Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Lemondott az ETO vezetőedzője

Szerdán bejelentette távozását Tamási Zsolt, a Győri ETO FC vezetőedzője. A szakember azzal indokolta többek között a döntését: véleménykülönbség volt közte és az újonnan kinevezett szakmai igazgató, Varga Zoltán között. Tamási Zsolt utóda minden bizonnyal Csertői Aurél lesz.
Tamási Zsolt
A Győri ETO FC által szerdán kiadott közleményben többek között az olvasható: Tamási Zsolt, a Győri ETO labdarúgócsapatának vezetőedzője lemondott vezetőedzői megbízásáról és Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC Kft. tulajdonosa elfogadta a vezetőedző döntését.
Tamási Zsolt 11 évig dolgozott edzőként a Győri ETO-nál, ahol végigjárta a szamárlétrát, a legkisebb korosztálytól jutott el a felnőttcsapat kispadjáig. A most leköszönő vezetőedző nagyon nehéz helyzetben, 2001. október 1-jén vette át a szakmai munka irányítását: 44 első osztályú mérkőzésen dirigálta az ETO labdarúgócsapatát, mérlege: 16 győzelem, 14 döntetlen és 14 vereség. A szerződése 2004. június 30-ig köti a klubhoz.

Tamásinak nem tetszett a szakmai modell

Tamási Zsolt szerdán készséggel állt a rendelkezésünkre.
Egy hosszú folyamat eredménye a döntésem - kezdi. - Úgy érzem, a kialakult felállásban nem tudom maradéktalanul megvalósítani elképzeléseimet. Az a modell, ahol a szakmai munkáért felelős vezetőedző felett még egy szakmai vezető dolgozik, nem lehet működőképes. A felelősségmegosztástól kezdve számos megoldhatatlan gondot rejt magában. Csupán egy pozitív esetre emlékszem, a Bicskei-Reszeli Soós kettősre, hiszen akkor a beosztott találta ki magának a főnökét. Minden más esetben - Garami-Reszeli, Garami-Gergely, Várhidi-Glázer és még lehetne sorolni - ez a modell kudarcra volt ítélve, és én sem akarok ebben dolgozni. Nem Varga Zoltán személye játszott szerepet a lemondásomban, hanem az, hogy nekem más a véleményem a mai futballról, mint neki, valamint befolyásoltak az őszi szezonban a klubon belül történtek is, de ezekről bővebbet most nem akarok mondani.

- Amikor Varga Zoltánt kinevezték a feje fölé, nem tudta, hogy
mi vár önre?
December harmincadikán teljesen váratlanul ért a tulajdonos bejelentése, miszerint Varga Zoltán lesz a főnököm. Már akkor megfordult a fejemben, hogy azonnal lemondok, de aztán adtam magamnak még egy sanszot, hogy az elkezdett munkát folytatni tudjam. Ha 2001 októberében fölém raknak valakit szakmai igazgatónak, akkor egy szót sem szólok, de úgy érzem, az eltelt másfél évben nem okoztam csalódást és furcsának is tartom velem szemben ezt az eljárást.
-A labdarúgást szeretők egy része meglepődött, hogy nem mondott le azonnal Varga kinevezésekor, és a maradását azzal indokolták: a hiúságánál fontosabb a jó vezetőedzői fizetés. Mi a véleménye erről?
-Nekem is megfordult a fejemben, hogy mindenképpen maradok, de bólogató jános nem akartam lenni, ezért mondtam le.

- Miért pont most távozik?
- Azért, mert a felkészülés elején vagyunk, és úgy tartom korrektnek, hogy már a tavaszi szezonra való felkészülés egy szakmai irány szerint történjen. Mostanra kiderült számomra, hogy olyan szakmai véleménykülönbségek vannak közöttem és Varga Zoltán között, amelyeket nem tudunk egyeztetni már a felkészülés során sem. Köszönettel tartozom Tarsoly Csabának, hiszen az ETO korábbi vezetésétől biztosan nem kaptam volna lehetőséget, hogy az élvonalban dolgozhassak. Nehéz döntés volt, mert ígéretes, nagyszerű játékosokból álló csapatot hagyok itt, és az idő, valamint az eredmények majd eldöntik, jó úton jártam, avagy sem.

-Csütörtökön szerződést bont a klubbal?
-Igen, az biztos, hogy nem maradok az ETO-nál, a részletekről egyeztetek a tulajdonossal.

-Mit fog csinálni? Van esetleg más ajánlata?
-Nincs egyéb lehetőségem, ez nem játszott szerepet a lemondásomban. Egyelőre egy hetet pihenni szeretnék, mert az elmúlt másfél év nagyon zsúfolt volt a számomra.

Varga nem érti a döntést

-Sajnálattal értesültem Tamási Zsolt döntéséről -kezdte Varga Zoltán. -Bevallom, elsőre meg is döbbentem, de nem tudok mit csinálni, el kell fogadnom.

-Indokolta valamivel önnek a lépését?
-Korrekten elmondta, nem a személyemmel van a probléma, hanem ő ilyen struktúrában nem tud dolgozni. Ezt azért nem értem igazán, mert a közös munka még igazán el sem kezdődött. Múlt héten a nagy hóesés miatt nem is voltam Győrben, szó sincs arról, hogy minden döntését felülbíráltam volna. Sajnálom, mert szerintem tudtunk volna együtt dolgozni. Annak idején én vettem oda Zsoltot pályaedzőnek, s akkor sem volt köztünk semmiféle probléma. Azt most már nem tudjuk meg, ilyen felállásban mire mentünk volna.

-Meglátása szerint a játékosok hogyan fogadták a változásokat?
-Ezt csak ők tudják. A délutáni edzés előtt értesültek a hírről, mikor ezt közöltük velük, nem volt nálam szeizmográf, hogy megállapítsam, megrázta-e őket a döntés. Nyilván a számukra is váratlan ez az egész.
-Nem tart attól, hogy sokan önt okolják Tamási Zsolt lemondásáért?
-Biztosan lesznek olyan körök, amelyek megtalálnak engem, de ezzel nem foglalkozom. Mondom, olyan rövid ideig dolgoztunk együtt, hogy nem alakulhatott ki köztünk olyan konfliktus, hogy miattam távozzon valaki.

-Hogyan folytatódik a munka?
-Az élet nem áll meg, edzeni most is kell. Én Csertői Aurélt javaslom Tamási Zsolt helyére. Erre Tarsoly Csaba elnöknek még rá kell bólintania. Ha a két fél meg tud egymással állapodni, akkor a jövőben így dolgozunk. Csertői Aurél számára még nagyon friss a történet, de amíg nem tisztázódik a jövője, nem kívánja kommentálni a helyzetet.

Kapcsolódó cikkek >>
Keretszűkítés a zöld-fehéreknél
Varga Zoltán visszatért az ETO-hoz
Nagy ETO-ról álmodik

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aknára futott egy kamion a Dakar-ralin

Akna robbant a Dakar-rali egyik kamionja alatt. Az osztrák Günter Pichlbauer és Johann Peter Reif,… Tovább olvasom