Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Győri fórum a női fociról

Győrben a Radnóti Miklós Általános Iskola könyvtárában szervezett női labdarúgással foglalkozó fórumot a Győri Dózsa.
„Sokaknak úgy tűnt, a sportéletét dinamikusan fejlesztő Győrben a női futball mintha mostohagyerek lenne. Most úgy látszik – noha a Győri Dózsa napi finanszírozásai gondjai nem is tűnnek el egy csapásra –, talán ebben is történhet előrelépés" – mondta a fórum bevezetőjében Vígh Zsolt, a lila-fehérek csapatvezetője.

A jövőt vázolva Kiss László, a női szakág vezetője és Dörnyei Balázs, a TFSE-Hegyvidék felnőtt-, valamint a Ferencváros korosztályos csapatainak edzője is tartott előadást. Kiderült: a kluboktól nem várható el, hogy saját erőforrásaikból finanszírozzák a szakág fejlesztését.
A cél megalakítani az NB-s klubok érdekvédelmi egyesületét, amelynek feladata egyelőre a közös, egyesített erejű marketing, a szakmai (edző-) képzés és a jövővel kapcsolatos fejlesztési elképzelések. A női szakág szeretné az MLSZ-szel megértetni, hogy a női futball fejlesztése elsősorban a férfiszakág érdeke, hogy a férfi labdarúgás sok tíz milliós marketingszerződéseiben legalább egyszázalékos, kapcsolt áruként jelen legyen a női szakág.

„Ha sikerülne kialakítani a több évre »bebetonozható«, a szakág közös érdekeit szolgáló versenykiírásokat, akkor már megérte megtartani a győri rendezvényt" – összegezték véleményüket zárásként a fórum résztvevői.

Olvasóink írták

  • 1. soppet 2011. március 03. 12:16
    „<moderálva>
    A hétfői MLSZ Fórum kisugárzása szerint a női foci is az új MLSZ feladatok közé tartozik.
    Vagy! HCSA már nem akar ebben résztvenni, mivel innen nem dölik a "lóvé"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A továbbjutás fontosabb a jó játéknál

A Győri ETO FC csapata szerda este 6 órakor az MTK csapatát fogadja a Magyar Kupa visszavágóján. A… Tovább olvasom