Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Farkassal végre pont

Egy alacsony színvonalú, ám küzdelmes találkozón megszerezte első idei bajnoki pontját a soproni gárda.
Kispest: Tóth J. – Babos, Téger, Dulca – Hercegfalvi, Dubecz, Piroska (Kozarek, 84. p), Vass (Vadócz, 71. p), Laczkó (Takács, 60. p) – Torghelle, Borgulya. Edző: Gujdár Sándor.
Matáv: Farkas 3,5 – Csiszár 2,5 Szabados 2, Tóth A. 2,5 – Perger 3,5 (Orabinec, 80. p), Komódi 2, (Horváth R., 63. p), Pintér 2,5, Somogyi 3, Tóth I. 2 – Sira 2,5 (Javrujan, 76. p), Tóth M. 2. Mb. edző: Farkas József.
Gsz.: Torghelle, ill. Somogyi (11-esből).
Szögletarány: 2:5 (0:3).
Sárga lap: Piroska 17. p, Pintér 18. p, Tóth J. 57. p, Torghelle 81. p.

Pintér korábbi csapattársát, Torghellét szereli

7. p: Borgulya ment el harcosan a bal oldalon, lerázta magáról Szabadost, majd középre passzolt. Torghelle a 16-oson belül, két soproni szorításában, átvette a labdát, majd 17 méterről a soproni kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát. 1–0.
19. p: Somogyi 25 méteres, életerős bombája ment nem sokkal a kapu mellé.
20. p: Szép soproni támadás futott végig a pályán: egy indítást a kispesti térfél közepén Sira a levegőből pörgetett a jobbösszekötő helyén előretörő Perger elé, a középpályást pedig a 16-oson belül Laczkó fellökte. A jogos 11-est Somogyi a balra vetődő Tóth J. mellett magabiztosan helyezte a jobb alsó sarokba. 1–1.
30. p: Egy gyorsan elvégzett soproni szabadrúgás után Komódi 16 méteres, a jobbösszekötő helyéről leadott lövését Tóth J. a bal felső sarok elől ütötte szögletre.
35. p: Somogyi ezúttal a jobbról keresztbe mozgó Sirához játszott, a támadó pedig mintegy 10 méterről, szorongatott helyzetből a kifutó Tóth Józsefbe lőtte a labdát.
39. p: Tóth A. csúszott el a térfél közepén, Torghelle lecsapott a labdára és Borgulyához passzolt, akinek a 16-os jobb oldali csücskétől leadott lövését Farkas a jobb felső sarok elől ütötte ki.
45. p: Piroska ugratta ki a jobbösszekötő helyén Torghellét, aki egyedül vezethette a labdát Farkasra, ám a támadó 10 méteres lövését a kifutó soproni kapus bravúrral hárította.
54. p: Szinte mesebeli párharc játszódott le a pályán: Piroska 22 méteres szabadrúgását Farkas biztosan védte.
62. p: Somogyi 20 méteres, a balösszekötő helyéről leadott óriási bombáját Tóth J. látványos vetődéssel és nagy bravúrral ütötte ki a jobb felső sarok elől.
73. p: Dubecz hosszú indításával Torghelle Szabadost lefutva kilépett, ám 12 méteres éles szögből leadott lövését Farkas biztosan védte.
76. p: Újra Torghelle kapott remek kiugratást, ismét lefutotta a soproni védőket, és jobbról nagyon éles szögből, 8 méterről leadott, erős lövését Farkas bravúrral, lábbal védte.

A héten a szakvezetői posztról lemondott Bognár György ült a Matáv kispadján a Bozsik-stadionban. A roppant furcsa szituáció magyarázata, a soproniaknál neki van A licence...

Maga a találkozó úgy kezdődött, ahogy ebben az évadban már jó néhány Matáv-mérkőzés: az ellenfél az első akciójából gólt szerzett. Aztán a soproniak fokozatosan átvették a játék irányítását és az addig is igen aktív Perger jóvoltából kiharcolt 11-esből egyenlítettek is. A gólt követően fokozatosan került fölénybe a soproni együttes. Az első félidő hajrája aztán a kispestieké volt, Farkas óriási bravúrja kellett ahhoz, hogy a szünetben maradjon a döntetlen.

A második 45 perc csapkodó és elég alacsony színvonalú játékot hozott. A soproniak játszottak mezőnyfölényben, ám ekkor a támadójátékukban nem igazán volt sem lendület, sem elképzelés. A kispestiek egyértelműen kontrákra játszottak.

Gujdár Sándor: – Nagy erőfeszítéseket tettünk a győzelem megszerzéséért, de helyzeteinknél Torghelle többször is kapkodott, így csak egy pontot szereztünk.
Farkas József: – Három pontot szerettünk volna szerezni, egy lett belőle. Úgy gondolom, mi irányítottuk a játékot, a kispestiek veszélyes kontrákat vezettek. A pontszerzéssel megtettük az első kis lépést.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv: Détári?

A soproni szurkolók már tényként könyvelik el, hogy Détári Lajos, az egykori világválogatott… Tovább olvasom