Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Futballista ütötte meg a játékvezetőt

Újabb botrány: Rábacsanakon egy játékos arcon köpte, egy másik pedig megrúgta és megütötte a bírót.

Úgy tűnik, ma már a botrány éppúgy hozzátartozik a labdarúgó-mérkőzésekhez, mint maga a játékszer. A legutóbbi forduló nyomán is lesz munkájuk a fegyelmi bizottságoknak.

Pintér István játékvezető orrtörést szenvedett
A hétvégén a játékvezető bántalmazása miatt félbeszakadt a Rábacsanak–Rábatamási megyei harmadosztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzés. A bántalmazott fiatal sípmester, Pintér István ekképpen elevenítette fel a történteket.

– A második félidő huszadik percében egy fault miatt szabadrúgást ítéltem a hazaiak javára a vendégek kapujától harminc méterre. Ekkor a rábacsanaki játékos felugrott és durván szidalmazott, amiért kiállítottam. Ő már sétált le a pályáról, amikor egy másik hazai játékos odafutott hozzám és arcul köpött. Természetesen neki is felmutattam a piros lapot. Ezután egy harmadik hazai futballista hátulról megrúgott, s amikor megfordultam, arcon ütött. Ezt követően 0–1-es állásnál véget vetettem a mérkőzésnek.

A jegyzőkönyv tanúsága szerint a 66. percben Németh Istvánt reklamálásért, a 67.-ben Kovács Attilát, mert leköpte a játékvezetőt, a 68. percben Horváth Lászlót állították ki. Utóbbi előbb combon rúgta, majd ököllel arcon vágta a találkozó bíráját.

Pintér István elmondta: nyolc napon túl gyógyuló testi sértés miatt – eltörött az orra – a bántalmazót feljelentette.
Kiss Géza, a megyei játékvezetői bizottság elnöke nemrégiben ebben a témában nyilatkozott a Kisalföldnek (Tiszteljék a játékvezetőket! – 2004. november 4.), most az eset kapcsán úgy vélekedett: ezúttal már bűncselekmény történt és szigorúan el kell járni az ügyben.

A Rábacsanaki Sportegyesület elnöke, Telekesi József kijelentette: az ilyen cselekedet nem sportpályára való, még akkor sem, ha a játékvezető téved.
– A bíró tapasztalansága nagyban hozzájárult a helyzet kialakulásához – fűzte hozzá Telekesi József. – Olyan szituációkban nem adott sárga lapot – például éppen a szabadrúgás előtt –, amikor szerintem nem volt oka mérlegelni. Ez olaj volt a tűzre, mert szövegelésért viszont osztogatta a sárga lapot, sőt, akadt egy tizenegyes gyanús helyzet is – legalábbis a nézőtérről annak látszott –, amiért nem adott büntetőt. Ennek ellenére továbbra is hangsúlyozom: nem az a megoldás, hogy megverik a játékvezetőt.

Boros Róbert, a Rábacsanak edzője sajnálkozását fejezte ki az eset miatt. Mint fogalmazott: a magáról megfeledkezett labdarúgó igen sokat tett a csapatért, neki köszönhetően kitűnő futballisták kerültek az együtteshez, de ez sem jogosítja fel arra, hogy ilyen cselekedetre ragadtassa magát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Tiszteljék a játékvezetőket! (2004-11-03) >>
Egy újabb befejezetlen mérkőzés (2004-11-02) >>
Megijedt a bíró a szünetben... (2004-10-27) >>
Újfalun megrúgták a játékvezetőt is (2004-10-04) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTE 1904-Szolnoki MÁV Neusiedler 1-0

Az első negyedórában a lendületes MTE szép támadásokat vezetett és Schafranek révén megérdemelt… Tovább olvasom