Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kutya támadta meg az ETO kapusát

Futsal - Miközben kutyáját sétáltatta, kóbor eb támadta meg és sebesítette meg Matkovics Gábort. A játékos arcát érte harapás. Több mérkőzésen sem szerepelhet.
Miközben kutyáját sétáltatta, kóbor eb támadta meg és sebesítette meg Matkovics Gábort, a Rába ETO futsalcsapatának kapusát. A játékos arcát érte harapás. Több mérkőzésen sem szerepelhet.

Nem kezdődött jól az új esztendő Matkovics Gábor számára. A Rába ETO futsalcsapatának második számú kapusa ugyanis több mérkőzést lesz kénytelen kihagyni. Éppen kis termetű buldogját sétáltatta, amikor megtámadta, majd megharapta egy kóbor kutya: „A lakásunkhoz közel, fényes nappal futottunk össze egy nagy termetű kaukázusi juhászkutyával. Először azt hittem, csak ismerkedni akar, de aztán megtámadta a buldogunkat – mesélte a győri futsalos. – Azonnal felkaptam a kutyánkat és megpróbáltam elkergetni a támadót. Azonban hiába kiabáltam és rúgtam, ez egy ideig nem sikerült, ráadásul el is estünk. A földön tovább folytatódott a küzdelem, mindenáron meg akartam védeni a kutyánkat. Szerencsére ez sikerült, a juhászkutya végül meghátrált."

A Rába-parti futsalcsapat hálóőre, Matkovics Gábor s
A Rába-parti futsalcsapat hálóőre, Matkovics Gábor s


A kiskutya nem sérült meg komolyabban, a játékos azonban igen.
„Először azt hittem, a kutyánk vérzik. Letörölgettem, de nem láttam rajta nagyobb sebet. Szerencsére megúszta kisebb zúzódásokkal, karmolásokkal. Ezután vettem csak észre, hogy engem viszont megharapott a kóbor kutya. Az államba kapott bele, amiből gyakorlatilag letépett egy kisebb darabot."

A játékos telefonon szólt édesapjának, aki ezután bevitte őt a győri kórházba.

„Remélem, a támadónk nem volt veszett, ám jó ideig így sem védhetek. Úgy tudom, a kutyaharapást épp a fertőzésveszély miatt nem varrják össze, így meg kell várni, míg teljesen összeforr a seb. Engem is megviselt a támadás, de a kutyánkat is, aki két napig ezután szinte alig evett és azóta felvenni sem nagyon lehet. Bízom benne, hogy ő is és én is gyorsan rendbe jövünk és minél előbb elfelejtjük ezt az esetet" – tette hozzá a kutyáját önfeláldozóan védelmező kapus.

Olvasóink írták

 • 12. Goldmund 2012. január 10. 08:07
  „Jobbulást a fiatelembernek!
  Egyébként merrefelé történt az eset?

  8. yoros 2012.01.09. 20:32
  "Sajnos több ilyen is lesz, "hála" az eszetlen parlament és qrmány eszetlen ebadója miatt az utcára tömegesen kikerülő kutyák elvadulásának."

  Az ebadó havi 500 Ft (másfél kiló kenyér, vagy két helyijáratú buszjegy ára). Aki ennyit nem akar rákölteni, az eddig se törődött a kutyájával.”
 • 11. ildancs20 2012. január 10. 07:22
  „Nem a kutya a hibás,semmilyen esetben!!! A gazdája aki neveli ő a fefelős! Persze vannak kivételek,mikor ugye agylágyulása van,amire a kuvaszok hajlamosak időskorúkra stb..És nem az állatot kellene kilőni,hanem a gazdit,sokan ahogy bánnak velük én is agresszív lennék. Bár tény hogy a nagytestű kutya nagyobb félelmet kelt,bár higyjétek el a kistestűek között több az ingerültebb. És nekem is van kis testű kutyám,de jól nevelt és képzett,fordítottam rá időt,energiát,de ennek ellenére ha elmegy mellettünk valaki van hogy szeretetből szaglászná, puszilkodna,sőt enyém túl barátságos :D Ezért szoktam szólni "okosan",mert szeret "hirtelen" szeretni :D De,ha nagytestű kutyánál hallom "okos legyél",nos én is gondolkodom!! A mottóm amire magyarország még nem nyitott: "Minőségi állattartás az elfogadható" !!!”
 • 10. rendi 2012. január 09. 22:33
  „Ez nem politika hanem " emberség " aki szereti a kedvencét ,az nem dobja ki mert fizetni kell utána..ha mégis akkor ŐŐ az állat .

  Amugy jobbulást kívánok.”
 • 9. pemozsu 2012. január 09. 21:29
  „jobbulást!”
 • 8. yoros 2012. január 09. 20:32
  „Sajnos több ilyen is lesz, "hála" az eszetlen parlament és qrmány eszetlen ebadója miatt az utcára tömegesen kikerülő kutyák elvadulásának.”
 • 7. Losba 2012. január 09. 19:25
  „2.
  egyszerű, jelentsd be minden nap telefonon a rendőrségen , hogy veszélyben érzed magad, egy nap többször is, ha nem mennek ki tegyél panaszt...két - három nap után biztos , hogy elvitetik, vagy lelövik őket...”
 • 6. frollo 2012. január 09. 19:13
  „Gondolom, egy megzavarodott "petárdás" kutya volt...”
 • 5. chihiro 2012. január 09. 18:59
  „én minden reggel egy pórázon sétáltatott, szájkosár nélküli rotweilerrel találkozom! szerintetek mennyire dobog a szívem, mikor el kell mellette mennem?
  Nem is értem, miért nem tud arra a hatalmas kutyára az 50 kilós gazdilány egy szájkosarat tenni! lassan félek munkába indulni!
  múltkor meg egy másik nagy termetű kutyát sétáltatott egy középkorú nő. messziről hallottam, ahogy a kutyának mondja, hogy "okos legyél". mikor mellém értek, megértettem, miért. a kutya elkezdett felém támadni! szájkosár ezen sem volt! mindkettő szabadhegyen, a zöld utca alig lakta részén.”
 • 4. okda 2012. január 09. 18:15
  „Eb állatu Kutyu, mire nem vetemedik. Válogatás nélkül harapnak az ilyen ebek, valószínűleg azért is szabadultak meg tőle, mert harapós! Kirakják a kocsiból, aztán napokig járja az utcákat étlen-szomjan, csoda hogy még agresszívebb? Rendezetlen kutyatörvények vezetnek ide. Na persze meg még sok ,minden más. Az Önkormányzatoknál kellene felelőse, hogy legyen e kérdésnek.”
 • 3. alfonz53 2012. január 09. 17:43
  „Egy rendes magyar komondort vagy kuvaszt kell tartani, nem pedig divatkutyákat. Ezeket nem kell megvédeni a gazdájának a kóbor kutyáktól....”
 • 2. unkown 2012. január 09. 12:43
  „a mi utcánkban a cigányok kutyái kóborolnak éjjel nappal, ha szólnak nekik, az a kérdés fogad, hogy mer megharapott? azóta már ilyen is történt, és azóta is nekem kell kerülgetni a tetves korcsaikat, persze hiába jelentem be az önkormányzatnál semmit nem tesznek, aztán ha majd egyszer olyant gondolok, hogy ha már az utcán vannak és megkínálom őket fincsi fagyállós kajával, majd még engem vesznek elő... röhej, hogy nem lehet tenni ezek ellen semmit sem... és ezen az ebadó sem fog segíteni, főleg a napbarnított egyéneken akik másba is nagyívben belesz@rnak, nem majd ebadót fizetnek....
  egy olyan cikket is szívesen olvasnék, hogy ha már az önkormányzat nem törődik az ilyen utcán kóborló kutyákkal kinek lehet jelezni (speciel például falun ahol nem feltétlenül van 5 kutyamenhely), tehát jó-jó írjanak róla cikket, de esetleg azt is le lehetne írni, hogyha valaki összefut egy ilyen kutyával kinek lehetne jelezni, hogy vigyék el.. ?”
 • 1. kikelet_ 2012. január 09. 12:09
  „jobbulást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: folytatódik a bajnokság

Hétfőn 18.30 órakor játssza első bajnoki mérkőzését ebben az évben a Rába ETO futsalcsapata. Tovább olvasom