Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kosárlabda - Fiatalon a felnőttek között

Horváth Krisztina, a CMB Cargo-UNI Győr tizenhét éves tehetség a szezont a felnőttcsapattal kezdte. A Kazinczy- gimnázium tanulójaként az iskola csapatával részt vett a diákolimpia országos döntőjében. Címeres mezben az U18-as Európa-bajnokságra készül.
Horváth Krisztina sok sportot kipróbált, míg végül beleszeretett a kosárlabdába. Még negyedikes korában, Varga Mátyás edzésein ismerkedett meg a sportággal és egy darabig párhuzamosan röplabdázott is. A tizenhét éves játékos augusztus óta erősíti a CMB Cargo-UNI Győr felnőttcsapatát, ahova a kadettek közül került fel.

„Tavaly másodikak lettünk a kadettbajnokságban. Nagyon sokat fejlődött a csapat. Sok mindent értünk el együtt és természetesen hiányoznak a társak, de nagyon örülök, hogy az első keret tagja lehetek, ahova ráadásul négy csapattársam is felkerült. Néha még visszajátszunk a junior korosztályba, velük most országos döntőre készülünk" – mesélte Horváth Krisztina.

A tehetséges fiatal a korosztályos válogatottakban is igyekszik a legjobbját nyújtani. Tavaly az U17-es, csehországi világbajnokságon, előtte pedig a bulgáriai Európa-bajnokságon nyert bronzérmet. Most az U18-as kontinenstornára készül.

„Tagja vagyok a keretnek és nagyon szeretnék kijutni a szerbiai tornára.

A Kazinczy-gimnázium csapatával pedig negyedikek lettünk a diákolimpia napokban rendezett országos döntőjén. Áprilisban szeretnénk részt venni Franciaországban a középiskolák világbajnokságán. Nehéz előre bármit is mondani, mivel nem ismerjük az ellenfeleinket, de szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni – mondta lelkesen Horváth Krisztina, aki kedvenc mérkőzését is felelevenítette. – Pár éve a Sopron ellen játszottunk itthon. Azelőtt még nem sikerült legyőznünk őket. Nem sokkal a meccs vége előtt még vezettek, de végül fordítottunk és egy ponttal megnyertük a találkozót. Külön öröm, hogy két büntetődobással is hozzájárultam a sikerhez."

Horváth Krisztina a Kazinczy-gimnázium tizenegyedik osztályos tanulója, ezért a sportot össze kell egyeztetnie a tanulással.

„Nem könnyű az edzések és mérkőzések mellett a tanulásra is odafigyelni, hiszen rengeteg a tananyag és sok energiára van szükségem. Az iskola azonban nagyon toleráns, az igazgató és a tanárok mindenben segítenek. Hétfőn és kedden például reggeli edzéseim vannak és csak utána megyek az iskolába. Sok kosaras jár ide. Több volt és jelenlegi csapattársam az osztálytársam is, de a fiatalabbakkal is jóban vagyunk. Gyakran érdeklődnek, milyen a felnőttek között játszani és igyekszünk segíteni egymásnak. Egyfajta kosarasbázis alakult ki a Kazinczyban" – mondta a fiatal játékos.

„Nincs sok szabadidőm, ám ezt egyáltalán nem bánom. Ha tehetem, olvasok vagy a barátaimmal töltöm az időt. Szerencsére a családom mellettem áll, ami nagyon sokat segít. Még nem tudom, mit hoz a jövő, de most nagyon jól érzem magam és a későbbiekben is a sport közelében szeretnék maradni. Célom, hogy eljussak a felnőttválogatottságig és szívesen építeném külföldön a karrieremet. Arra is gondoltam, hogy játékos-pályafutásom után edző leszek. Mivel nagyon szeretem a gyerekeket, eleinte velük szeretnék foglalkozni" – mondta végül terveiről Horváth Krisztina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Détári Lajos még várja a görögök válaszát

Labdarúgásunk egyik utolsó sztárja, Détári Lajos. Tovább olvasom