Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Győri Atlétikai Club - Szép sikerekkel alapozzák meg a jövőt

Győri Atlétikai Club díjazta a legjobban szerepelt sportolókat és edzőiket.
A Győri Atlétikai Club (GYAC) vezetősége sajtótájékoztatón értékelte a közelmúlt eredményeit, díjazta a legjobban szerepelt sportolókat és edzőiket, továbbá a közeljövő terveiről is beszámoltak.

Jungi Csaba, a Győri Atlétikai Club tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy a Magyar Judo Szövetség új elnöksége Győrben tartotta első ülését. A szövetség elnöke, dr. Tóth László különösen kötődik a városhoz, hiszen itt végezte középiskolai tanulmányait és sportkarrierje is innen indult.
„A honi szövetségben meghatározó a megyei jelenlét, hiszen az elnök mellett komoly funkciót tölt be a szintén győri dr. Dézsi Csaba András és a mosonmagyaróvári Nagy György, valamint Nagy András" – tette hozzá Jungi Csaba.

Az ülésen az új elnökség tárgyalt a város képviselőivel és a sportegyesületek vezetőivel is egy hosszú távú stratégia kidolgozásáról. Szeretnének a régióban működő klubokkal megállapodást kötni, ezzel rendszeres versenyzési lehetőséget biztosítva a fiataloknak, valamint közös edzéseket tartanának, ami segítene a tehetségek felfedezésében is.

Sorok Klaudia biztosan jutott ki az ifjúsági olimpiára.
Sorok Klaudia biztosan jutott ki az ifjúsági olimpiára.


„Tóth László tervei megegyeznek a mieinkkel. Szeretnénk a közeljövőben meghatározó egyesületté válni" – mondta Klement Tibor, a GYAC elnöke.
A serdülő Európa-kupán jól szerepeltek a győri fiatalok, ezért Bejczi Zsuzsanna, a klub vezetőedzője bízik benne, hogy 2017-ben, a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) több tanítványa is részt vehet majd. Ennek érdekében jövő ősszel külön versenyt szerveznek az EYOF-csapat számára, s ezt szeretnék rendszeresíteni.
„Örömhír még, hogy az olimpiai kvalifikációs versenysorozat egyik állomását Budapesten rendezik, s ezen a Grand Prix-n lesz győri cselgáncsos Vasárus Mária személyében" – mondta el Bejczi Zsuzsanna.
Az Európa-kupán való eredményes szerepléséért Huber Anita (bronzérmes lett) és Kőhalmi Zoltán (az ötödik helyen végzett), valamint Bejczi Zsuzsanna díjat vehetett át a GYAC vezetőségétől.

Kitűnő tanulók, jó sportolók

Az atlétikai szakosztály vezetője, Zajovics Csaba elmondta: két komoly ifjúsági verseny lesz idén: az ifjúsági olimpia augusztusban és az erre kvalifikáló bakui verseny, mely a közelmúltban ért véget.

Ez utóbbin Veisz Adrienn és Lendvai András – mindketten 1500 méteren indultak – a döntőbe jutottak, ahol András 12., míg Adrienn 7. helyen végzett. Sorok Klaudia 100 méteres gátfutásban az országos csúcsot megdöntve – ez egyben a világ idei legjobbja is egyben – szerzett aranyérmet és ezzel kvalifikálta magát a kínai olimpiára. A fiatalokat és edzőiket, Farkas Rolandot és Búza Lászlót is díjazta a Győri Atlétikai Club.
Mindhárom sportoló kitűnő tanuló és Sorok Klaudia a napokban a „Jó tanuló, jó sportoló" díjat is megkapta.

„Nagyon örülök, hogy mehetek az olimpiára, de még nem vagyok elégedett. Szeretnék minél jobb eredményt elérni Kínában, és az országos csúcsot is tovább szeretném javítani. Ezeket az eredményeket nemcsak magamnak köszönhetem, hanem szüleim, tanáraim, edzőim és barátaim támogatásának is" – mondta Klaudia.

A felnőtteknél is vannak jól teljesítők, hiszen hárman is indulnak a tallinni csapat Európa-bajnokságon: Szabó Dezső rúdugrásban, Zajovics Nóra 400 méter gátfutásban, míg Kószás Krisztina 1500 méteren.

Fontos hír még, hogy a győri atléták az EYOF-korosztály számára rendezett „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb?" elnevezésű versenyt is megnyerték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakitic a Barcelona focistája lett

A 26 éves játékos a szintén spanyol és idén Európa Ligát nyert Sevillát hagyja ott a katalán… Tovább olvasom