Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Értékes soproni helyezések

A közelmúltban több rangos versenyen is jó helyezéseket értek el a Soproni Torna Club versenyzői – számolt be lapunknak Kőhidiné Fleck Szilvia edző.
Az ifjúsági II. osztályú vidékbajnokságon Mészáros Lili ugrásban első, talajon harmadik, korláton negyedik helyezést ért el. Benkő Szimonetta ugyanezen a versenyen ugrásban lett negyedik. A lányok minden szeren új elemekkel és új gyakorlatokkal versenyeztek.

Gyermek kategóriában a Hidvégi Evelin, Hidy Noémi, Horváth Dorina, Horváth Margit, Jones Nadin és Markó Mira összetételű csapat remek versenyzéssel az előkelő 2. helyezést szerezte meg.
Nagy sikerrel zárult a Sopronban rendezett XVIII. Székely Zoltán-emlékverseny is, mely idén kibővült a Zsebibaba Székely Zoltán-kupával, amelyen 90 kis tornász szerepelt.

A III. korosztályos csapat tagjai (balról jobbra): Hidy Noémi, Kelemen Virág, Jones Nadin, Nagy Diána, Horváth Dorina.
A III. korosztályos csapat tagjai (balról jobbra): Hidy Noémi, Kelemen Virág, Jones Nadin, Nagy Diána, Horváth Dorina.

„A Zsebibaba-verseny egy országos program, ahol nyolc egyesület apróságai mérik össze tudásukat négyéves kortól tízéves korig. Lehetőséget adunk minden tornafoglalkozásra járó kislánynak, hogy megmutassák tudásukat. Mind a négy szeren, tehát ugrásban, korláton, gerendán és talajon a korosztályoknak megfelelő gyakorlatokat kell bemutatni" – mondta az edző, aki hozzátette: az I. kategóriában csak soproni versenyzők versenyeztek. A gyermekek felkészítői Kőhidiné Fleck Szilvia, Csete Ágnes, Pozsgai Cintia, Főző Csaba és Kovács Péter voltak.
A II. kategóriában (2004–2005) a Soproni TC, a Dunaferr SE, a budapesti Postás SE és az FTC csapatai versenyeztek. A soproni csapat a 4. helyet szerezte meg Farkas Krisztina, Fonnyadt Diána, Nagy Diána, Kovács Míra, Puruczki Niki és Varga Adrienn összetételben. A csapat edzői: Kőhidiné Fleck Szilvia, Főző Csaba és Kovács Péter.

A III. kategóriában (2002–2003) szintén a Soproni TC, a Dunaferr SE és az FTC versenyzői álltak a szerekhez. A Hidy Noémi, Horváth Dorina, Jones Nadin, Kelemen Virág és Nagy Diána összeállítású soproni csapat itt is a 4. helyet szerezte meg.

A XVIII. Székely Zoltán-emlékverseny nemzetközi női versenyen a serdülők és az ifjúságiak léptek a szerekhez.
„A fiatalabbaknál Hidvégi Evelin, Horváth Margit és Jones Nadin számára a részvétel volt a fontos, hiszen a lányok ebben az évben kezdtek el magasabb szinten versenyezni. Horváth Margit így is kiegyensúlyozottan versenyzett, mind a négy szeren új gyakorlatát mutatta be. Itt már a nemzetközi követelményeknek megfelelő gyakorlatokkal kell tornászni. Bízunk benne, hogy megmarad a lányok kitartása és további szép eredményeket érnek majd el" – folytatta az edző.

„Az ifiknél Mészáros Lili felkészülését kisebb sérülés hátráltatta, de így is szépen tornászott, talajon és korláton új gyakorlatot mutatott be. Benkő Szimonetta sajnos nem tudott elindulni, a verseny hetében ugyanis térdsérülést szenvedett egy új elem gyakorlása közben" – mondta Kőhidiné Fleck Szilvia.

Farkasné Busznyák Katalin soproni edzőnőre emlékeznek 2008 óta a vándorkupa résztvevői. Minden évben a Székely Zoltán-emlékversenyen egy soproni tornásznő viheti haza ezt a kupát és őrizheti egy éven át. Idén Mészáros Lili kapta meg a serleget az edzésmunkájáért és a versenyeken elért eredményeiért.

„Jó érzés volt, hogy versenyünket több szponzor is segítette, s köszönjük a szülők munkáját, akik időt, fáradságot nem kímélve tettek azért, hogy a több mint százötven versenyzőnk részese lehessen a színvonalas versenynek. Most rövid nyári szünet következik. Július közepétől edzőtáborral kezdjük meg a felkészülést az őszi-téli versenyekre" – mondta végezetül a szakvezető, aki hozzátette, hogy szeptember 10-től várják az új gyerekek jelentkezését a kurucdombi Halász Miklós Sporttelep tornatermében az ovis fiú és lány, továbbá a hobbicsoportba.

Olvasóink írták

 • 3. rebetli 2012. július 03. 17:54
  „De jó tornász volt Szilvi.Valamilyen ok miatt fejezte be,csak nem ugrik be miért!
  A fiatalokat ha úgy edzi,tanítja ahogy Ő tudott,akkor lesz sikeres utánpótlás.
  Gratulálok!”
 • 2. mcseva 2012. július 03. 10:25
  „Gratulálok a versenyzőknek és nem utolsó sorban edzőiknek! :) Csak egy apró megjegyzés....a város kicsit felkarolhatná ezt a sportágat is!!!!!!”
 • 1. antanyu 2012. július 03. 09:08
  „Gratula mindenkinek az elért sikerekhez!
  Ügyesek a lányok, és persze ez köszönhető Szilvi néni lelkes munkájának csak így tovább.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meszlényi műtét után

A napokban sikeres térdműtétet hajtott végre Meszlényi Róberten, a Kis-Rába Menti Takarék Soproni KC… Tovább olvasom