Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Íjászat - Győrújbaráti Európa-bajnok

A közelmúltban az észtországi Tallinnban rendezett World Archery 3D Európa-bajnokságon Györgyné Kereszt Piroska, a győrújbaráti Ring SE íjásza az instictive női kategóriában aranyérmet szerzett.
A 3D íjászat versenypályáit általában erdőkben építik ki néhány kilométeres útvonalon könnyebb vagy nehezebb terepeken. A verseny típusától függően általában 20, 24, illetve 28 polifoamból készült élethű célállatot helyeznek ki, amelyeket négyes csapatokban lőnek meg és a végén a kategóriát a legtöbb pontot lőtt versenyző nyeri. A pontozás a találati zóna függvényében 11, 10, 8 és 5 pont lehet.

Györgyné Kereszt Piroska, akivel lányai öt éve szerettették meg az íjászatot, az elmúlt évek során számos hazai és nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. Eddig egy Európa-bajnoki aranyat és két bronzérmet szerzett a hazai medáliákon kívül, míg a tavalyi világbajnokságon a 6. helyen végzett.

Györgyné Kereszt Piroska a kontinens legjobbja lett.
Györgyné Kereszt Piroska a kontinens legjobbja lett.


„A múlt év végén Szalóky István íjkészítőtől kaptam egy saját kézre faragott íjat, amit nagyon megszerettem – kezdte a sportoló, aki néhány hónap alatt teljesen összeszokott új fegyverével. – A franciaországi IFAA Európa-bajnokságon már látszott, hogy javul a teljesítményem, a romániai GP-n szerzett arany és az, hogy olyan magas pontszámot sikerült lőnöm, hogy jogosultságot szereztem az EB-részvételre, már mutatta, hogy jó úton járok."

A versenyre szigorú edzésterv alapján, nagyon céltudatosan készült és ez meg is hozta az eredményét.

„Nagyon kemény viadal volt, minden országból a legjobban lövő hölgyek indulhattak – folytatta a sportoló. – Kieséses rendszerben bonyolították le az EB-t, előbb be kellett kerülni az első tizenhat, majd a nyolc, utána a négy közé, végül meg kellett küzdeni a döntőben az aranyéremért. Lépésről lépésre haladtam előre és mindig sikerült legyőznöm aktuális ellenfelemet. Pszichésen az utolsó nap volt a legnehezebb, hiszen akkor már látszott, ha nem hibázom nagyot, akkor felállhatok a dobogóra. Én azonban ott szerettem volna meghallgatni a Himnuszt is. Az is pluszteher volt rajtam, hogy egy másik magyar versenyzővel kellett az aranyéremért megküzdeni. Szerencsére teljesen a feladatra tudtam összpontosítani, így Európa-bajnok lettem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda - Szurkolói buszok Békéscsabára

Tovább olvasom