Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Fantasztikus hajrá: Győri ETO FC-Szolnok 4-2 - Galéria

A labdarúgó NBI 22. fordulójában az utolsó helyen álló Szolnokot fogadta a Győri ETO FC. Csertői Aurél együttese remek hajrával hozta a kötelezőt.
 
Győri ETO FC-Szolnoki MÁV FC 4-2 (1-0)
Monicomp Liga-mérkőzés, 22. forduló
Győr, ETO Park, 2000 néző
V: Kovács J. Z.

ETO: Sztevanovic- Takács, Djordevic, Sztanisic, Völgyi - Fehér Z. - Kiss M., Ji-Paraná (Ganugrava 73.p.), Dinjar - Koltai (Bouguerra 75.p.), Aleksidze (Dudás 89.p.).

Szolnok: Melnicenko - Szalai B., Milicic (Zsolnai 62.p.), Máté P., Djurovic - Fitos (Lengyel 46.p.), Búrány, Némedi, Vukomanovic - Ngalle, Remili (Antal 76.p.)

Gólszerző: Dinjar (32.p.), Ji-Paraná (53.p.), Djordjevic (90.p.), Dudás (92.p.) ill. Némedi (50.p.), Djurovic (88.p.)

Simon Antal: - Megjártuk a mennyet és a poklot a mai meccsen. Úgy folyt a játék, ahogy arra számítottunk. Próbáltunk zártak lenni, de aztán egy hibából megkaptuk az első gólt. Jó mérkőzés volt, sajnálom, hogy így alakult.

Csertői Aurél: - A négy megfelelő, a kettő viszont sok. Tudtuk, hogy egy nagyon masszív csapat a Szolnok és hogy a pontrúgásaik veszélyesek, ezeket nem is nagyon tudtuk megoldani. Látszik, hogy van tartása a csapatnak, hiszen amikor már senki nem hitt bennük, akkor is tudtak fordítani és gólt lőni. A három pont megszerzése volt a fő cél.


93. perc: Vége a mérkőzésnek.

92. perc: Dinjar robogott el a bal oldalon, majd laposan keresztbe passzolt a hosszú oldalra, ahol Dudás érkezett és 5 méterről a kapuba lőtt. 4-2

90. perc: Djordjevic fejelt a kapuba. 3-2

89. perc: Aleksidze le, Dudás be.

88. perc: Egy bal oldali szögletnél a beívelt labdára Dorovic érkezett középen és 4 méterről a kapuba fejelt. 2-2

87. perc: Máté Péter kapott sárga lapot.

82. perc: Ngalle rúgta fel hátulról Bouguerrát az oldalvonal mellett, piros lapot kapott érte, mehet zuhanyozni.

76. perc: Cserélt a Szolnok is, Remili helyett Antal a pályán.

75. perc: Bouguerra váltotta Koltait.

73. perc: Ji-Paraná helyére állt be Ganugrava.

72. perc: Ngalle kapott sárga lapot.

62. perc: Milicic helyére Zsolnai állt be.

Győri ETO FC-Szolnok 4-2. Fotók: H. Baranyai Edina

53. perc: A vendégek öröme eddig tarott! Ji-Paraná egy 22 méteres, jobb-összekötő helyéről elvégzett szabadrúgást lőtt ballal a hosszú sarokba. 2–1.

50. perc: Egyenlített a Szolnok. Vukomanovic távoli szabadrúgást követően Sztevanovicról jött ki a labda, így Némedi közelről a kapuba lőtt. 1-1

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Cserélt a Szolnok a szünetben. Fitos helyére Lengyel állt be.


45. perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: Remili kapott sárga lapot.

41. perc: Koltai 18 méteres lövése ment kapu mellé.

38. perc: Koltai szögletére jött ki rosszul Melnicenko, így Sztanisic fejelhetett kapura, de a védők a gólvonal elől kivágták a labdát.

32. perc: Vezet az ETO! Kiss Máté adott középre a jobb oldalról. Dinjar érkezett, majd egy csel után 12 méterről ballal a jobb felsőbe lőtt. 1-0

23. perc: Eseménytelen percek után Fehér Z. kapott sárga lapot.

18. perc: Koltai lőtt mellé távolról.

11. perc: Végre történt valami. Dinjar került helyzetbe a tizenhatoson belül, de lövését Melnichenko bavúrral ütötte ki a léc alól.

1. perc: A Szolnok kezdte a mérkőzést.

Korábban:

Nyolcadik alkalommal találkozik ma az első osztályban a Győri ETO és a Szolnoki MÁV csapata.

Az alföldi megyeszékhelyt egyébként anno egy másik csapat is képviselte az NB I-ben, a Légierő, amely 1955-ben szerepelt a legjobbak között. Ellenük Győrött 3-1-es hazai siker született, míg idegenben 2-0-ra kikapott az ETO.

A Szolnoki MÁV együttesével 1945. október 21-én találkozott először a Vasas ETO, ahogy akkoriban nevezték a klubot. A győriek Pécsi – Selmeczi, Bányik – Farkas, Kovács I, Hrabovszky – Neiger, Kiss I, Gőcze, Kovács II, Nehéz összeállításban Szolnokon 2-1-re legyőzték a vasutas csapatot. Gőcze Sándor már az 1. percben megszerezte a vezetést, amelyet Kolláth kiegyenlített, aztán Gőcze duplázott és ezzel született meg a vendégsiker.

A „visszavágót" a következő év februárjában rendezték Győrött nagy számúnak számító 2500-es közönség előtt. Ezen a mérkőzésen a Ferencvárostól igazolt Preiner Kálmán, a későbbi ismert edző, háromszor is betalált a szolnoki kapuba, így oroszlánrészt vállalt a 4-1-es győzelemből. A győriek Neiger kiállítása miatt tíz emberrel is játszottak.

Az 1946/47-es bajnokságban Győrött 4000 néző volt kíváncsi a Szolnoki MÁV elleni derbire, de végül csalódniuk kellett, mert 0–0-ra végződött az összecsapás. „A kítűnő szolnoki védelem teljes sikerrel állta meg a helyét a formán kívül játszó győri támadósorral szemben." - írták a találkozó krónikájában.

Ezután a Vasas ETO szempontjából két sikertelen szolnoki fellépés következett. Mindkétszer 2-1-re szenvedett vereséget a győri alakulat. Ráadásul a második „zakó" volt az ETO 100. meccse az élvonalban.

Az 1947/48-as bajnokság végén a Szolnoki MÁV elbúcsúzott a legjobbak mezőnyétől. A Vasas ETO hívei (4000 néző) számára egy 4–1-es diadalt hozott a búcsúmeccs, amelyet valójában is az idény utolsó fordulójában játszottak. Érdekesség, hogy ezúttal Kalmár I Péter szerzett mesterhármast, a negyedik gól Józsa Zoltán nevéhez fűződött. A győztes tizenegy: Pécsi – Farkas, Bányik – Fehérvári, Kovács I, Hárs – Dombos, Józsa, Kalmár I, Gőcze, Kovács II.

Ezután hosszú szünet következett, hatvankét évet kellett várni a két csapat következő bajnoki mérkőzésére. Tavaly ősszel játszották és az ETO idegenben is magabiztosan, 3-0-ra győzte le a Szolnokot, Ceolin (2) és Koltai szerezték a gólokat.

Az ETO összeállítása ez volt: Sztevanovic – Babic, Fehér, Djordjevic, Völgyi (Szabó, 60.) - Ceolin (Dinjar, 78.), Pilibaitis, Tokody, Koltai - Nicorec (Trajkovic, 13.) - Aleksidze.

A két csapat mérlege: 7 mérkőzés, 4 győri győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség.

Olvasóink írták

 • 11. balee 2011. április 11. 18:20
  „Füstbement!

  Először is én nem minősítgettem sem a falvakat, sem a falusi csapatokat. Te nagyon okos gyerek lehetsz, ha ezt olvastad ki a hozzászólásomból.
  Az, hogy azokban nem játszanak légiósok az ténymegállapítás, tehát ha téged zavar az ETO felállása, de kedveled a labdarúgást, akkor nyugodtan járjál NB3-as, vagy az alatti meccsekre.

  Amúgy tájékoztatlak róla, hogy az elmúlt években akkor jártunk a legközelebb a kieséshez, amikor fiatal magyar, többnyire saját nevelésű játékosokra próbáltunk építeni. Ez is tény.

  A harmadik tény pedig az, hogy az ETO légiósai lényegesen többet tudnak a labdarúgásról, mint az amatőrök, bármennyire is menő azt a demagóg dumát nyomatni, hogy ezt még az XY csapat helyi üdvöskéje is megjátszaná. De tudod mit, ha van egy listád azokról a megyei játékosokról, akik szerinted beférnének legalább az NB2-es csapatba küldjél egy e-mailt a Vincze Ottónak, hátha leszerződtetik valamelyiküket.”
 • 10. Hyppolit 2011. április 11. 09:45
  „Mindenképpen gratula egyrészt a vezetőségnek, hogy megtette a változáshoz az első alapvető lépést (lásd edzőcsere), másrészt a csapatnak ahhoz (még ha gyengébb is volt a teljesítmény az átlagnál), hogy kettő-kettőnél nem vesztették el a tartásukat. Ez mindenképpen küzdenitudásra és akaraterőre vall.Ez a hozzáállás mindenképpen pozitív, aki ezt nem így látja....hát a véleményem másik részét megtartom.”
 • 9. YUPETI 2011. április 11. 07:47
  „füstbement!

  annyira értesz a focihoz hogy le a kalappal előtted:) Talán még edző is lehetsz majd valamikor:) Mi haszna légiósok? Akkor jók voltak, amikor a Nyitra vagy a Montpellier ellen tovább juttattak minket ugye? Ha nem tetszik az hogy vannak légiósok, akkor ne járj ki. Az más dolog, hogy valaki jó a megyei osztályokban, de feljebb semmitsem érne. Olyan meg van sok nálunk azt hiszem. ( Eugene,Copa,Koltai,Fehér... stb.)”
 • 8. füstbement 2011. április 11. 00:23
  „balee, Te kis <moderálva> nagyvárosi...
  Gyere le falura meccset nézni!Még vannak rejtett tartalékok ott a koszos falukban is.Ha nem lettek volna régen is és most is, akkor valószínűleg nem lenne magyar foci sem.Röhejesek vagytok mind, aki dícséri ezeket a mihaszna légiósokat.Éppen néztem, hogy az nb2-es csapatban 6 légiós játszott.Szerintem ez így van jól, sőt parádés...
  Te kis értetlen okoska...”
 • 7. balee 2011. április 10. 18:09
  „Én viszont többekkel ellentétben inkább kevesebb magyart szeretnék a csapatban látni, ugyanis rendszeresen ők a leggyengébbek.

  Ne az határozza meg az összeállítást, hogy ki hova született. Én focit akarok látni, aki a hazai játékosokra kíváncsi az járjon a falusi meccsekre.”
 • 6. YUPETI 2011. április 10. 08:56
  „Hagyjátok már abba ezt a több magyar játékost akarunk a csapatba meg a hasonló dolgokat. Nem érnek annyit, mint sok külföldi!!! Lásd: Koltai,Kiss,Fehér.... Vannak használhatatlan légiósok is szó se róla, de öszeségében többet érnek.
  Azt is lehetne kérdezni, hogy Niksic,Ceolin,Trajkovic, Babic,Cetkovic szintű játékosok miért nem kezdők, mért nem lehet őket kezdőbe tenni? Miért kell mindig ugyan azokat erőltetni? Kinek érdeke az, hogy 0 játékosokkal álljunk fel?
  Ezeken kellene elgondolkozni, és utána jöhet a többi magyarázat. ;)”
 • 5. papam 2011. április 10. 07:21
  „A győzelmet nem kell megmagyarázni.Hajrá ETO.
  De azért mi több magyar játékost szeretnénk a csapatba! "11-et"”
 • 4. háté 2011. április 09. 22:29
  „Hajrá ETO!
  -de azért elszomorító, hogy az első támadás a negyedik gólnál volt, azért ennél több kell.
  Összességében 10perc "játék-foci" volt hosszabbításokkal együtt.
  Szerintem magyar játékosokkal is ellehet ilyen játékot érni.
  A két kapott gól?-az első nevetséges volt, a másodiknál asszisztáltak.”
 • 3. Brandon 2011. április 09. 21:25
  „Hajrá ETO!!!! Sajnálattal olvasom a fórumokon, hogy sokan most is szidják a csapatot... Nem volt közönségszórakoztató a játék?! Lehet...nyertünk??? IGEN! Nálunk még a győzelmet is meg kell magyarázni???!!! Ez szomorú...HAJRÁ ETO!!!”
 • 2. dogosrobi 2011. április 09. 19:30
  „Itt lemaradtak egy golrol http://www.nb1.hu/online/online.php?mid=3467”
 • 1. dogosrobi 2011. április 09. 18:08
  „Valahol közvetiti valamelyik ado?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torna Eb - Berki aranyérmes, Hídvégi negyedik lólengésben

Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés szombati döntőjében a Berlinben zajló tornász… Tovább olvasom