Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Hornyák Ágnes élete nagy versenyére készül

Kézilabda - Jövő pénteken kezdődik a XXIX. nyári olimpia Pekingben. Sorozatunkban bemutatjuk az ötkarikás játékokon szereplő megyei sportolókat. Elsőként az Audi-ETO női kézilabdacsapatának válogatott átlövője, az olimpiai újonc Hornyák Ágnes beszél reményeiről.
Mint alighanem minden sportolónak, Hornyák Ágnesnek is élete nagy álma válik valóra a következő hetekben: szerepelhet egy olimpián. Az Audi-ETO 26 éves átlövője tulajdonképpen a pekingi játékokkal fekszik és kel, s csak remélni tudja, hogy egy érem formájában maradandó, kézzelfogható emlékkel távozhat majd a kínai fővárosból.

„Bevallom, most már minden napom ezzel telik, s nemcsak azért, mert a felkészülés kellős közepén vagyunk. Egy olimpiai szereplés egyértelműen a csúcsok csúcsát jelenti, s nagyon örülök, hogy ennek én is részese lehetek" – kezdte Hornyák Ágnes, aki a napokban egy kisebb sérüléssel bajlódott, így az utolsó felkészülési meccseken nem tudott részt venni.
„Még a norvégok elleni első találkozón kaptam egy medvepuszit, bevérzett a lábam, de szerencsére most már százszázalékos munkát tudok végezni" – tette hozzá a játékos, aki várhatóan a védekezés mellett támadásban is komolyabb szerepet kaphat majd Pekingben.

„Miután az anyai örömök elé néző Mehlmann Ibolya nem lesz ott az olimpián, így nagy valószínűség szerint Tomori Zsuzsinak és nekem kell majd megoldani a jobbátlövő posztját. Szerencsére jobbkezes létemre sem idegen ez a poszt, mert már Vácon is játszottam ezen az oldalon, míg az ETO-ban rendre itt szerepelek. Egyértelmű, hogy ez hatalmas felelősség, de ezzel együtt egy remek bizonyítási lehetőség is" – folytatta az átlövő, aki több okból szeretné emlékezetesebbé tenni az ötkarikás szereplését.

Hornyák Ágnes az Audi-ETO-ban már hozzászokott ahhoz, hogy jobbkezesként a jobbátlövő posztján játsszon. Fotó: Kisalföld-archívum
Hornyák Ágnes az Audi-ETO-ban már hozzászokott ahhoz, hogy jobbkezesként a jobbátlövő posztján játsszon. Fotó: Kisalföld-archívum

„Úgy készülök, hogy könnyen lehet, ez lesz egyben az utolsó olimpiám is. Igaz, hogy még csak huszonhat éves vagyok, de négy év még nagyon hosszú idő, ki tudja, mi történik addig. Ezért is kell megragadni ezt az esélyt, mert nem biztos, hogy lesz javítási lehetőség. Ráadásul a keretben többen is vannak, akik hasonlóan gondolkodnak, hogy talán Pekingben tudnak még egy utolsó, kiugró eredményt elérni válogatottszinten" – mondta a játékos.

Mint ismeretes, a magyar csapatnak jövő szombaton nagyon korán kell pályára lépnie, így a megnyitóünnepséget az egész gárda kénytelen kihagyni. Természetesen ez is egy olyan ok, ami miatt szeretne a pályán „vigasztalódni" a játékos.

„Sokan mondják, akik már részesei voltak a megnyitónak, hogy ez egy külön élménye az olimpiának. Most így alakult, ezt az érzést nem tudom átélni, de nagyon bízom benne, hogy majd a záróünnepségen lesz okunk arra, hogy együtt ünnepeljünk a többi magyar sportolóval" – zárta a beszégetést Hornyák Ágnes.

Hornyák Ágnes
Poszt: Átlövő
Születési hely: Mátészalka
Születési idő: 1982. szeptember 2.
Testmagasság/testsúly: 180 cm/70 kg
Eddigi klubjai: Kisvárda, Dunaferr, Vác, Audi-ETO  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krasznai-kupa: tiszta Euroliga

Kosárlabda - Tavaly is igen magas színvonalú volt, idén pedig ha lehet, talán még a 2007-es… Tovább olvasom