Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Kapcsolat kérdőjelekkel

Labdarúgás - Kérdések és kételyek övezik a hírt mindkét városban, miszerint tavasszal Sopron-REAC néven Sopronban szerepel a kék-sárga budapesti klub.
Csiszár Ákos korábbi soproni labdarúgó, az SC Sopron menedzsere: – Nagyon szomorú az, ami történt, hogy bő két és fél évvel azután, hogy a Matáv FC Magyar Kupát nyert, Sopronnak gyakorlatilag nincs csapata. Azt gondolom, a többségi tulajdonosoknak fogalmuk sem volt arról, mit jelent a helyi embereknek a futball. Nem tudni, hogyan zárul a kapcsolat a REAC-cal. Szerencsére a felnőttcsapatnál történt változások az utánpótlás-nevelő klubot nem érintik.

Horváth Péter, a Soproni Városi Stadion létesítményvezetője: – Nagy kérdés, mi lesz a város tulajdonában lévő stadionnal, edz-e, játszik-e itt majd valaki azon kívül, hogy a REAC a hazai meccsek előtt itt tréningezik és játszik. Nagyon remélem, az önkormányzat nem „ereszti el" az ő létesítményében dolgozó soproniak kezét. Remélem, maradhatunk, s azt is, lesz hosszabb távon futball Sopronban.

Léderer Ákos sportriporterről köztudott, hogy a REAC egyik leglelkesebb szurkolója: – Bár a REAC-nak nem volt túl népes a szurkolótábora, azért vannak jó páran, akiket szíven ütött a dolog. Ennél messzebb már nem nagyon mehettünk volna, viszont nekem személy szerint a kedvenc vidéki városom Sopron. A csapatra és persze a – remélhetőleg kedvező – fogadtatásra is kíváncsi vagyok, így amennyiben a munkám nem akadályoz, biztos, hogy ott leszek majd az első „hazai" mérkőzésen a Nyíregyháza ellen, s tavasszal kitartok e mellett az új „formáció" mellett. Az is biztos, hogy egy jó, sikeres csapat mellé nagyobb tömegbázist lehet kialakítani Sopronban. Kérdés, mit hoz a távolabbi jövő. Attól félek, ezzel hosszabb távon vagy Rákospalotán, vagy Sopronban vége az élvonalbeli futballnak...

Végh Tibor meccselt az utoljára FC Sopron néven pályára lépett együttes kispadján: – Elég összetett és szövevényes a történet. Egyrészt az olasz tulajdonosok hozzáállásából sajnos érezhető volt, hogy ez részükről nem lesz túl hosszú életű. Másrészt soproni családok megélhetése, egzisztenciája került nagy veszélybe egy olyan vállalkozáson keresztül, amelynek ha csak huszonegy százalékos kisebbségi résszel is, de tulajdonosa az önkormányzat. Tavasszal ugyan lesznek NB I-es mérkőzések Sopronban, ám a pályára lépő csapatoknak nem lesz túl sok közük, kötődésük a városhoz. A jövő szempontjából talán mégis fontos lehet, hogy mennyi szurkoló megy ki és ők hogyan fogadják itt a REAC-ot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félelem nélkül állt újra a kapuba

Labdarúgás - Három év elteltével ugyanabban a csarnokban lépett pályára Németh Gábor, ahol rosszul… Tovább olvasom