Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Megválaszolatlan soproni kérdések

Labdarúgás - Mélyen van a soproni futball, nagyon mélyen. Az őszi szezon zárása után kieső helyen szerénykedik az FC Sopron minden téren – anyagi, morális, szakmai – válságban lévő csapata.
A válság attól fogva mélyült el, hogy az olasz tulajdonosok irányítják a klubot. Azóta a gárda a 10. helyről visszazuhant a 15.-re, gyakorlatilag ahol pályára lépett, nem úszta meg 3–4 kapott gól alatt. A korábban meglévő anyagi gondok nem oldódtak meg. A pályán minden a játékosokon csattan, ők kapják a gólokat, nekik szólnak a csípős szurkolói bekiabálások. A szurkolók pontosan tudják, mi a helyzet, vagy ha nem is tudják, látják a produktumból... Persze az eredménytelenség, a kiábrándító játék hatására egyre kevesebben. Kíváncsiak voltunk a kisebbségi tulajdonos, a klubot az adófizetők – így a szurkolók – pénzéből is támogató önkormányzat képviselőjének véleményére.


Téli szünet. De lehet, hogy egyben tavaszi is...? Fotó: Németh Péter

A közelmúltban öt kérdést tettünk fel Abdai Géza sportért felelős alpolgármesternek.

1. Volt(ak)-e más érdeklődő(k) is a klub megvásárlására, vagy az első jelentkezőnek „odaadták"?
2. Mennyire tudták felmérni az új többségi tulajdonosok anyagi lehetőségeit, kértek például tőlük banki igazolásokat, vagy erre nem volt módjuk?
3. Mit érzett sportszerető soproniként s mint a kisebbségi tulajdonos képviselője, amikor kizárták a szurkolókat az edzés alatt a stadionból, s amikor az NB III-as csapat utazott el Tatabányára s a Ligakupában 8–1-es vereséget szenvedett?
4. Mennyire folyamatos a kapcsolattartás a többségi és a kisebbségi tulajdonosok között, esett-e szó ezekről az esetekről?
5. Mennyire készek, nyitottak az együttműködésre az olaszok, s mennyire hallgatják s fogadják meg az egyes észrevételeket?

A következő választ kaptuk:

„Tisztelt Botár Úr!
Köszönöm szépen jobbító szándékúnak tűnő kérdéseit. A kérdések között van olyan, amit a korábbi többségi tulajdonosnak kellene feltenni, mert véleményem szerint ő tudna önnek válaszolni. A többi kérdése pedig a jelenlegi helyzetben – véleményem szerint – már nem időszerű.
Érdeklődése megtiszteltetés volt számomra.
További jó munkát kívánok!
Abdai Géza"

Az alpolgármester úr válaszában sajnos a kérdések egyikére sem felelt. Pedig az önkormányzat felelős álláspontjára sokan lennének kíváncsiak.
De sajnos hiába...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztos győri győzelem az évzárón

Labdarúgás - Győzelemmel szeretett volna búcsúzni idei utolsó hazai tétmérkőzésén a közönségétől az… Tovább olvasom