Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Hagyomány: focival emlékeznek Fehérre

Labdarúgás - A hagyományokat folytatva rendezik meg hétvégén a Fehér Miklós-emléktornát a győri Szabadhegyi Közoktatási Központban. A torna előtt koszorút helyeznek el a volt győri futballista sírján.
Közel két évtizedes múltra tekinthet vissza az az utánpótlástorna, amelyet évről évre megrendeztek a győri Szabadhegyi Közoktatási Központban. Az úgynevezett Palánta-kupán korábban az intézmény tanulójaként a tragikus sorsú Fehér Miklós is pályára lépett.

A fiatalon elhunyt futballista tragédiája óta a tornát a tanári kar és Cs. Kovács László testnevelő, Fehér Miklós egykori nevelőedzőjének javaslatára már Fehér Miki-emléktorna néven rendezik meg.

Cs. Kovács László neve is minden bizonnyal ismerősen cseng a győri futballbarátok körében. A korábbi remek futballista fanatikus utánpótlás-nevelő szakember, aki a Szabadhegyi Közoktatási Központban és a Győri ETO FC-ben is megszállottan keresi a tehetséges gyerekeket. Huszonhét éve tanít, 1994 óta pedig a Győri ETO FC-ben is gondozza a tehetséges gyerekeket.

„Úgy érzem, hogy itt az iskolában egy nagyon jó és követendő modellt sikerült kialakítani az utánpótlásképzés terén. Mintegy száz gyerek futballozik rendszeresen a testnevelésórákon vagy a délutáni foglalkozásokon. Jó kapcsolatot ápolunk a várossal és a zöld-fehér egyesülettel is, ahová a legtehetségesebb gyerekeink járnak" – mondta korábban a pedagógus. – Miklós emlékét ezzel a tornával ápoljuk, szeretnénk, ha minél több gyerekünk példaképévé válna."

A szombati emléktorna ünnepélyes megnyitóval 9.30 órakor kezdődik, ez előtt a résztvevők fél kilenc órakor közösen koszorúzzák meg a Szabadi úti temetőben az egykori diák sírját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legendákat ünnepeltek Győrött

Labdarúgás - A Győri ETO első sikercsapatát ünnepelték a klub VIP-termében. A hatvanas évek legendái… Tovább olvasom