Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Magabiztos győzelem: Duna Takarék ETO-Szentes 7-2

Futsal - A Szentes elleni hazai győzelemmel kezdte az élvonalbeli bajnokságot a Duna Takarék ETO Futsal Club.

DUNA TAKARÉK ETO FC - SZENTES 7-2 (3-2)
Futsal bajnokság, 1. forduló
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 1200 néző
Gólszerzők: Szabó, Madarász, Dróth (2), Harnisch (2), Gyurcsányi ill. Podonyi, Gyurcsányi (ö.g.)

40. perc: Vége a mérkőzésnek. Magabiztos ETO győzelem.

38. perc: Gyönyörű gól! Dróth forgatta be a védőjét a kilences vonalán, majd a harmadik csel után a kapuba lőtt. 7-2.

35. perc: Újabb hazai gól! Gyurcsányi vezette kereszbe a kapu előtt a labdát a bal oldal felé, majd 5 éterről a hosszú oldalra emelt. 6-2.

34. perc: A kapuja elé szorul a Szentes. Madarász 10 méteres bombáját Béry vetődve védte.

33. perc: Megvan az ötödik ETO-gól. Gyurcsányi és Harnisch hozta össze. ELőbbi középre passzolt, utóbbi játékos pedig közelről a kapuba lőtt. 5-2.

30. perc: Minden benevezett mezőnyjátékos pályára lép az ETO-ban. Czetti, és Leskó is lehetőséget kap. Előbbi kétszer is remek csellel kerül lövőhelyzetbe.

25. perc: Béry védett kétszer bravúrral.

24. perc: Madarász tartotta a labdát 9 méterre a Szantes kapujától. Nem tudta leadni, ezért fordulásból lőtt. Béry nagyot védett.

22. perc: Az ETO kezdi góllal a másdik félidőt. Harnisch lőtt jobbról, hét méterről a Szentes kapujába. 4-2.

A félidőben: 3-2
A szünetben a megasztáros Fekete Dávid énekelte el a csapat indulóját, a kisalfold.hu Szépek Szépe elnevezésű szépségversenyének résztvevőivel.


20. perc:Vége az első félidőnek. 3-2-re vezet az ETO.

18. perc: Vezet az ETO! Dróth küldött el két védőt egy csellel a hatoson belül, majd lefordult és lőtt. Gól! 3-2. Rögtön időt kér a vendég csapat.

16. perc: Egyenlít az ETO! Egy saokrúgás után a kaputól 2 méterre álló Madarász elé került a labda, aki bal külsővel a jobb kapufa mellé emelte a labdát. 2-2.

15. perc: Az ETO mezőnyfölény nem érik góllá. Előbb Gölesz, majd Szabó is óriási helyzetban hibázott.

11. perc: Győri ziccer után a Szentes megszerzi a vezetést. Erhardt indult meg a hazai kapu felé, Gyurcsányi üldözte, és az ő lábáról került a hálóba a labda. 1-2.

10. perc: Újra az ETO kezdő sora alakít ki ziccert. Gyurcsányi 4 méteres lövését védi Bíró.

8. perc: Egyenlit a Szentes. Balázs bavúros védése után Gölesz is a gólvonal elől mentett. A felszabadítás Podonyi elé került, aki 12 méterről a kapu közepébe lőtt. 1-1.

7. perc: Vezet az ETO! Tamási a saját kapuja elől ívelte fel a Szentes hatosáig a labdát. Szabó bújt ki a védők közül, és vetődve a bal alsó sarokba fejelt! 1-0.

6. perc: Az első sorcsere. Tamási, Szabó, Peczár, Gölesz a pályán az ETO-ban.

4. perc: A MAgvassy Sportcsarnok nézőtere csaknem teljesen megtelt a mérkőzésre. A szurkolók eddig győri mezőnyfölényt láthattak. A zöld-fehérek többet birtokolják a labdát, és a kapu előtt is veszélyesebbek. Gól egyelőre nincs.

1. perc: Az ETO kezdte a mérkőzést. Az első helyzet a hazaiaké. A csapatkapitány Madarász közelről lő a kapusba.

Duna Takarék ETO FC:

1 Balázs Zoltán
10 Harnisch Ákos
11 Dróth Zoltán
13 Gyurcsányi Zsolt
22 Madarász János

Cserék:

12 Matkovics Gábor
30 Peczár Csaba
9 Gölesz Róbert
20 Szabó Péter
19 Czetti Balázs
34 Leskó Imre
4 Tamási Gábor

Vezetőedző: Kozma Mihály

Szentes

21 Bíró Mihály
15 Keller Zoltán
9 Erhardt Szilárd
6 Brinszky Adrián
10 Kerepecky Csaba

Cserék:

8 Szabó Árpád
19 Locskai József
17 Nemes Zsolt
7 Podonyi Norbert
18 Szarka Zoltán
1 Béry István Endre

Vezetőedző: Némethy László

Korábban:

Az első ezer szurkoló éves bérletet és pólót kap ajándékba. Az ETO FC bérletesei, illetve a Kisalföld-hűség- és Győr-kártyások ingyen mehetnek be a Duna Takarék ETO ma esti Szentes elleni élvonalbeli idénynyitójára a Magvassy Mihály Sportcsarnokba. A mérkőzést a Sport Televízió élőben közvetíti.

A kezdőrúgást Győr polgármestere, Borkai Zsolt végzi el, a meccs előtt és a szünetben a megasztáros Fekete Dávid énekli el a csapat slágergyanús új indulóját, s hogy a körítés még látványosabb legyen, bemutatkoznak a kisalfold.hu Szépek Szépe elnevezésű szépségversenyének résztvevői, a játékosokat a gyermeklabdarúgó-szövetség keretein belül futballozó gyerekek kísérik a pályára, ahol jelen lesz a zöld-fehérek kabalaállata, Futkori, a vaskakas is.
A főszerep azonban mindenképp a futsalosoknak jut, Kozma Mihály, az ETO szakmai igazgatója elmondta, a győzelem mellett arra törekszenek, hogy látványos játékkal szolgálják ki a várhatóan szépszámú szurkolósereget.

„Masszív csapat lesz az ellenfelünk, amelyben több, a válogatottban is megfordult játékos található. Várhatóan kontrajátékra rendezkednek be, ezért nagyon türelmesnek kell lennünk. Lövésekkel kell befejeznünk a támadásainkat, s labdavesztésnél azonnal vissza kell zárnunk. Kilenc egészséges mezőnyjátékossal számolhatunk – Lódi, Csikós és Tóth Sz. is lábadozik –, s szeretnénk az eddig tanultakat érvényesíteni és a győzelem mellett látványos játékot produkálni. Ez lélektanilag is fontos lenne" – tette hozzá a szakmai igazgató.

Korábban:

Ezen a meccsen mutatkozik be a közönségnek a bajnoki címre törő együttes. A célok reálisnak tűnnek, hiszen a januári, hazai rendezésű futsal Eb-re készülő válogatott szakvezetője, Kozma Mihály lett az edző, és Győrben szerepel a nemzeti együttes keretének zöme (Balázs Zoltán, Gyurcsányi Zsolt, Tóth Szabolcs, Madarász János, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Peczár Csaba, Gölesz Róbert, Harnisch Ákos), a klubigazgató pedig Vincze Ottó. Külön öröm, hogy az egyesület Tarsoly Csabától, a Győri ETO FC tulajdonosától megkapta az ETO nevet is, hiszen ez garancia a városban az eredményességre.

A találkozó előtt mutatják be a csapat kabaláját Futkorit, valamit a klub indulóját, amelyet Fekete Dávid ad elő. A találkozó előtt ezer szurkoló a helyszínen éves bérletet és pólót vehet át a klub ajándékaként. A Kisalföld hűségkártyásai ugyancsak minden mérkőzést ingyen tekinthetnek meg.

Sikeres évadnyitó

A nyáron névváltozáson áteső Duna Takarék ETO Futsal Club csütörtökön tartotta a hivatalos szezonnyitó ankétját Győrben, a Hotel Konferenciában, mintegy 200 vendég részvételével. Ott volt többek között Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Nemes Ferenc alelnök, Bordás György főtitkár, Ragadics Ferenc, a futsalbizottság alelnöke, a város részéről pedig számos képviselő, élükön Borkai Zsolt polgármesterrel, a MOB alelnökével.

Elöljáróban a klub három vezetője, Horváth Cs. Attila társadalmi elnök – az MLSZ elnökségi tagja –, Drucskó Zoltán ügyvezető és Bolla Péter tiszteletbeli elnök, a város kabinetfőköke beszélt a feladatokról, eddigi eredményekről. Elmondták, a csapat Magyarország élgárdája kíván lenni, a bajnoki cím és a kupagyőzelem is a célok között szerepel, majd az is, hogy Európába kilépve a klub méltó módon képviselje Magyarországot.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke kiemelte: a nagypályás és a kispályás futball sikerei újra a középpontba helyezik a labdarúgókat, akiknek nemcsak sportemberi, de emberi tulajdonságai is példaként szolgálhatnak, ezért nagy a felelőssége valamennyi sportvezetőnek.

Borkai Zsolt polgármester kijelentette, a város a klub mellett áll, s reméli, a csapat újabb gyöngyszeme lesz az eredményes győri sportnak.

Ragadics Ferenc, aki Nyonból, az UEFA futsalbizottságának üléséről érkezett, elmondta: a FIFA és az UEFA közösen szeretné elérni, hogy a futsal felkerüljön az olimpiai sportágak palettájára. Nagyon fontos a januári, Budapesten és Debrecenben megrendezésre kerülő Eb eredményessége is, hiszen ez nagy előrelépést eredményezne a futsal hazai fellendülése szempontjából.

Tévés közvetítések a hazai meccsekről

Máté Pál, a Sport Tv főszerkesztője bejelentette, hogy a csatorna élőben sugározza majd a klub valamennyi hazai bajnokiját a Magvassy-sportcsarnokból, elsőként a Szentes elleni hétfői meccset, amelyen a rendezők ingyen pólókat és bérleteket is osztanak majd. A mérkőzésekre az ETO bérletesei ingyen léphetnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-portugál: megérkeztek Ronaldóék

Kora délután megérkezett Budapestre a portugál labdarúgó-válogatott, amely szerdán 20:45 órától… Tovább olvasom