Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Felvirágoztatják a győri futsalt

Futsal - Győrött nagy terveket szövöget a Duna Takarék ETO vezetése. Megerősítik a szakmai stábot és a játékoskeretet, szorosabbra fűzik a kapcsolatot az iskolákkal.
„Talán fél évvel ezelőtt kereste meg a várost az MLSZ vezetése, mert szeretnék, hogy Győr legyen a futsal egyik hazai fellegvára – kezdi Bolla Péter önkormányzati kabinetfőnök, a Duna Takarék ETO tiszteletbeli elnöke. – A jövő évi hazai rendezésű futsal Európa-bajnokságba helyszínként sajnos már nem tudunk bekapcsolódni Budapest és Debrecen mellé, mert Győrött nincs erre megfelelő csarnok, klubszinten azonban már a közeljövőben is jobb eredményekre lehet képes az első osztályban szereplő együttes."

A szövetségi megkeresés nyitott fülekre talált, Bolla Péter szerint azért is, mert a jelenlegi városi vezetés kiemelten kezeli a sport támogatását.

„Horváth Cs. Attila, az MLSZ elnökségi tagja nagyon agilis szervezőmunkába kezdett, így lett a futsalcsapat is az ETO-család tagja. Az első számú szponzor mellett a város is sokat segít, mert úgy tűnik, Győrött egy széles alapú összefogás alakult ki a klub és a sportág körül. Azon dolgozunk: a helyi általános és középiskolákban bemutató előadásokkal, a testnevelő tanárok bevonásával tovább népszerűsítsük a futsalt, hogy minél több együttes kapcsolódjon be az iskolai bajnokságba. A Lukács-iskola már országos szinten is kiemelkedő eredményeket ért el."

A felnőttegyüttes az elmúlt idényben a középmezőnyhöz tartozott az NB I-ben, a tervek szerint azonban nyártól minden tekintetben alaposan megerősödik. Elképzelhető, hogy Kozma Mihály szövetségi kapitány látja majd el a szakmai munkát és a győri válogatottak – Gölesz, Dróth, Peczár – mellé máshonnan újabbak érkeznek.

A célunk ennek ellenére nem változik: úgy legyen eredményes az együttes, hogy minél több győri játékos kapjon benne szerepet. Ezt szolgálja az utánpótlásképzés szervezettebbé tétele is. Olyan ETO-t akarunk kialakítani, amely a bajnokság végén az első három hely valamelyikét szerzi meg. Érdemes befektetni a futsalba, hiszen viszonylag kevés pénzből nagy eredményeket lehet elérni. Télen is űzhető, szórakoztató játék és a közönség vevő rá, mi sem bizonyítja jobban ezt, mint hogy az utóbbi időben a Magvassy-csarnokban több alkalommal is nyolcszáz szurkoló teremtett remek hangulatot a lelátókon."

Korábban szó volt róla, hogy a Krúdy-iskola mögött egy vállalkozó egy kisebb sportcsarnokot épít, amelynek fő profilja a futsal lett volna. Mivel a gazdasági válság meghiúsította a tervet, a városnak viszont nincs pénze a létesítményre, így a futsalosok továbra is a Magvassy-csarnokot használják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarsoly: Ki fogom söpörni az ETO megélhetési sztárocskáit!

Labdarúgás - Az ETO FC esélyesként bukta el a Magyar Kupa döntőjét a BP.Honvéd ellen. A csapat azzal… Tovább olvasom