Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Lemond Sinka László a Kézilabda Szövetség elnöke

Június 24-vel lemond posztjáról Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) társadalmi elnöke.

Sinka a szerdai elnökségi ülésen közölte, hogy a június 24-én tartandó rendkívüli közgyűlés napjával lemond tisztéről. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy ugyanezen a fórumon Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául.

Sinka László ezt követően is a kézilabda sportban, az MKSZ kötelékében kíván dolgozni, hogy pontosan milyen minőségben, azt a közgyűlés, illetve az MKSZ elnöksége határozza meg.

"Már két évvel ezelőtti megválasztásomkor is hangsúlyoztam, hogy amint olyan új elnökjelölt személyére tudunk javaslatot tenni, aki jelentős mértékben képes hozzájárulni sportágunk megerősítéséhez, azonnal kész leszek átadni az elnöki megbízatást. Egyébként is a napi operatív munkában érzem igazán otthon magam, hiszen tizennyolcadik éve ezt végzem az MKSZ-ben. Ezért is jelenthetem ki felelősséggel: fontosnak tartom, hogy a szövetség, a sportág hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt tovább erősítse pozícióit. Erre garancia lehet a kézilabdasportban, a közügyekben és az üzleti életben is jártas Vetési Iván" - mondta az MKSZ honlapjának Sinka, aki 1993-tól főtitkára, 2009 óta pedig elnöke volt a szövetségnek.

Vetési Iván az elnökségi ülésen történtek ismeretében úgy fogalmazott:

"Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Sinka László úr engem javasolt az elnöki tisztség betöltésére, hiszen a kézilabda fontos szerepet tölt be az életemben már iskolás éveim óta. Korábban magam is játszottam, és ha csak megtehetem, most is szurkolok a sportág mérkőzésein."

A jelölő bizottság hivatalosan még nem keresett meg, így érdemben nem is nyilatkozhatok a szerepvállalásomat illetően. Ha ez megtörténik, és igent mondok a felkérésre, először is a szövetség és a sportág különböző testületeivel, szervezeteivel szeretném egyeztetni az elképzeléseimet."

Olvasóink írták

 • 5. asvel 2011. június 02. 18:32
  „Lehet szidni Mátéfit, szerintem sem oda való, de ha az emlékezetem nem csal ő még azért szövetségi kapitány mert nincs egy magyar edző sem aki elvállalta volna a feladatot!”
 • 4. mediator 2011. június 02. 15:32
  „Jaj, de jó! Már korábban kellett volna, és egy sikeresen megvívott németek elleni selejtező után gyorsan meg kellene köszönni nagy szerelmének, Mátéfi Eszternek is a közreműködést, aztán kézenfogva szépen párban elfele menetelni.”
 • 3. CsabaKiraly 2011. június 02. 07:59
  „Matefi is lemondott, de csak 2035=ben lep eletbe a lemondasa, persze az akkori szezon utan :-))
  Azt mondta, hogy koszoni a sok sok gratulaciot amit munkaja utan kapott a szurkolo-tabortol, es bar oregnek erzi magat de a Haza Minden Elott, es igy lehet, hogy kihuzza 2050-ig :-)”
 • 2. CsabaKiraly 2011. június 02. 07:51
  „Ha Vetesi lesz az elnok, biztos vagyok, hogy Sinka kap munkat tole, es igy a husos-fazek kozelebe maradhat.”
 • 1. Infamous 2011. június 02. 06:17
  „Vanyus lemondása után még egy jó hír...éppen ideje volt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deák-teniszkupa Győrben - a rendező győzelmével

12. alkalommal megrendezett Deák teniszkupát a rendező iskola nyerte meg. Tovább olvasom