Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Futsal: minden tekintetben az élen járnak

A Rába ETO név több sportágban is márka volt huszonöt-harminc évvel ezelőtt, a győri futsalklubban most azon munkálkodnak, hogy ez a név egy új sportágban is a régi fényében ragyogjon.
Hannich Péter, a Rába ETO Futsal Club sportigazgatója nagypályán maga is tevékeny részese volt a dicső időknek.

„Biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül a futsal itthon is megtalálja a helyét a sportágak között – kezdi Hannich Péter. – Azt gondolom, Győrött minden tekintetben az élen járunk. Nemcsak a kirakatnak számító nagycsapat gyűjti a sikereket, hanem egy-két év alatt sikerült kialakítani egy olyan utánpótlás-piramisrendszert, amely futsalban egyedülálló az országban."

Havonta egy alkalommal tornarendszerben mérkőznek meg az egyes korosztályok csapatai. Fotó: HBE
Havonta egy alkalommal tornarendszerben mérkőznek meg az egyes korosztályok csapatai. Fotó: HBE


A győri klub eddig tizenhárom iskolával – kilenc általános és négy középiskola – kötött együttműködési szerződést. Rajtuk kívül a Széchenyi-egyetemmel is megállapodtak a zöld-fehérek.

„Havonta egy alkalommal tornarendszerben mérkőznek meg az egyes korosztályok csapatai – folytatja a sportigazgató. – Mintegy háromszáz gyereket foglalkoztatunk rendszeresen, közülük százharminc-száznegyven az utánpótláscsapatainkban is játszik. Sokat köszönhetünk a városnak, a szponzoroknak, hiszen nélkülük ezt a programot nem tudnánk megvalósítani."

A futsalos múltat tekintve az Aramis és a Gödöllő a győriek előtt jár, az utánpótlásban azonban ők sem rendelkeznek a Rába ETO-hoz hasonló palettával.

„Jövőre az első osztályú kluboknak kötelező lesz az U11-től az U19-ig minden korosztályban csapatot szerepeltetni, ez gondot okozhat jó néhány klubnál – mondja Hannich Péter. – Szerencsére nálunk nem ez a helyzet, sőt, már hétéves gyerekekkel is foglalkozunk. Bővítjük a velünk együttműködő iskolák sorát, mert győri és környékbeli intézmények is jelentkeztek a klubnál ilyen szándékkal."

A sportigazgató úgy fogalmazott: szeretnének minél több gyereket a klubhoz édesgetni, aztán a későbbiekben majd eldől, hogy melyikükből lesz futsalos és kire vár nagypályás futballista karrier.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr legjobbjait köszöntötték

Átadták a megyeszékhely legjobb sportolóinak járó elismeréseket. A Graboplast VSE kajakosai négy… Tovább olvasom