Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Győrben is egyre jobban hódít a tollaslabda

A következő szezonban már a másodosztályba való feljutás a klub célja.
A Győrben alakult tollaslabda-egyesület létszáma folyamatosan gyarapszik, egyre több fiatal és felnőtt igazol hozzájuk a városból és környékéről. A következő szezonban már a másodosztályba való feljutás a klub célja.

A tollaslabda győri hódolói által 2005-ben alapított egyesület folyamatosan terjeszkedik és igyekszik minél nagyobb rangú versenyeken részt venni.

A klub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, aminek eredménye a diákolimpián is kitűnt. A selejtezőkön nyolc fiatal versenyzőjük is jól teljesített, akik így a torna döntőjében is szerepelhettek. Közülük többen szép helyezést értek el, legeredményesebb versenyzőjük a dobogóra is felállhatott, ezüstérmet szerzett.

A felnőtteknél sincs ok panaszra. Az országos csapatbajnokságon mutatott elszántságuk kis híján a másodosztályba juttatta őket. Bár ez végül nem sikerült, a játékosok nem adják fel és jövőre is versenybe szállnak a feljutásért.

A tehetséges fiatalok egy csoportja, a jövőben remélhetőleg még többen lesznek.
A tehetséges fiatalok egy csoportja, a jövőben remélhetőleg még többen lesznek.


Pesty Tamás, a klub elnöke kérdésünkre elmondta, megfelelő terem híján csak 2008-ban tudtak ténylegesen bekapcsolódni a sportéletbe és azóta Győrben, a Szabadhegyi Közoktatási Központ három pályáján tartják az edzéseiket és a mérkőzéseiket.

„Lassan kinőjük az iskola pályáit, ezért a fejlődésünk érdekében új termet keresünk, hogy minél többen tudjanak részt venni a tréningeken" – mondta a klub első embere.

A klubnál nyáron sincs megállás. A tavalyi sikernek köszönhetően idén is napközis tábort szerveznek a fiatal játékosoknak, s edzőtáborokkal készülnek az országos csapatbajnokság indulására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fociosztály indul Győrben

A győri Fekete-iskolában az általános tanulmányi képzés mellett 2009 óta foglalkoznak kiemelten a… Tovább olvasom