren Jó Alexandra (Győri Dó- zsa) 2.15,21 perces idővel negyedik lett, klubtársai, Kovács Andrea 3000 méteres akadályfutásban (11.53,33 p), Babos Rita pedig hármasugrásban (12,18 m) a hatodik helyen végeztek.

A versenyen jelen lévő győri edző, Jakab Erzsébet igen elismerően szólt az atléták idei szerepléséről. Mint mondta, az elmúlt évek egyik legjobb bajnoki helytállása volt az idei. A Szombathelyi Haladás kivételével kevés olyan egyesület volt, mint a soproni és a győri, amelynek a többi helyezések mellett 3–3 bajnoki címet sikerült szerezni. Véleménye szerint az Európa-bajnokságon is helyt fognak állni atlétáink, bár már az is nagy szó, hogy megyénkből négyen ott lehetnek Münchenben.
Szeglet Zsolt remek formát mutatott Debrecenben, ami igen biztató a kontinensbajnokságra nézve is. Mindenesetre elszánt arra, hogy új országos csúcsot érjen el a bajor fővárosban. Az eddigit is ő tartja 400-on 45,43 mp-es idővel. A nagy kérdés az, hogy az első futamon, amit a férfi és a női 400-asoknak is délelőtt 10 órakor rendeznek, miként tudják megfutni formájukat. Ha ezen a Rubiconon túljutnak, akkor minden lehetséges.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos evezősverseny

Sikeres evezősversennyel ünnepelte a sportág megalapításának 125. évfordulóját az egyesült Győri… Tovább olvasom