Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Három az egyben: Győriként az MTK egyik tulajdonosa

Mint arról beszámoltunk, tizenhat év után Várszegi Gábor új tulajdonosoknak adta át az MTK-t: tíz százalékkal a győri származású Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia igazgatója is az új tulajdonosi kör tagja lett.
1. Mit jelent a tízszázalékos tulajdonrész az ön helyzetében?
„Nagyon sokat, hiszen ezáltal olyan ügyekbe lesz a menedzsment tagjaként beleszólásom, melyek kulcsfontosságúak a klub életében. Ismert, hogy az MTK-nál kiemelt szerepet tölt be az utánpótlásképzés. Hét éve vagyok a Sándor Károly Akadémia igazgatója, így teljes rálátásom van a klub utánpótlására, s az érdekeket még jobban tudom érvényesíteni. Az egész váltás mögött egyébként nem kell szenzációra gondolni, egyszerűen a Fotex-csoport Európa felé nyitott, a székhelye is átkerült Luxemburgba, így Várszegi Gábor kevesebb időt tud Magyarországon tölteni. Adott volt, hogy olyan emberek kezébe kerüljenek a napi ügyek, akik itthon vannak, s szinte minden idejüket ennek a munkának tudják szentelni."

2. Véleménye szerint milyen most az MTK utánpótlása? A felnőttcsapat kiesése mennyire érinti hátrányosan a képzést?
„Semennyire, bár nyilván nem szerencsés, hogy most az NB II-ben szerepel az együttes, de úgy érzem, reális az esély arra, hogy egyből visszakerüljön az első osztályba. Ami a kérdés első felét illeti, nem hiszem, hogy bármi is változott volna az elmúlt években. Természetesen mint máshol, nálunk is akadnak gyengébb és erősebb korosztályok, de azért az elmúlt időszakban olyan játékosok hívták fel magukra a figyelmet az élvonalban, mint Ladányi Tibor, Tischler Patrik vagy Eppel Márton, hogy csak pár nevet említsek. Azt azért világosan látni kell, s a magyar futball szempontjából örömteli, hogy az országban több akadémia is létrejött, így a figyelem és a létszám is megoszlik. Egy tény, az MTK volt az úttörő ebben. Olyan szakembergárda alakult ki az évek során, mely garanciát jelenthet a minőségi munkára."

3. Azzal, hogy résztulajdonos lett az MTK-ban, lemondott arról, hogy esetleg vezetőedző legyen?
„Inkább úgy mondanám, jelenleg nem aktuális ez a kérdés. Nagyon jó helyen vagyok, jól érzem magam, emberileg és szakmailag is megbecsülnek. Éppen ezért nem is foglalkoztat más feladat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női labdarúgótorna Bezin

Női labdarúgótornát rendeztek Bezin. A helyiek büszkék a faluban működő focicsapatra, elért… Tovább olvasom