Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Evezés - Olimpiai kvótára hajt a győri páros

Története legsikeresebb évét zárta a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub. A volt vezetőedző más beosztásba visszatérhet. Az egyik női páros az olimpiai kvalifikációt célozta meg.
Nem volt még ilyen éve a győri evezésnek – ezt Papp Oszkár klubigazgató mondta, mikor az elmúlt év értékelésére kértük.

„A felnőtt magyar bajnokság pontversenyét megnyertük, tíz bajnoki aranyat szereztünk, soha ennyit nem gyűjtött a klub korábban, a sportág királykategóriájának számító nyolcasban pedig a mi két hajónk volt az első és a második. Hasonló bravúrra a hetvenes évek közepén a Csepel volt képes" – sorolta a sikereket Papp Oszkár.

Az érdem közös, de a klubvezető kiemelte a két gyémánt fokozatú támogatót, Gasztonyi Lászlót, a Vill-Korr és Kovács Gyulát, az Unicentral tulajdonosát, továbbá az edzőket, Vaczula Istvánt, Dohovics Virágot, Bíró Márkot, Lakó Szandrát, Écsi Antalt, a szezon közben távozó Jelenka Ferencet, valamint Kiss László vezetőedzőt. Utóbbi a szezon végeztével távozott a klubtól, ami nem mindenkinek tetszett.

Az országos szövetség a közelmúltban a korosztályok legjobbjait jutalmazta. A képen Papp Oszkár klubigazgató, Kiss László vezetőedző, Sönfeld Zsuzsanna, Porubszky Norbert, Bíró Márk, Jatl Dorka, Dohov
Az országos szövetség a közelmúltban a korosztályok legjobbjait jutalmazta. A képen Papp Oszkár klubigazgató, Kiss László vezetőedző, Sönfeld Zsuzsanna, Porubszky Norbert, Bíró Márk, Jatl Dorka, Dohovics Virág, Bakaity Attila, Bártfai Péter, Vancsura Bodó, Bajcsi Rajmund, Lacsik Péter, Horváth Patrik, Dávidházi Zsolt, Gasztonyi László elnök, Alföldi Zoltán vezetőedző, elöl Gasztonyi Péter, Oláh Ákos és Nagyszokolyai Áron látható.


„Esetleges visszatérésének kérdését jelen pillanatban a klub belső ügyként kezeli, ha a helyzetben változás áll be, örömmel beszámolunk róla. Reméljük, a márciusi vízre szálláskor Kiss László is vezényel csapatokat a Dunán" – fogalmazott diplomatikusan Papp Oszkár.
Információink szerint a több mint tíz éve súlyos betegséggel küzdő edzőre elsősorban az egyetemi vonalon számítanak Győrben. A megnövekedett vezetőedzői feladatok fiatal edzőt igényelnek, erre a szerepkörre Bajáról Alföldi Zoltán érkezett a klubhoz, aki a szakmai végzettségén felül pszichológusi végzettséggel is rendelkezik. Úgy tudjuk, a szakember közösen dolgozná ki a klubbal a koncepciót a munkára.

„Nem csökkent az étvágyunk az idei eredmények után sem. Komoly célokkal vágunk neki az új évnek. Dohovics Virág és Samu Lilla az olimpiai kvalifikációra, Vancsura Bendegúz, Csányi Péter, Szigeti Roland és Bajcsi Bertold az U23-as világbajnokságra készül. Vancsurától és Csányitól ráadásul érmet várunk. Nagy tervek vannak az egyetemi evezés területén is, a dél-koreai Universiadén több egységünk is dobogóra állhat" – beszélt a tervekről a klubigazgató.

Visszatérő kérdés a győri klubnál a Győrben tanuló Simon Béla, Juhász Adrián leigazolása, de Papp Oszkár szerint erről továbbra sincs döntés: „A két sportoló gyakran edz Győrben, jelenlétük mindenképpen inspiráló a fiatalok számára. Az egység is az olimpiai részvételért küzd, azt majd az idő eldönti, hogy esetleg győri színekben teszik-e meg ezt, de egyelőre ez nem téma a klubban."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmót FC Győr - Titokban tartotta a sérülést Somogyi Csaba

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén szenvedett súlyos sérülést Somogyi Csaba, a másodosztályban szereplő Gyirmót FC Győr kapusa. Tovább olvasom