Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Kenu - Versenyről az érettségire

Khaut Kristóf 1000 és 500 méteren versenyzett a milánói felnőtt Világkupán.
Hajnali hazaérkezése után leérettségizett magyarból, majd elment edzeni. Ilyen sűrű időbeosztás mellett is marad ideje a barátnőjére és a barátaira.

A Győri Graboplast VSE kenusa, Khaut Kristóf idén ballagott el a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumból. Az érettségi vizsga megírása előtti héten, csütörtökön érkezett meg Milánóba, a Világkupára, ahol első alkalommal próbálhatta ki magát a felnőttek között. Az előfutamokon elért helyezései révén a hétvégi döntőkbe is bekerült: szombaton 1000 méteren 9., vasárnap pedig 500 méteren 4. helyen végzett.

Az egyébként U23-as korosztályban versenyző Kristóf – aki korosztályos Európa-bajnokságon háromszor volt ezüstérmes, világbajnokságon egyszer nyert, egyszer pedig második lett, még maraton-világbajnoknak is mondhatja magát – hétfőn, hajnali két órakor érkezett meg Győrbe, majd hatkor már talpon is volt és indult a magyarérettségire. Úgy érzi, jól sikerült a vizsgája, bár sok ideje nem volt ezen gondolkodni, mivel délután már a következő edzésén kellett megjelennie.

„Nyolcosztályos gimnáziumba járok, ezért már régóta tanulok együtt az osztályommal. Évről évre egyre több időt vettek igénybe a tréningek, de a barátaim rengeteget segítettek, hogy ne maradjak le a tanulásban" – kezdte Khaut Kristóf.

Az osztálytársak mellett a tanárok is megértették, milyen fontos számára a kenu és mindig segítettek neki az iskolában: „Felsőbb osztályos koromban már elég kevés órára tudtam bejárni a sok verseny és a felkészülés miatt, viszont minden dolgozatot meg tudtam írni, így nem kellett magántanulónak mennem."

Kristóf az érettségitől sem félt, amit főleg barátnőjének, Palasics Pegginek köszönhet:
„Örül a sportsikereimnek, de nagyon odafigyel rá, hogy a jegyeim is jók legyenek. Akárhányszor hiányoztam az iskolából, elküldte nekem az anyagot és segített pótolni a lemaradásomat. A dolgozatok előtt elmagyarázta azokat a feladatokat, amiket nem értettem. Milánóba is elküldte a tételeket, hogy az úton tudjak készülni."

A gimnáziumi tanulmányai során megszerzett tudását a győri Széchenyi István Egyetem gépészmérnök szakán szeretné kamatoztatni.

„Mivel kilencéves korom óta kenuzok, sok versenyen tudtam már részt venni és az edzőimmel végzett kemény munkának hála, ezekről számos érmet hozhattam haza. Most azt tűztem ki magam elé, hogy a lehető leghamarabb felkerüljek a felnőttek csapatához és ott folytathassam pályafutásomat a minél jobb eredmények elérésével" – mondta végezetül Khaut Kristóf.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BL-győztes Audi ETO lányai az USA-ban is híresek lettek

Az amerikai Sports Illustrated magazin - 20 millió előfizetővel - ˝A hét fotói˝ közé is beválogatta… Tovább olvasom