Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Két aranyérem az első versenynapon

Jól indult a győri egyetemi sportcsarnokban zajló idei légfegyveres Európa-bajnokság. Az első napon két arany- és egy ezüstérmet szereztek a magyar sportolók.

Az aranyérmes magyar futócéllövő-csapat: Tasi Tamás, Sike József és Laczik Zsolt.
Dr. Hammerl László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya tegnap este, az ünnepélyes díjkiosztás közben hozzá intézett kérdésünkre röviden, de annál vidámabban, kérdéssel válaszolt: „Már hogyne lennék megelégedve az első napi teljesítménnyel, hiszen ki ne örülne két aranynak mindjárt kezdésre?"

Örült ennek az egész magyar csapat, de legboldogabbak a futócéllövők voltak, hiszen az első nap érmeinek mindegyikét ennek a szakágnak a képviselői szerezték. A nagy sportcsarnokban a junior korosztályúak közül a légpuskás lányok, valamint a légpisztolyos lányok és fiúk versenyeztek, de ezeknek a versenyszámoknak a döntőibe a magyarok közül csak a légpuskás Nagy Dóra jutott, ott viszont csupán a nyolcadik helyet sikerült megszereznie.

Az egyetemi kiscsarnokban, ahol a futócéllövők ezen a napon a 40 vegyes lövésszámban versenyeztek, sokkal több izgalmat éltek át a magyar csapatnak szurkolók. Miután a junior fiúk versenyében a nagyszerűen helytálló Belák András ezüstérmet szerzett, a figyelem a lányok versenyére irányult, ahol a magyar Keczeli Bianka mindjárt az élre tört. Sorra következtek a lőállásokban a potenciális ellenfelek, de egyiküknek sem sikerült leszorítania a vezető helyről a magyar lányt.

Az izgalom a tetőfokára hágott az utolsó sorozatban, amikor két éremesélyes lány következett, de sem az orosz, sem az ukrán ellenfél nem tudott többet nyújtani, mint a magyar, így ő lett a 40 vegyes lövésben az Európa-bajnok.

A fiatal, mindössze 16 éves bajnoknak elsőként édesapja, Keczeli Zoltán gratulált, majd lapunknak nyilatkozva elmondta: „Életem legszebb eredménye ez, hiszen tavaly Göteborgban harmadik voltam. De holnap és holnapután szeretnék még hozzátenni valamit ehhez az aranyhoz." Ezzel az eredménnyel a magyar csapat, amelynek tagja volt a győri Tatai Katalin is, az ukrán, az orosz és a lengyel csapat mögött a negyedik helyet szerezte meg.

Legkésőbbre a férfiak 40 vegyes lövése maradt. Az egyéni versenyek során a magyarok legjobbja, Sike József 384 körrel a negyedik helyet foglalta el, a győri Laczik Zsoltnak ezúttal 373 kör sikeredett, s ezzel a 17. helyen állt, amikor az utolsó sorozatban mindenki a magyar csapat harmadik tagjának, Tasi Tamásnak az eredményét várta. Ha hozza a formáját, a magyar csapat aranyérmes lehet. És hozta. 379 köregysége azt eredményezte, hogy a magyar trió 1118 körével egyetlen ponttal ugyan, de megelőzte az oroszokat, akik 1117 körrel zártak. A harmadik ukránok 1105 körrel végeztek.

Az aranyérmesek lapunknak a következőket nyilatkozták:
Sike József: „Kicsit bosszant, hogy egyéniben egyetlen ponttal lemaradtam a dobogóról, de a csapatarany vigaszul szolgál."
Tasi Tamás: „Örülök, hogy sikerült nyernünk. Ez most már megadja a hangot a továbbiakra, reméljük, a 30+30-as számban legalább így megy majd."

Laczik Zsolt: „Szokatlan volt az itthoni környezet. Idegenben valahogyan nyugodtabban lehet versenyezni. De jó, hogy túl vagyunk a kezdeten, most már én is nyugodtabban fogok versenyezni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyóban az Orsi

Ma 18 órakor Pécsett vendégszerepel az Euroleasing-Orsi. A tét a Magyar Kupa elődöntőjébe jutás. Tovább olvasom