Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Győri győzelem a zöld-fehér rangadón: ETO-Fradi 2-1

Gólokkal nyerhette volna mérkőzést a hazai csapat, ám végül izgalmas lett lett a találkozó hajrája. Az ETO Tokody és Kink góljaival vezetett a félidőben, Abdi a végén szépített.
 
GYŐRI ETO FC–FERENCVÁROS 2-1 (2-0)
Soproni Liga-mérkőzés, 26. forduló
Győr, ETO Park 5000 néző
V.: Solymosi.

Győri ETO FC: Sztevanovic – Tokody, Djordjevic, Eugene, Szabó – Koltai (Dinjar 59.p.), Fehér, Józsi, Kink – Nicorec, Aleksidze
Vezetőedző: Pintér Attila

FTC: Megyeri – Stockley, Dragóner, Tutoric, Alcantara – Doherty (Lipcsei 79.p.), Morrison, Abdi, Schembri (Rósa 59.p.)– Ferenczi (Shaw 79.p.), Elding
Edző: Craig Short

Gólszerzők: Tokody (7.p.), Kink (11.p.) ill. Abdi (84.p.)


Szakadó esőben, de igazi futballhangulatban kezdődött meg a mérkőzés, a két csapat négy év után mérte össze az erejét Győrött.
Parádésan kezdett az ETO, két jól eltalált távoli lövéssel gyorsan kétgólos vezetésre tett szert. Különösen Tokody bombája marad emlékezetes, bármelyik európai kupa összefoglalóban előkelő helyet kapna. Negyedóra múltán elállt az eső és egy kicsit alábbhagyott a szurkolás is. Az ETO ekkor is magabiztosan uralta a játékot, a vendégek egyáltalán nem veszélyeztették a győri kaput. Néhány szemre is tetszetős győri akciónál még nyílt színi taps is csattant.

Az első félidő alapján megérdemelten vezetett két góllal az ETO, a fővárosiak játékáról sokat elárul, hogy negyvenöt perc elteltével nem lőttek kapura, bár a hajrában néhány beadással már veszélyeztettek.
Szünet után a korábbiakhoz képest némileg visszaesett az iram, több hiba csúszott a játékba, kevesebb esemény történt a pályán.
A mérkőzés jellege nem változott, általában a Fradi játszott meddő mezőnyfölényben, de „nem talált fogást" a szervezetten védekező ETO-n. A hazai zöld-fehérek sem nagyon erőltették a gólszerzést, így egy ideig kevés volt az izgalom. A hajrában aztán a Ferencváros szinte a semmiből szerzett egy gólt, majd Tokody megkapta második sárgáját, így emberátrányba kerültek a hazaiak. Ettől izgalmas lett a végjáték, de az eredmény már nem változott.

Végül nagy csatában rendkívül értékes három pontot szerzett az ETO a zöld-fehér rangadón.

Pintér Attila: – Tudtuk, hogy egy szervezett Ferencvárossal találkozunk, melynek feltérképeztük gyengéit és ismertük az erősségeit. Fantasztikus gólokat szereztünk a mérkőzés elején és további lehetőségeink is voltak. A mi akaratunk érvényesült, egy-két érintővel átjátszottuk a Fradi középpályáját. A szélekről úgy tudtunk indulni, ahogyan szerettünk volna. A második félidőben is több lehetőségünk volt, ha olykor nem csúszik meg a labda, vagy pontosabbak a befejezéseink, akkor újabb gólt, vagy gólokat szerezthettünk volna. Jó iramú mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk. Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást, hogy szakadó esőben is ennyien biztattak bennünket. Komoly sikert csak együtt érhetünk el.

Craig Short: – Az első gól gyönyörű volt, a második a mi hibánkból született. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, nem szabadott volna neki olyan előnyt adni, mint amit mi adtunk a meccs elején. Kettő-nulla után voltak lehetőségeink, úgy gondolom, a második félidőben sokkal támadóbb szellemben játszottunk, mint előtte. Csalódott vagyok egy vitatott büntető miatt. Úgy érzem, ha a játékvezető tizenegyest ítél, s azt értékesítjük, az az egész találkozó képét megváltoztathatta volna.

-Papp Győző-


A mérkőzés online közvetítése:

90. perc: Tokody kapott újabb sárgát időhúzásért. A játékvezető kiállította. Három perc hosszabbítás után vége a meccsnek.

87. perc: Cserél az ETO. Aleksidzét Adilovic váltja.

84. perc: Abdi szépít. A Fradi játékosa 11 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. 2-1.

83. perc: Kink húzott el a jobb oldalon, majd az ötösön érkező Aleksidze elé passzolt. A csatár lemaradt a labdáról.

79. perc: Kettős csere a Fradiban. Lipcsei és Shaw áll be, Ferenczi és Doherty ment le.

74. perc: Elding lépett ki a védők sűrűjéből, majd a balösszekötő helyéről 14 méterről lőtt. Sztevanovic hárított.

67. perc: Elding vett át egy passzt a kapunak háttal állva. Lefordult a védőjéről, és 14 méterről mellé gurított.

62. perc: Józsi szöglete után Djordjevic csúsztatott kapu mellé.

59. perc: Midkét csapat cserél. A Fradiban Rósa váltja Schembrit, míg az ETO-ban Koltai helyére jön Dinjar.

57. perc: A labdatologatás közben egy helyzet. Schembri lőtt laposan 22 méterről Eugene szorításában. Sztevanovic könnyedén szedte fel a labdát.

47. perc: Nicorec lőtt fölé 30 méterről.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt a szünetben.


A félidőben a Keglovich-kupa két döntős csapatát köszöntik. A megyei Magyar Kupa fináléját a zöld-fehér rangadó előtt rendezték az ETO Parkban. Az SVSE együttese 2-0-ra nyert a Lövő ellen.


45. perc: Vége a félidőnek. Taps kíséri az öltözőbe az ETO játékosait.

42. perc: Felszabadításnak indult, ETO-ziccer lett belőle. Djordjevic vágta előre a labdát. Kink a bal oldalon lefutotta a védőjét és 14 méterről megcélozta a jobb felső sarkot. Kevéssel ment mellé az újabb Kink-bomba.

38. perc: Az első ferencvárosi helyzet. Egy bal oldali beadásról Ferenczi és Abdi is centikkel maradt le. Végül Fehér fejelte ki a hosszú oldalon szögletre a labdát.

33. perc: Egy hosszú indításra Megyeri jött ki a kapujából, de Tutoric elfejelte előle a labdát, éppen Koltaihoz. A hazai játékos nem a kapura ívelést választotta, inkább cselezett, ezzel odalett a helyzet.

31. perc: Folyamatos nyomás alatt tartja a Fradi kapuját az ETO. Koltai középre emelésénél Kink volt lassú. Megelőzték a védők.

24. perc: Remek a hangulat a meccsen. A hazai nézők a szurkolást megosztják egymás között. A nyugati lelátóról hallatszik a "Hajrá!", a keleti lelátó pedig "ETO!"-val válaszol.

23. perc: Megjött a hazaiak lövőkedve. Aleksidze szúrta rá 25 méterről. Mellé ment, de a közönség tapsol.

18. perc: Tutoric is kapott egy sárgát, miután hátulról megtaposta Nicorecet.

16. perc: Az eső közben elállt, a Fradi-tábor egyre halkabb, az ETO-drukkerek bíztatják csapatukat.

11. perc: Újabb ETO-gól!!! Tarmo Kink bombája akadt be a bal alsóba. A középpályás a bal oldalról cselezett befelé, majd Morrison mellett 18-ról lőtt. 2-0.

8. perc: Fehér kapta a meccs első sárga lapját. Schembrit rúgta fel.

7. perc:Vezet az ETO!!! Tokody vezette fel a labdát a jobb oldalon, majd távolról, 25-30 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. A vetődő Megyerinek esélye sem volt hárítani. 1-0.

6. perc: Kink eresztett meg egy lövést jó 25 méterről. Megyeri a megpattanó labdát üggyel-bajjal védte.

1. perc: A vendég Ferencváros kezdte a mérkőzést.

20:01

A kezdés már biztosan késik, a szemerkélő eső után leszakadt az ég, mire a csapatkapitányok térfelet választanak.


19:58

Egyre több Fradi drukker érkezik, és már hangolnak a meccsre. A hazai tábor is egyre hangosabb. A csapatok esőben vonulnak ki a pályára.

19:50

A találkozó rövidesen kezdődik, a lelátón azonban egyelőre meglepően kevés néző foglal helyet. A ferencváros szurkolói az eredményjelző felőli kapu mögött eddig egy fél szektort foglalnak el.

Korábban:

A szokásosnál nagyobb várakozás előzi meg a Győri ETO FC mai mérkőzését, hiszen az egyik legpatinásabb magyar csapat lesz az ellenfele: a Ferencváros négy év után lép pályára megint Győrött.
Ebből az alkalomból olyan játékosokat kérdeztünk meg, akik az ETO-ban és a Fradiban is szerepeltek.

Vincze Ottó,  a győri Duna Takarék ETO futsalcsapatának klubigazgatója:

„Több éve nem találkozott már Győrben egymással a két csapat, s ugyan egyiknek sem mindegy, hogyan szerepel, úgy vélem, a hazaiaknak  fontosabb ez a mérkőzés. Az ETO még megszerezheti a harmadik helyet, s árnyalatnyival esélyesebbnek is tűnik, mint a Ferencváros. A Fradit persze soha sem szabad leírni, főleg egy vesztes Újpest elleni találkozó után nem."

Szepessy László, aki a Ferencváros és a Rába ETO csapatával is bajnokságot nyert:

„Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen dől el, hogy a bajnokság végén az ETO a dobogón végez vagy sem. A Győr sokkal jobb pozícióban van, mint a Fradi, a nemzetközi szereplést jelentő dobogós helyhez létfontosságú lenne számára ez a három pont. Nem várok jó mérkőzést, mert két védekező csapat lép majd pályára. Ha nehezen is, de győzni fog az ETO."

Mátyus János napjainkban az NB II-es REAC edzője:

„Tervezem, hogy a kisfiammal a helyszínen nézem meg a két csapat összecsapását.  Győrben születtem, az ETO-ban is futballoztam, de nagyon szeretem a Ferencvárost is. Ha lehetne, akkor kezdeményezném az MLSZ-nél, hogy ezúttal eredménytől függetlenül mindkét csapat kapja meg a három pontot. A viccet félretéve: mindenképpen izgalmas, jó színvonalú mérkőzést várok."

Szokolai László edző:

„Egy percig nem kérdés, kinek szurkolok, noha kötődöm Pintér Attilához és a pályaedző Farkas Józsefhez is, aki játékostársam, majd labdarúgóm volt a Volánnál, ráadásul a kislányának én vagyok a keresztapja. Látva a Fradit és ismerve a győriek eredményeit, azt mondom, most az ETO az esélyesebb. Csak bízom benne, hogy rám cáfol a Fradi!"

Csiszár Ákos volt  labdarúgó:

„Két szerkezetileg jól összerakott csapat csatáját láthatjuk majd. Én jó meccset várok, de számszerű eredményre nem tippelek, mert az ETO és a Fradi is közel áll a szívemhez."


A fővárosi zöld-fehérek kizárásuk miatt három évet az NB II-ben töltöttek, így legutóbb 2006. április 9-én játszottak Győrött.

Akkor 3500 néző előtt 1–1-es eredmény született, a hazaiak gólját Bajzát szerezte.

Az ETO Sztevanovic – Zsók (Lajtos), Jäkl (Hegedüs), Varga R., Hanák – Regedei, Vincze O., Bank, Mátyus – Bajzát, Priskin (Szabó Zs.) összeállításban szerepelt, közülük már csak a kapus, Sztevanovic lehet ott ismét a mai összecsapáson.

A győri csapat vezetőedzője, Pintér Attila játékosként és szakvezetőként is szép éveket töltött a Ferencvárosnál.

„Nem tagadom, két olyan csapat csap össze kedden, amelyek közel állnak hozzám – kezdi Pintér Attila. – Játékosként a Fradiban lettem valaki, Győrben ennél rövidebb időszakot töltöttem, ennek ellenére ide is kellemes emlékek kötnek. Azt gondolom, a szurkolótáborok kedveltek és a pályán ezt mindig is igyekeztem viszonozni nekik. Az ETO edzőjeként azonban azért kell dolgoznom, hogy legyőzzük a Ferencvárost és a többi csapatot is. Így tettem Sopronban és Pápán is, azt hiszem, jó eredménnyel. Szeretnénk ezúttal is sikeresen szerepelni a jó erőkből álló Fradi ellen. Szurkolóink támogatásával ez sikerülhet is."

Az ETO-ból eltiltás miatt biztosan hiányzik majd Babic, valamint a Pakson ötödik sárga lapját begyűjtő és ezért egy mérkőzésen pihenő Pilibaitis.
A csapatban többen is sérüléssel bajlódnak, Pintér az ő gyógyulásuk függvényében dönt majd az ETO kezdőcsapatáról.

Hazajárnak Győrbe.

Akár nagy összegben is fogadni lehetne rá, hogy a ma esti mérkőzésen Ferenczi Istvánnál győribb győri labdarúgó nem lesz található a pályára lépők között. A Ferencváros válogatott csatára Győrben nőtt fel, de nemcsak a szülői ház köti a városhoz a csatárt, hanem a futball is, hiszen a Győri Dózsában és az ETO-ban is játszott kacskaringósra sikeredett pályafutása kezdő állomásaiként.

„Büszke vagyok származásomra, szülővárosomra, soha nem tagadtam és nem fogom, hogy innen indult a pályafutásom – mondta Ferenczi. – Sokfelé megfordultam Európában, s noha ritkábban járok Győrben, nekem mégis e város az otthonom. Nyerni szeretnénk az ETO ellen, főleg azok után, hogy pénteken hazai pályán kikaptunk az Újpesttől. Jó csapat ez ETO, a hazaiak az esélyesebbek, de mindent megteszünk a sikerért."
Ferenczi Istvánon kívül még egy fradista labdarúgó kötődik Győrhöz. Rósa Dénes is játszott korábban az ETO-ban, és felesége szülei is a városban élnek.

„Nemcsak családlátogatásra szoktunk hazamenni – vette át a szót Rósa, Győrben található a lakásunk is. Figyelemmel kísérem az ETO szereplését, és mert ismerem Pintér Attilát, tudom, hogy a Fradi ellen is precíz taktikát dolgoz majd ki. A győrieknek szükségük van a három pontra ahhoz, hogy elérjék célukat, ám mi is győzni szeretnénk. Remélem ezúttal mellénk áll a szerencse."

A fővárosi zöld-fehérek hosszabb veretlenségi sorozata legutóbb éppen az Üllői úton az Újpest ellen szakadt meg. Győrött abban reménykednek, hogy az ETO tizenhárom veretlenül megvívott meccse után – ha lehet, győzelemmel – meglesz a tizennegyedik is.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. lacim6 2010. május 06. 21:04
  „41. hozzászólás Dragó Ja értem Tokody lövésénél direkt mellé nyúlt a kapus:D”
 • 42. lacim6 2010. május 06. 21:02
  „41. hozzászólás Dragó Sz.ar lehet neked, főleg így hogy kikapott az újonc csapatod, de majd jövőre ahogy újpesten is szokták, csak nem átvettétek onnan. Én azért szeretlek téged. :D”
 • 41. Dragó 2010. május 06. 19:56
  „Lacim6
  Nem vagyok Soproni!!!De utálom Györt!!!
  Nem kell ahhoz öngól hogy eladj egy meccset!!!
  CSAK A FRADI.........”
 • 40. t_petyusz 2010. május 06. 14:41
  „Kedves fcsopron60!
  A Sopron-Lövő 2-0 lett.
  Gól: Hujber,Böcskör”
 • 39. lacim6 2010. május 06. 14:22
  „36. hozzászólás Dragó Nem baj majd jövőre:DDDD, egy újonc csapattól ez is szép eredmény:DDDDDDD”
 • 38. lacim6 2010. május 05. 20:05
  „36. hozzászólás Dragó Vissza adta?? Ha jól láttam nem öngólokkal nyertünk:DDDDDDD”
 • 37. lacim6 2010. május 05. 20:03
  „36. hozzászólás Dragó:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Te biztos soproni vagy”
 • 36. Dragó 2010. május 05. 19:34
  „Ibrox
  Ott voltam de ez vicc ahogy egy kettö .... Etos kiabál,A NAGY ETOSOKK MIÉRT NINCSENEK EGYÜTT???
  JA MÁR TUDOM EGYMÁST UTÁLJÁK ÉS EZ IGAZ...EZZEK VAGYTOK TI!!!
  JÓL CSINÁLTÁK VERJÉK SZÉT GYÖRT!!!!
  CSAK A FRADI....

  U.I:JÖVÖRE SEHOL NEM LESZTEK,EZT JÓL JEGYEZÉTEK ....!!!VISSZA ADTA FTC AZT AMIT AZ ETO ADOTT TAVALY,ÉS MOST UTOLJÁRA VAN ÉLMÉNYETEK MERT A 2010-2011 SZEZONBA NEM LESZ...
  EZT JÓL JEGYEZD <moderálva...>”
 • 35. Vasziszdasz 2010. május 05. 16:41
  „<moderálva sértő>
  Ha meg is kapja a fradi a 11-est és be is lövik, akkor az ETO nem áll le és lő még nekik egy hármast.”
 • 34. lacim6 2010. május 05. 14:53
  „32. hozzászólás Reális Emese nem tudod hogy HA val nem kezdünk mondatot a fociban. Ja és persze ferenczit a válogatottba:DDDDDDDDDDDDDDD”
 • 33. lacim6 2010. május 05. 14:52
  „32. hozzászólás Reális Köszönjük emese te <moderálva> faradista.”
 • 32. Reális 2010. május 05. 14:25
  „Semmi hülyeséget nem írtam!Ha 1-2- vel fordul a fradi,meglett volna az X.És mivel rúgtak 1 gólt,így még nagyobb a bírói tévedés következménye!”
 • 31. dogosrobi 2010. május 05. 13:47
  „Ez Bpest HAJRÁ GYÖR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 30. pörkölt 2010. május 05. 13:35
  „Reális!
  hülyeséget irogatsz, ha megadja a büntetőt akkor se biztos, hogy nyer a fradi...első félidőben nagy nulla volt a játékuk, másodikban is alig volt helyzetük.a hazai drukkereket meg talán azért nem mutatták a tv-ben mert ugyan azon a leláton voltak, mint a kamera.
  Azt még hozzá kell tenni, hogy a parkolóban pár autót megrongáltak a fradisták.nemtudom mi szükség volt rá, de ez is mutatja mennyire primitív szurkolóik vannak.persze tisztelet a kivételnek, mert normális drukkerek is vannak köztük.”
 • 29. hard 2010. május 05. 13:28
  „szép meccsbeszámoló, csak egy kezezés maradt ki belőle. 2-1-ről nem lett volna ilyen gyenge a 2. félidő. Amúgy szar volt a Fradi, mert ekkora hajtást még öreganyám is tud, 0-2-nél nem így kell játszani.”
 • 28. Reális 2010. május 05. 13:11
  „Csak bírói segédlettel nyert az eto!A 40.p még a vak is láthatta a kezezést!A tv-ben csak a fradistákat lehetett hallani, a hazai keménymagot még csak nem is mutatták!”
 • 27. 1olvasó 2010. május 05. 13:06
  „26.colomano! Azért ez nem teljesen így van! Ez bizony kemény plusz pénzeket von maga után és osztom azt a véleményt, hogy balhézókkal ki kellene fizettetni a többlet költséget és azt is amit menet közben szétbarmolnak, megrongálnak.”
 • 26. colomano 2010. május 05. 10:19
  „Zitus63, mibe került volna?
  Őket ezért fizetik, ez a munkájuk.”
 • 25. Imcsi 2010. május 05. 09:41
  „Egyszerűen a rendbontókkal ki kellene fizettetni az intézkedések költségeit!”
 • 24. Zitus63 2010. május 05. 09:20
  „Döbbenet volt látni, hogy kis hülye kölkek milyen bunkó módon viselkedtek, persze csak bandában, mert egyedül a szél is elfújta volna őket, kis hülye nyeglék!! Szörnyű, hogy ezek miatt a normális szurkolóról is megvan a vélemény. Mibe került a rohamosztag mozgósítása? Már este 6-tól ott állt egy nagy csapat rendőr az Ipar út- Nagysándor út sarkán...”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba került a Keglovich-kupa

Az NB III-as SVSE-GYSEV nyerte a megyei Magyar Kupát, miután a döntőben legyőzte a megyei II.… Tovább olvasom