Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Európa-kupa: SEAT Lami-Véd Győr-Nantes 68-70

A Seat Lami-Véd Győr 70-68-ra kikapott a vendég Nantes-tól a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik a francia csapat otthonában.


SEAT Lami-Véd Győr–Nantes (francia) 68–70 (13–18, 17–10, 16–17, 22–25)
Győr, női Európa-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, 500 néző. V.: Hesters (belga), Olaru (román).

SEAT Lami-Véd: Englert, Semsei 6, CARSON 25, Kublina 9, Hollingsworth 15.
Cs.: Djelmis 6/6, Simon 5/3, Kovács K. 2.
Edző: Tapodi Péter.

Nantes: AUBERT 12/12, Hightower 7, Niedola 6, SY 13, PODRUG 12.
Cs.: Cousseins 7/3, Plust, Andrejeva 3, Kireta 10.
Edző: Laurent Buffard.

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a győri csapat, hiszen a Nantes pillanatok alatt elhúzott 10–0-ra(!). A SEAT Lami-Véd csak lassan tért magához, s bár feljött három pontra (8–11), a negyed végéig kitartott a franciák lendülete. A második tíz perc is négy vendégponttal indult, innentől kezdve viszont parádés sorozatba kezdett a Carson vezérelte hazai együttes. A zöld-fehérek zsinórban dobtak 17 pontot, s már úgy tűnt, jelentősebb előnnyel vonulhatnak a nagyszünetre, de az utolsó perc rövidzárlata miatt két pontra felzárkózott a Nantes (30–28).


Galéria kép


A fordulás után maradt fej fej melletti küzdelem, egyik csapat sem tudott a másiktól ellépni. Érezni lehetett, hogy nüanszok döntenek majd a párharc első felvonásán, igaz, a negyedik negyedben az is benne volt a pakliban, hogy idegenben szerez komolynak számító előnyt a francia együttes. A zárófelvonást ugyanis két demoralizáló hármassal nyitották a „Buffard-lányok", ami után a győriek csak keresték a helyüket. Ezekben a percekben szinte minden vendégdobás „ült", s öt perccel a vége előtt 65–54-re is vezetett a Nantes. Szerencsére nem tört meg a SEAT Lami-Véd, Carson ismételten a hátára vette a csapatot, s végül két pontra csökkentette a különbséget.

Bár hazai környezetben kikaptak a győriek, a két hasonló képességű gárda párharca nem dőlt el. Nem lehetetlen küldetés Franciaországban győzni, az erre való felkészülésre hat napja van Semseiéknek, a visszavágót ugyanis jövő szerdán este rendezik.

Tapodi Péter: – Tartottam a rossz kezdéstől, sajnos bejött. A hosszú szünet nem tett nekünk jót, mert megtörte a ritmusunkat. Volt ugyan hétvégén egy bajnokink, de amilyen jó, hogy olyan simán nyertünk Szegeden, olyannyira rossz is volt. Ezenfelül azért még kell egy kis idő, hogy új játékosunkat beépítsük a csapatba. Amikor összeállt a védekezésünk, fordítottunk, s nagyobb előnyre is szert tehettünk volna, de ez nem sikerült. Úgy vélem, az, hogy nyerünk egy-két ponttal vagy kikapunk, teljesen mindegy – bár azért jó lett volna előnnyel utazni a visszavágóra.

Olvasóink írták

 • 13. IV.Béla 2011. január 16. 21:09
  „12. boldi20!

  Nyilván ez egy összetett probléma, ami az ETO-nál van és az utánpótlást illeti. Az azonban biztos: egyik klub sem szeretetszolgálat, mindegyik a profitot tartja szem előtt. Nézzed csak meg, az Ajax a mai napig kineveli a játékosait, aztán eladja őket szerte Európában, és mi hol vagyunk az Ajaxtól? :) Európában négy ország (Anglia, Olasz-, Spanyol- és Németország) képes csak arra, hogy megtartsa a kinevelt játékosait, az összes többi adja tovább őket - pont nekik.

  Belemehetnénk abba is, hogy ki való az első csapatba az ETO-nál, mindenesetre Zámbó az MTK-ban sem játszik, Dudás meg NB3-azott a Paksnál is... Most Dudi visszajött, kíváncsi vagyok, hogy végre tud-e alkotni valamit. Na de hagyjuk is - ez a fórum a zseniális Soproni Postásról szól.”
 • 12. boldi20 2011. január 16. 13:13
  „Még túl sokat is mondam az 500-al, például a Sopron-Vasas meccsen 300-an voltak, nyilván az Euroliga-meccsek sok embert érdekelnek, de a rangadókon kívül sok néző ott sincsen, pedig ott is ingyenessé tették a meccsek nagy részét. A 300-as nézőszám itt is megvan. Itt a link is:
  http://www.nemzetisport.hu/kosarlabda/noi-kosarlabda-nb-i-a-sopronnak-nem-jelentett-gondot-a-vasas-csata-2057153/
  IV. Béla! Azt nem írtam, hogy már eladtak fiatal játékosokat külfölde, csak ez a célja az akadémiának, ezért indították be. (Megjegyzem jó pár játékos került a győri utánpótlásból külföldre korábban, csak nem az ETO nyert ezeken pl: Németh Krisztián). Nem az motiválja a vezetést, hogy fiatal tehetségeket építsenek be a csapatba (bár most 3-an felkerültek az első csapathoz, de nagy összeget nem tennék rá, hogy akár egyetlen percet is fognak játszani). Helyettük kellenek a Szerbiából, Grúziából, Horvátországból száműzött gyenge légiósok, akik semmivel sem jobbak a fiataloknál. Szerintem Dudásnak, Zámbónak helye lenne, lett volna a csapatban. Simont is azért akarják leigazolni, hogy utána nagyobb pénzért továbbadhassák. Ha sikerül leigazolni, akkor sem fog sokat játszani szerintem, maximum csereként, mert Aleksidzének szinte bérelt helye van a kezdőben, pedig az utóbbi félévben nem sokat produkált, inkább csak kakaskodott a védőkkel, vitatkozott a játékvezetővel.”
 • 11. IV.Béla 2011. január 15. 14:47
  „8. boldi20!

  "Miután kinevelték őket, jó pénzért eladják külföldre, ami Tarsolyék pénzét növeli majd. Meg lehet nézni hány fiatal kerül fel a nagycsapathoz, és kap játéklehetőséget is, ez a szám nulla."

  Egymás követő két mondatodban mondasz tökéletesen ellent magadnak. Vagy ha ennyire úgy véled, hogy igazad van, akkor légy szíves sorold fel azokat a játékosokat, akiket kinevelt az ETO, majd utána eladták őket külföldre. Félre ne értsed, mocskosul hányingerem van attól, ami a focistáinknál megy, de ne állíts olyanokat, amik nem igazak, mert a végén nemcsak te hiszed el, amit írsz, hanem mások is, akik nem tájékozottak a témában.

  Más: az ingyenességet Sopronnal párhuzamba állítani is mókás, tekintettel arra, hogy Sopron fele akkora város, mint Győr és még így is többen vannak a bajnokikon (ha igaz az 500, amit írsz), mint itt. Persze, lehet mondani, hogy azért, mert az évek alatt stabilan Euroligás csapat játszik ott, de azért idén már eléggé kiegyenlítődött a mezőny itthon, ahogy olvasom, ergo ez nem egy igazi adu.”
 • 10. Hedon 2011. január 15. 12:10
  „#8

  Némi szövegértelmezési probléma lehet ugyanis
  az alábbiakat írtam:
  "A profi focicsapat direkt ,,önkoris" támogatást nem kap"
  Miközben erre azt írod hogy de az utánpótlás az kap.
  Igen arra kap.

  Az pedig hogy ki mennyit kapott és mire 2010-ben íme:
  VERSENY sportra
  Audi ETO KC 112 000 000
  SEAT Foton 41 600 000
  Vízisport SE 28 800 000
  ETO FKC (férfi kézi) 24 000 000

  UTÁNPÓTLÁSRA pedig
  ETO FC 41 536 000
  Gyirmót SE 8 448 000
  Integrál DAC 4 224 000
  Gy. Dózsa SE 4 224 000
  Üstökös FC 5 632 000
  Ménfőcsanaki SE 4 224 000
  Győrszentiván 1 760 000
  Bácsa FC 352 000”
 • 9. sprite 2011. január 15. 10:13
  „Győrben a kosárlabdát a férfi kézilabda hátán épitették fel.
  Tiltakozhat bárki, ez igy van.
  Konzekvensen vonták meg a támogatást, és irányitották át a pénzeket a kosárhoz. Made by SZ. P.
  Az meg, szükség van-e rá, vagy nem, nem mi mondjuk meg, hanem a számok.
  Ingyenes meccsen 2-30 néző???????? Úristen! Mi lenne, ha kérnének 1500 Ft-ot. És ennek 41 millió??,”
 • 8. boldi20 2011. január 15. 09:31
  „Ez sem igaz, hogy az ETO FC nem kap pénzt, sok millió forintot kap az utánpótlásnevelésre. Miután kinevelték őket, jó pénzért eladják külföldre, ami Tarsolyék pénzét növeli majd. Meg lehet nézni hány fiatal kerül fel a nagycsapathoz, és kap játéklehetőséget is, ez a szám nulla. Helyettük tehetségtelen, antifocista külföldiek játszanak (pl Sharesanidze). Győrt és Sopront meg összehasonlítani nem szerencsés, Győr sokkal fejlettebb város pénzügyileg, iparilag. Mellesleg, Sopronban is ingyenes a belépés, ha jól tudom csak 3-4 Euroliga-meccs fizetős. Az Nb1-es meccseken ott sem vannak többen 500-nál, hiszen nem túl izgalmas pl egy BEAC ellen 50-60 ponttal nyert összecsapás. Jobban utána kellene nézned a dolgoknak, a Győr-Szol nem is a női csapatot támogatja, hanem a férfi kosárlabdát. Most ingyenesek a meccsek, de távlatilag az a cél, hogy Euroligás csapatot építsenek, amely meccsek már sok embert érdekelnének, Világklasszisok ellen játszhatnánk. Az Euroliga szereplés akár már az idén összejöhet, mert a Pécset meg lehet fogni, és a 2. hely Euroliga indulást érne.”
 • 7. Hedon 2011. január 14. 10:13
  „#4

  Azért az ETO focicsapatot összemosni a soproni postás(akarom mondani )most
  éppen győri kosárral nagy merészségre vall.
  Az ETO alapítva 1904-ben tehát több mint száz éves klub.
  A most éppen Győrben regnáló kosárlabda kb. 2-3 éves "múltu" :)
  A profi focicsapat direkt ,,önkoris" támogatást nem kap miközben
  a női kosárlabda évi 41 milliót.
  A focicsapathoz nincsenek politikai utasításra kirendelt
  támogatók míg a kosárlabdát a Győr-Szol (korábban Komszol)
  ami 100%-ban önkormányzati cég, nyilván saját akaratából támogatja.
  A foci és kézi meccsek komoly jegyárak mellett tekinthetők
  meg pl. női BL ülőjegy 4500 Ft/mérkőzés álló jegy 3000Ft/mérkőzés
  addig a női kosár mérkőzései ingyenesen látogathatóak.
  Ennyire bevétel független ez a klub. Vajon milyen források teszik ezt
  lehetővé?? A Lami-Véd aligha mivel több más csapatot és sportágat támogat
  az országban.
  Nem kellen a Dunaújváros sorsára jutni, aki sokat markol az keveset fog.
  Ha már kosárlabda, akkor Hajrá Sopron ! Ott van múlt, imádják a szurkolók
  - a hét végén is 1500 néző előtt játszottak -és nem aprózódnak szét az anyagi erőforrások.
  Vagy akár írhatnám Veszprémet is.
  Ott van kézi ami BL színvonal + NBII-es foci aztán kész.”
 • 6. Csilluska23 2011. január 14. 08:41
  „Hát nekem tetszett a meccs, csak sajnos a kis egyéni hibák miatt, elúszott a győzelem:(
  Ha mindenki hozzátette volna a valós tudását, szerintem simán nyertek volna.A visszavágón sokkal bátrabban kell játszani és nem Carsson-tól várni a megváltást, aki ma is remekelt:)

  Ja és akinek nem tetszik a kosárlabda, menjen pecázni:)”
 • 5. Brandon 2011. január 14. 08:09
  „Boldi20: Teljesen egyetértek veled! Azt azért még hozzátenném, h a kosárlabda nem városidegen sport Győrben, csak sajnos volt egy időszak, amikor erőteljesen háttérbe szorult! Ha valaki nem szereti, annak nem kell látogatni a meccseket... Hedon valószínűleg egy megkeseredett ember, akit elnyomnak, vagy legalábbis elnyomva érzi magát, és itt éli ki frusztrációját...”
 • 4. boldi20 2011. január 13. 22:29
  „Hedon! Lejárt lemez, amit írsz, mert ezt legalább 5-ször elsütötted. Nincs itt szó semmi segítőházról, te találtad ki az egészet. Ha poénnak szántad, nem sikerült vele megnevettetned, mindenesetre elég furcsa humorod van. Ha téged nem érdekel a kosárlabda, akkor ne is foglalkozzál vele. Miért nem lehetne Győrben kosárlabdacsapat, azért mert te ezt mondod? Neked szerencsére ebbe semmi beleszólásod sincs. Rajtad kívül senkit sem zavar. Akkor a győri ETO FC abszolút nem Győr csapata, mert ott Tarsoly a tulajdonos, a te olvasatodban. Itt a kosárlabdacsapatnál nem tulajdonos Szijjártó, sőt semmilyen pozíciója sincsen.

  nasi12! A férfi kézilabdacsapat mikor fog nemzetközi kupában idulni? A válaszom: nem mostanában. A kosárlabda 41 milliót kap évente a várostól. Ez a pénz nem lenne elég ütőképes férfi csapat kialakítására, még annyi pénz is kevés lenne amennyi pénzből az Audi ETO gazdálkodik. Annak meg hogy a Mezőkövesddel küzdjenek a bennmaradásért az NB1-ben, annak semmi értelme. A mostani NB2-es keretet teljesen le kellene cserélni, hogy az első 6-8-ban legyenek az első osztályban. Szponzor nélkül nem lehet férfi kézilabda csapatot építeni, márpedig szponzor eddig sem volt. Amelyik cég szponzorálni akarja a győri kézilabdát, az a női csapatot fogja ezután is, hiszen annak van reklámértéke.”
 • 3. Hedon 2011. január 13. 20:59
  „Remélem sikerült a megszokott 300-as nézőszámot a segítőház felé
  tartók beengedésével összehozni. 5-ös 14-es képen mint a heringek.
  Tudom másoknak is ingyenes lett volna a belépés. Remélem egy jót tudtak
  melegedni mielőtt továbbindultak haza Likócsra.
  Talán tettük egy lépést ennek az importált "városidegen" valaminek a felszámolásához.
  Ha kosárlabda akkor hajrá Sopron, innen pedig vigyék Szíjjártó után Dunakeszire:(
  Ez úgy is az Ő csapata nem pedig Győré!”
 • 2. nasi12 2011. január 13. 20:55
  „Bízom benne a következő szezontól már az ország egy másik városát boldogítják majd szerencsétlenkedéseikkel.
  A város, a rájuk költött milliokkal pedig remélem rendbe teszi majd a férfi kézilabdát.”
 • 1. T_McVay_01 2011. január 13. 20:39
  „Az MKB tényleg kiszállt és csak a név marad (egy darabig) ??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hazatérő Ronaldinhót húszezres tömeg köszöntötte

Valóságos népünnepély keretében zajlott le Ronaldinho hivatalos bemutatása szerdán Rio de… Tovább olvasom