Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Költségvetés 2012: mennyi jut a sportra?

Szabadidősportra 413,3 milliót, diáksportra 335,2 milliót, utánpótlásra 1,22 milliárdot tervez a tárca jövőre
A sport területén 2012-ben fontos feladat a londoni olimpián és paralimpián történő részvétel biztosítása, melyhez a sportolók eredményes felkészülésének elősegítésén túl olyan feladatok is kapcsolódnak, mint a doppingellenes tevékenység támogatása - olvasható a jövő évi büdzsé Országgyűlésnek pénteken benyújtott tervezetében. A 2012. július 27-én kezdődő londoni ötkarikás játékokon és az azt követő paralimpián való részvételre 570 millió forintot biztosít az állam.

A versenysport és az olimpiai felkészülés szakmai támogatására 2,472 milliárd forint szerepel a költségvetésben, a doppingellenes tevékenységre pedig 183,5 millió. Jövőre folytatódik a debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciója, az ezt irányító kft. működésére 208 millió, a rekonstrukcióra 3,542 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A dokumentumban rögzítettek szerint a versenysport mellett a szabadidősport és a diáksport támogatása is fontos célja a sportot felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak (NEFMI), csakúgy, mint az utánpótlás-nevelési feladatokhoz való hozzájárulás

Szabadidősportra 413,3 milliót, diáksportra 335,2 milliót, utánpótlásra 1,22 milliárdot tervez a tárca jövőre. Folytatódik az országos sportági szakszövetségek akadémiai rendszerének kialakítása, és a tárca hozzájárul a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás-neveléssel összefüggő feladataihoz is - a kettő összesen 1,9 milliárdot tesz ki. Az MLSZ sportlétesítmények biztonságtechnikai fejlesztésével összefüggő feladatok támogatása 960 millióba kerül majd. "Az elmúlt 20 év legmagasabb állami támogatását adta a sportnak a kormány idén. Mivel a sport kiemelt stratégiai terület, ezért a NEFMI büdzséjén belül a sport költségvetési támogatása jövőre is tartja majd az idei, emelt szintet. Emellett meg kell jegyezni, hogy a kormány plusz 570 millió forintot biztosít az olimpiai kiutaztatáshoz is" - nyilatkozta az MTI-nek Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai Zsolt a NOB-hoz fordul Pars érdekében

Borkai Zsolt attól függetlenül határozott így, hogy a szabályok szerint nincs illetékessége a… Tovább olvasom