Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Gyirmót: marad a másodosztály

Labdarúgás - Csütörtökön rendkívüli elnökségi ülést tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetősége, amely során tárgyalta a Gyirmót élvonalbeli licenckérelmét is.

A testület, miután meghallgatta Horváth Ernőt, a Gyirmót elnök-tulajdonosát, úgy határozott, hogy nem lát okot az első- és másodfokú licencadó bizottság döntésének felülvizsgála-
tára, vagyis az NB II Nyugati csoportjában jelenleg listavezető gyirmótiak nem juthatnak fel az élvonalba.

Mindez azt jelenti, hogy ha a hétvégén, az utolsó bajnoki fordulóban a Lombard Pápa nyer, mindenképpen feljut, míg ha kikap, és a Pécs győz, utóbbi alakulat szerepelhet jövőre az NB I-ben.
Szerdán tizenhét klub nevezését fogadta el a 2009/10-es élvonalbeli bajnokságra az MLSZ versenybizottsága. A Gyirmót határidőn túl benyújtott nevezését a bizottság a késedelemre hivatkozva elutasította, azzal a megjegyzéssel, hogy akkor is ez lett volna a döntés, ha a klub időben küldi el a szükséges dokumentumokat, mivel a Nyugati csoport éllovasa nem rendelkezik az indulás egyik előfeltételének számító klublicenccel.

Kiprich József, a csapat edzője: – Nem látok a döntés mögé, s nem is szeretnék megbántani senkit, de szerettük volna, ha a pályán dől el a feljutás, amit így egy irodában határoztak meg. Sajnálom, hogy így alakult, több klubbal ellentétben Gyirmóton minden feltétel adott az első osztályhoz.
Horváth Ernő, a gyirmótiak elnöke elmondta, a döntés ellen további jogorvoslattal élnek.

Korábban:

Tizenhét klub nevezését fogadta el a 2009/10-es élvonalbeli bajnokságra az MLSZ versenybizottsága. A Gyirmót SE nevezését elutasították.

A Gyirmót SE határidőn túl benyújtott nevezését a bizottság a késedelemre hivatkozva elutasította, azzal a megjegyzéssel, hogy akkor is ez lett volna a döntés, ha a klub időben küldi el a szükséges dokumentumokat, mivel a Nyugati csoport éllovasa nem rendelkezik az indulás egyik előfeltételének számító klublicenccel.

Ez a döntés azt jelenti, hogy a Gyirmót hiába nyeri meg esetleg az NB II Nyugati csoportját, nem juthat fel a Soproni Ligába. Helyette ez esetben is a második helyért harcoló Pápa és Pécs közül kerül ki a feljutó.

Olvasóink írták

 • 10. Primax 2009. június 11. 22:03
  „imcsi #9 !
  Megmutatták, és ?
  Pár embernek majd - talán - sikerül a kiugrás az NB II-ből, ennyi.
  Szétszéled a csapat, ezek után nehéz lesz motiválni a maradókat.
  Nem azt a világot éljük, hogy "hobbiból" nyerünk bajnokságot, csak azért, hogy megmutassuk, mi vagyunk a legjobbak.
  Komoly a tét : sorsok, egzisztenciák és pénz, pénz, pénz...”
 • 9. Imcsi 2009. június 11. 21:37
  „5. Primax : "Volt egyáltalán valami értelme a munkátoknak ? Semmi, ennyi erővel lehettetek volna akár nyolcadikok is."
  Ezzel nem értek egyet! Igenis volt értelme a munkájuknak, Ők megmutatták, hogy a második vonal legjobb csapata a Gyirmót! Az már nem rajtuk múlt, hogy ennek ellenére nem jutottak fel az élvonalba! DE az első hellyel és a játékukkal felhívták magukra a figyelmet, amiből anyagilag is tudnak profitálni!”
 • 8. pulci 2009. június 11. 21:33
  „<moderálva off>”
 • 7. Capr 2009. június 11. 18:48
  „fcsopron60!

  Alapevetően egyetértek azzal, hogy akik közel vannak a tűzhöz és ráadásul pénzük is van, azok indulnak az nb1-ben. DE amit a Fradiról írtál baromság. Talán elfelejtetted, ezért felvilágosítalak. A Fradi a 2005/2006-os bajnokságban 6. lett. A 06/07-es bajnokságra elutasították a nevezését pénzügyi és garanciális problémákra hivatkozva. Helyette feljutott bennmaradt a Vasas, illetve feljutott a Vác illetve a Paks. A Vác az FTC-nél is gyengébb pénzügyi helyzettel rendelkezett, alig tudta normálisan befejezni a 06/07-es bajnokságot, a garanciái sem voltak rendben az induláshoz. Mégis indulhatott. Többek között a Fradi ezért indított pert az MLSZ licence-adó biztottsága ellen. Alapvetően nem is a Váccal van a probléma, hanem a Vasassal. Azzal a csapattal, akinek ki kellett volna esnie az NB1-ből. Csakhogy Vasas kudarccal végződő idénye végén Mészöly Gézát szerződtették edzőnek. A HLSZ élén alló embert, milyen érdekes :) szintén Mészöly Gézának hívták. Remélem innen már össze tudod rakni magad is.

  Én innentől nem vagyok hajlandó semmilyen szinten foglalkozni a magyar focival... Persze, a Fradi éppen olyan harmatgyenge, mint az összes magyar "élcsapat"”
 • 6. nmt 2009. június 11. 17:53
  „eddig követtem az nb2 eseményeit, hátha lesz végre egy újabb csapat, akinek drukkolhatunk, mert az ETO elég gyenge...
  Innentől már végképp nem érdekel az egész nb2. Utálom, ha nem jut fel az, aki bajnokságot nyer. Az ilyen csapatot nem engedném el elindulni a következő bajnokságban. Sajnálom a játékosokat is, ők nem tehetnek erről. Hitegetés az volt, már tavaly is beadták a kérelmet, hogy lássák a játékosok, hogy mi a cél, de aztán valaki mégsem akarta... jól tudták mi a követelmény, nem teljesítették.”
 • 5. Primax 2009. június 11. 17:31
  „Keményet kérdezek és mondok :
  Kedves gyirmóti labdarúgók !
  Volt egyáltalán valami értelme a munkátoknak ?
  Semmi, ennyi erővel lehettetek volna akár nyolcadikok is.
  Nagyon sajnálom, hogy - valaki - így elbánt Veletek.
  Szándékosságot érzek a háttérben...
  Hajrá GYIRMÓT ! ! !”
 • 4. fcsopron60 2009. június 11. 16:56
  „Nem azt nem akarják megyénkben 2 nb1-es csaapt legyen hanem Véber és többiek akik a tüzhöz közel vannak a Pápát akarják!!

  higgye el mindenki Pápa lessz afeljutó!!

  évek óta az van amit a köcsög MLSZ akar!!

  Akinek van péze focizhat mindegy milyen tudásuak ezért szar a magyar foci!!

  Pénz van tudás nincs ennyi!!

  Pl Fradi hol lenne? JÁRÁSI!!!!”
 • 3. soppet 2009. június 11. 16:03
  „Idézet az MLSZ által kiadott állásfoglalásról. ( részletesen az www.mlsz.hu oldalon olvasható )

  " ...Az ülés végén a szövetség elnöksége személyesen is meghallgatta a Gyirmót FC elnök-tulajdonosát, Horváth Ernőt. Mint ismert az NB II Nyugati csoportjában élen álló klub nem teljesítette a licenchez szükséges feltételeket, így győzelme esetén sem kerülhet fel az első osztályba. Az elnökségi tagok átnézték a licenceljárás dokumentumait és megállapították, hogy a folyamat során hiányosság nem fordult elő, illetve mulasztás nem történt. ..."

  Ez is azt támasztja alá, hogy a Gyirmót vezetői csak igazolást akartak szerezni a saját - nem indul a csapat a bajnokság megnyerése után az NB.I.-ban - döntésükre.

  No comment!!!”
 • 2. soppet 2009. június 11. 11:55
  „Nem ott fent nem akarják, hanem itt Gyirmóton nem akarják a tulajdonosok.
  Elfogyott a pénz, nem megy az üzlet.
  A balhét pedig az MLSZ-re akarják verni.
  Amit az egyesület vezető képviselője művelt a licenccel ill. a nevezéssel az a nevetséges kategóriába tartozik.
  Amennyiben komolyak lettek volna a szándékok, akkor nem kerülnek ebbe a helyzetbe.
  Kívülről az látszik, hogy valami nincs rendben a Gyirmót-i vezetésnél. Vagy ha igen akkor nagy a mellébeszélés, elbeszélés.
  Csak egy tisztességes kérés van a vezetés felé, hogy a játékosok és szurkolók felé legyenek becsületesek, ne beszéljenek mellé.
  Azokat, akik el akarnak menni, mert az NB.I-ben szeretnének játszani, s kérőjük is van, azokat engedjék el a kérő egyesülettel történő megállapodás után. A tisztesség ezt megkívánja, véleményem szerint. Ugyanis ezek a fiúk mindent megtettek a sikerért. Az eredményt elérték, de nem Ők tehetnek azért, hogy nem indul a csapat az NB.I.-ben.
  Hajrá fiúk, csak azért is bizonyítsátok be, hogy Ti mindent megtettetek, s a hiba nem bennetek van, hanem a vezetőitekben!!!!”
 • 1. Imcsi 2009. június 11. 10:37
  „Ott fent valamiért nem akarják, hogy a megyéből két csapat legyen az élvonalban?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei I. o.: még négy csapat lehet bajnok

Labdarúgás - Két forduló van hátra a Duna Takarék megyei I. osztály küzdelmeiből, és rendkívül… Tovább olvasom