Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Félelem nélkül állt újra a kapuba

Labdarúgás - Három év elteltével ugyanabban a csarnokban lépett pályára Németh Gábor, ahol rosszul lett és veszélybe került az élete. A soproniak kapusa 2005-ben Győrben mérkőzés közben veszítette el az eszméletét. A pályára berohanó szakosztályvezető akadályozta meg, hogy a kapus lenyelje a nyelvét.
Németh Gábor
A Kisalföldben annak idején beszámoltunk róla (Életmentés golyóstollal – Kisalföld, 2005. január 31.), drámai események miatt szakadt félbe három évvel ezelőtt az egyik teremlabdarúgó-mérkőzés Győrben. Az összecsapáson a soproniak kapusa váratlanul rosszul lett és eszméletét veszítette. Németh Gábor rosszullétére egyik játékostársa figyelt fel, ő ugrott oda és akadályozta meg, hogy a kapus elvágódjon. Természetesen ezek után többen is a pályára rohantak és megpróbáltak segíteni a fiatal sportolón. Közülük Jabronka Béla, az SVSE szakosztályvezetője volt a leghatározottabb. Miután észlelte, hogy a játékos nem tud lélegezni, golyóstollával igyekezett szétfeszíteni a száját.

Talpraesettségének köszönhetően pár perc múlva sikerült is a művelet – igaz, a nagy igyekezetben a kapus egyik foga kitört, de a nyelvét visszahúzták. Mint később kiderült, a bajt a játékos vércukorszintjének leesése okozta.

Az elmúlt hétvégén aztán ugyanott, a győri Magvassy-csarnokban újra kapuba állt a hálóőr. Az Alcufer-kupa teremlabdarúgó-tornán védte ismét a soproniak hálóját.

– Természetesen nem felejtettem el, ami akkor velem történt, bár magáról a rosszullétről elég halványak az emlékeim – mesélte Németh Gábor két mérkőzés között. – Az biztos, hogy az újságcikk után nagyon sok ismerős felhívott, mi történt velem s hogy vagyok.

A játékos viszonylag gyorsan csatlakozhatott csapattársaihoz.
– Csupán két napot marasztaltak a kórházban, s nem kellett sok edzést sem kihagynom. Természetesen a fogorvost is felkerestem, aki aztán pótolta a kitört fogamat.

A kapus arról is beszélt, milyen érzés volt ugyanott ismét a kapuba állnia, ahol a csaknem végzetes rosszullét történt:
– Eleinte furcsa érzés volt, de nem akartam foglalkozni a múlttal. Nem féltem, inkább a védésre, a játékra koncentráltam. Egyébként azóta már jártam itt a győri sportcsarnokban, nem ez volt az első alkalom, hogy itt játszottam. Hála a segítségnek, szerencsére nem lett komolyabb következménye a három évvel ezelőtti esetnek, s azóta sem történt velem hasonló. Örülök, hogy ugyanúgy sportolhatok, mint előtte, mert sokat jelent számomra a futball.

A tornán egyébként nem szerepelt valami fényesen Németh Gábor csapata. Az SVSE csupán a tizenegyedik lett, igaz, a kapusra nem lehetett panasz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Head-kupa

Győrben a Marcal Teniszcentrum fedett salakos teniszpályáin a Győri RTC és a Marcal Teniszcentrum… Tovább olvasom