Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Labdarúgás - Oda a támogatás, bajban a siketek

Magyar bajnokként a Győri Siketek és Nagyothallók Sportklubja vehet(ne) részt a siketek áprilisi törökországi „Bajnokok Ligájában", de nincs meg a pénz az utazáshoz, sőt, nemrég az egyik támogatást ígérő is visszalépett.

Óriási gyűjtésbe kezdtek a fogyatékos sportolók.

A győri együttes hároméves hegemóniát megtörve előzte meg a budapesti SSC-t a hazai pontvadászatban, s harcolta ki ezzel a részvételt a 16 csapatos, siketek és nagyothallók részére kiírt DEAF Champion Leagueben.

A siketek és nagyothallók szövetségétől már írásban is megjött a meghívó, miszerint a győri együttes vehet részt a tizenhat csapatos antalyai tornán. Ehhez azonban pénz is kell, mivel a verseny önköltséges.
A nevezési díjat – 300 eurót – már befizette az egyesület. Számításaik szerint hárommillió forintot kell összegyűjteniük, fejenként úgy száznegyvenezer forintot, hogy el tudjanak utazni.

Egy korábbi ígéret révén az összeg egyharmadával már számolhattak, de az 1,2 millió forintot ígérő támogató visszalépett:

„Sajnos nem tudta előteremteni a pénzt, így csupán, két kisebb támogatásnak köszönhetően, kétszázezer forintunk van. Mindenképp szeretnénk elutazni, hogy Törökországban képviselhessük hazánkat, Győrt. Hamarosan pályázni fogunk önkormányzati támogatásra, s most már minden játékosunk nekiállt a gyűjtésnek" – mondta Németh Norbert, a csapat BL-szereplését szervező játékos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda NBI - Egy félidő alatt elintézte a Siófok a Mosonmagyaróvárt

A szünetben már tíz gól volt a különbség. Tovább olvasom