Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Két év múlva elkészül a győri fedett uszoda

Sportpolitika - Két év múlva adhatják át Győrben a marcalvárosi uszodát, mely ötvenméteres, így nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz. "Ha minden jól alakul, akkor két év múlva, 2010-ben birtokba vehetik a győriek a marcalvárosi uszodát" – nyilatkozta lapunknak Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Egy biztos, a megyeszékhelyen élők régi vágya teljesülne egy mai kornak megfelelő létesítménnyel. Az ugyanis biztosra vehető – derült ki a polgármester nyilatkozatából –, hogy Marcalvárosban, a kiserdő mellett felépítendő létesítmény a XXI. század vívmánya lenne.

"Tavaly júliusban született közgyűlési határozat az uszoda felépítéséről. Azóta elvégeztettük a terület hidrogeológiai vizsgálatát, ami arra volt hivatott, hogy a termálvíz hasznosításának milyen lehetőségei vannak. Ugyancsak fontos kérdés volt, hogy a környéken miként tudjuk kialakítani a megfelelő közlekedési struktúrát.

Most a tervpályázat kiírása van folyamatban, ennek határideje március 30. Szóval egyelőre odébb van még egy esetleges látványterv elkészülte is, ám ennek ellenére azt mondom, két év múlva – hogy pontosan melyik hónapban, azt még ne kérdezze – már használhatják a létesítményt az úszósport szerelmesei" – mondta Borkai Zsolt.

A korábbi tervek megosztottak voltak azon a téren, mekkora legyen a medence hossza. Végül a városvezetés az ötvenméteres mellett tette le a voksát, úgy, hogy kétszer huszonöt méteresre fel tudják osztani.

"Mindez abból a szempontból lényeges, hogy ezáltal, valamint a medence köré építendő lelátónak köszönhetően nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lehet a létesítmény.

Emellett a város vizes sportágai, így az úszás és a vízilabda számára is új távlatok nyílhatnak" – folytatta a város első embere, aki megemlítette, hogy figyelembe vették más városok projektjeit, így a debreceni uszoda anyaga is a rendelkezésükre állt.

"Úgy gondolom, ami máshol bevált, jól működik, azt nem szégyen átvenni" – tette hozzá Borkai Zsolt.

Olvasóink írták

 • 3. LB 2008. június 27. 21:36
  „Csak most akadtam erre a cikkre. Közel 3 éve élek itt Győrben és nehezen tudtam elfogadni, hogy egy 120 ezres városban nincs sportuszoda ill. csak egy (2) 25 méteres.
  Hihetetlen, hogy a 25 m uszoda belépője 1.000 Ft, de az állapota kritikán aluli, olyan mintha senkit nem érdekelne az állaga...

  T. Oszkár! Talán előre kellene tekinteni a mai kétpólusuvá vált országunkban és nem a szokásos demagóg szöveget kellene szajkózni, talán az Ön által megnevezett panellakok is
  ill. gyermekeik (!) eljuthatnak végre egy modern, kultúrált létesítménybe.

  Örvendetes, hogy ilyen szemléletű a városvezetés, hogy felkarolta ezt az ügyet, én szurkolok a mielőbbi átadásnak!

  LB”
 • 2. sdhz 2008. március 01. 11:42
  „Végre, valami jó hír. A melegvizet tényleg nem kell feltalálni, ami jó, át kell venni.
  Lehet, hogy végre lesz vizilabda Győrben??
  Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy majd a kivitelézésért folytatott harcban, elfollyanak a pénzek, elvesszen az anyag... esetleg ne az eredeti terv, hanem valami kisebb, sárgább, savanyúbb dolog épüljön meg.
  sdhz”
 • 1. Oszkár 2008. március 01. 09:20
  „T.Borkai Úr! Az Önt támogató párt által nemes egyszerűséggel csak vízfejű,panellakó,lumpenprolinak nevezett marcalvárosiak vajon bejuthatnak majd ebbe az európai színvonalú milliárdokból épülő létesítménybe? A többi uszoda is elérhetetlen a "kisemberek" számára magas árak miatt. Ez csak arról szól,hogy Horváth képviselő,mert nagyot álmodni,melyet Önök könnyelműen végrehejtanak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődöntőt érhet a harmincadik siker

Kézilabda - Szombaton 16.05 órakor a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Nürnberg otthonában lép… Tovább olvasom