Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Magyar edzőből Svéd tréner lesz

Rokob Péter 4 éve dolgozik a Győri ETO FC-nél. Most Svédországba költözik, ahol edzője lesz egy focicsapatnak.

Rokob Péter, a Telesport korábbi sportriportere négy éve dolgozik a Győri ETO FC-nél. Nemsokára Svédországba költözik, ahol egy futballcsapat trénere lesz.

Rokob Péter és családja 2001-ben költözött a kisalföldi megyeszékhelyre, elsősorban mert a feleség győri származású. A sportriporter jelenleg a Győri ETO FC sajtóreferense, rövid ideig a csapat technikai vezetője is volt. Négy alacsonyabb osztályú csapatnál pedig edzőként tevékenykedett.

Ezúttal búcsút int a család Győrnek, egy ideig Svédországban telepednek le. „Orvos feleségemnek ajánlottak munkát – mondta el érdeklődésünkre Rokob Péter. – Egy gyermekpszichiátrián fog dolgozni a régió központi kórházában. Skövde városában élünk majd, Göteborgtól mintegy száz kilométerre. Úgy tervezzük, hogy négy évig maradunk kint, mert hatéves Ákos fiunk ott kezdi az iskolát és szeretnénk, ha az alsó tagozatot ott is végezné el."

Természetesen a család igyekezett felkészülni a kint tartózkodásra.
„A feleségem egy Svédországba készülő orvosok számára tartott napi nyolcórás, hat hónapos nyelvtanfolyamot végzett el. Ide a hozzátartozók is járhattak heti két alkalommal, így egy keveset már én is beszélem a svéd nyelvet."

Rokob Péternek külföldön sem kell elszakadnia a labdarúgástól.
„Több magyar orvos dolgozik már Svédországban és az a tapasztalat, hogy az elfoglaltságot nehezen találó házastársak miatt nem akarnak hosszú távú szerződést kötni. Ezért a mi esetünkben a kórház törekedett arra, hogy egyetlen kérésünket teljesítve én is találjak egy edzői állást a város négy megyei első osztályú futballcsapatának egyikénél. Nagy segítséget jelentett a sokat kritizált UEFA-licenc, amelyet itthon szereztem meg, és mivel nemzetközi minősítésű, Svédországban is elfogadták."
Nem is akármilyen körülmények között edzősködhet majd az egykori sportriporter.

„Egy svéd edző mellett dolgozok az Ulvakers IF egyik csapatánál, amelynek a magyar viszonyokhoz képest elképzelhetetlen színvonalú létesítményei és eszközei vannak. Világítással ellátott centerpálya, három, szintén villanyfényes edzőpálya, öltözők, fürdők szaunákkal, klubszoba és egy Svédországban is kuriózumnak számító fedett műves edzőpálya áll a rendelkezésére a felnőtt férfi, női és tizenkét utánpótláscsapatnak. Mindez egy olyan kisvárosban, ahol első osztályú jégkorong-, férfi és női kézilabdacsapat is működik."
Természetesen – ha ideiglenesen is – a magyar futballtól el kell búcsúznia.

„Most elsősorban a fiam beilleszkedését és a feleségem munkáját kell segítenem, ezért az edzői foglalkozáson kívül semmi mást nem is tudnék csinálni. Remélem, hogy a Győri ETO FC minden terve megvalósul és kicsit sajnálom, hogy ebben én már nem tudok segíteni. Egy kicsit belefáradtam a magyar futball jelenlegi helyzetébe és mivel engem a televíziózás és az újságírás is csak a futball miatt érdekelt, most könnyebben tudok lemondani róla."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körmend - Soproni sÖrdögök 94 - 88

Bowman és Porzingis találataival a sÖrdögök 6–0-lal állva hagyta a kapkodva kezdő… Tovább olvasom