Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Elvesztette veretlenségét: Erdei nem érti a bírók döntését

Erdei Zsolt megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól.
Erdei Zsolt vitathatónak és megdöbbentőnek minősítette a bírói ítéletet, amelynek következtében vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű monacói négyestorna első fordulójában.

A szombat késő esti meccs megosztott pontozású végeredményének kihirdetésekor - olvasható Erdei menedzsmentjének sajtóközleményében - "mind a szurkolók, mind a szakemberek nagy többsége - sőt maga Albert monacói herceg is - értetlenül állt az eredmény hallatán, amikor a bírók 96:94; 94:96; 94:96 pontozással az orosz Gracsovot hozták ki győztesnek, elvéve ezzel Madár jogosnak hitt győzelmét, megszakítva ezzel a magyar klasszis veretlenségi sorzatát".

A 38 éves Erdei Zsolt úgy nyilatkozott, maga sem érti, mi történt:

"Egyszerűen felfoghatatlan számomra ez a bírói döntés. Végig úgy éreztem, hogy vezetem a meccset" - fogalmazott a magyar öklöző, akit német edzője, Fritz Sdunek még erőteljesebb bokszra biztatott.

"A kilencedik menet után szólt Fritz, hogy úgy néz ki, egálra pontozzák a meccset és bele kellene húzni. Így is tettem, és szerintem hoztam is az utolsó menetet. Ehhez képest végképp nem értettem a végeredményt" - jelentette ki az orosz riválisánál nyolc esztendővel idősebb ex-világbajnok, majd ezzel zárta nyilatkozatát:

"Tiszta a lelkiismeretem, és győztesként hagytam el a ringet, hiszen mindent megtettem. Egy jó felkészülést követően szerintem egy jót bunyóztam. Mindenki, akivel találkoztam, vitatta a végeredményt, de ezzel már sajnos nem lehet mit csinálni, vegyes érzelmek kavarognak bennem. Ettől függetlenül én úgy érzem, hogy nyertem."

A magyar öklözőnek - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.

Korábban:

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű minitorna szombati elődöntőjében.

A magyar öklözőnek - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.

Az már az első menetben kiderült, hogy a 38 éves Erdei - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - sokkal képzettebb és gyorsabb a nála nyolc évvel fiatalabb ellenfelénél. Ezeket az erényeit jól érvényesítette Madár és kezében tartotta a találkozót.

Az összecsapás felénél egyértelműen látszott Erdei fölénye, igaz, nem sok látványos ütést láthatott a közönség, soraiban Albert monacói herceggel. A 2005-ben Szegeden kick-box világbajnoki címet nyert Gracsov a legtöbb esetben csak a levegőt találta el.

Úgy tűnt, Gracsov a hetedik menet körül már érezte, hogy ezt a mérkőzést pontozással nem nyerheti meg, így megpróbált többet támadni, de ezeket a próbálkozásokat Erdei rutinosan elhárította. A közönség hangjaiból ítélve, valamint a látottak alapján nem lehetett kérdés Erdei győzelme, ennek ellenére a bírók - nagy megdöbbenésre - megosztott pontozással Gracsovot hozták ki győztesnek.

Erdei a végeredmény kihirdetése előtt Albert monacói hercegnek ajándékozta kesztyűjét, az esemény díszvendége is nemtetszésének adott hangot hallva az eredményt.

A négyes torna másik mérkőzésén a dominikai Edwin Rodríguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két meccs győztese július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.

A gálán Erdeit megelőzően is szorítóba lépett egy magyar öklöző a veretlen Lődi Tamás személyében, aki egy tízmenetesre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen a harmadik menetben kiütéses vereséget szenvedett kongói Ilunga Makabutól.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Muaddib 2013. április 01. 14:15
  „Ne bántsátok RickCartman-t ö is egy értékes ember (azt hiszem hölgyről, van szó) csak még fejlődnie kell, ahogy nekünk is minden egyes nap minden egyes percében.”
 • 27. Vale 2013. április 01. 11:57
  „Van egy mondás mely szerint a sport az amely emelt fővel megtanít veszíteni. A box is sajnos egyre inkább üzlet,bár mindig is az volt. Az orosz(piac) nagyobb üzlet mint a magyar. Ez van. Aki a teljesítményt kritizálja,menjen be a ringbe csak 1 percre.. Erdei nyert ez nem kérdés. Ha a Pacquiao meccsét is elpontozták a Bradleyvel szemben akkor sajnos itt is simán belefér..a túlfizetésről meg annyit,hogy itt minden boxolo az életét kockáztatja minden meccsen..”
 • 26. zeta62 2013. április 01. 11:26
  „Felhívtam Rácz Félixet, látta-e a meccset. Látta, mondja szomorúan. És, mi értelme ennek?

  Hát csak annyi, hogy bár Edwin Rordiguezről a Boxrec.com adatai alapján nem derül ki, de Félix speciel tudja, hogy a menedzser-promóter Lou DiBella kedvenc embere. A csalásnak pedig az az értelme, hogy Rodriguez szerint Madár igenis meg tudná verni Rodriguezt a döntőben, ezért is iktatták ki ezzel a szürreális megosztott pontozással. Tehát Gracsov csak egy paraszt a játszmában, a sima ellenfél Rodrigueznek a döntőben. Mondjuk ennek se látom sokkal több értelmét, hiszen egy Gracsovot megverni, annak nincs komoly hírértéke.

  "Lou DiBella, amerikai mérkőzésszervező: "Micsoda küzdelem volt! A legtöbben Erdeit hozták volna ki győztesnek, de Gracsovnak megvan megosztott pontozással. Hát, nem mondanám, hogy behúzta... Albert hercegnél Erdei nyert, nálam is, mindenesetre nagy meccs volt, és jár a gratuláció Gracsovnak."”
 • 25. macizoli 2013. április 01. 10:39
  „Azért Ő tudhatta volna,hogy szerte Európában utálják a magyarokat! Vagy nagy pontozási különbséggel vagy KO val kellett volna győznie!A régi mérkőzéseiden is éppen,hogy volt pont különbség. Ez nem biztonsági boksz! Egyébként meg nagyon sajnálom!”
 • 24. pacalpöri 2013. április 01. 08:29
  „Ez a box már nem ökölvívás!!!
  Tudomásul kéne venni, hogy erő, erő, erő...és meggyőző fölény kell!
  Az ömlengésről meg annyit, tessék talán a Gyurta Danit megnézni. Jobb időt úszott mint az olimpián, ami akkor ott aranyat ért és világcsúcs volt! A pénze csak töredéke, a bunyóba még vesztesként is dotált homokzsákoknak.
  Na ennyit a magyarkodásról!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 23. AntiFricc 2013. március 31. 23:01
  „18
  Kár volt hozzászólnod nagyokos. Ahelyett, hogy nézted volna, most baromságokat irogatsz.
  Persze, hogy nem a te fiad, mert a tied keletre van 2000 km-re... Uccu neki, mi tart vissza?

  Amúgy meg baromi nagy bunda volt, ezt mindenki látta. Egyértelműen Zsolt nyerte a mérkőzést, efelett nincs kétség.
  Voltak már mérkőzései valóban, amikor nem volt számomra sem egyértelmű a kimenetel, de ez épp nem az volt.”
 • 22. fleto.franci 2013. március 31. 22:25
  „ 
   
   
   
   
  Én marhára nem értek ehhez a sport?-hoz sem.
  Üssék egymást addig, amíg az egyik kidől, elájul, meghal.
  Na akkor egyértelmű a végeredmény.


  (vicc volt ám!)
   
   
   
   
   ”
 • 21. Zöldfülü 2013. március 31. 18:58
  „Kedves Rick! ezért a hozzászólásért is kár volt pazarolnod a karaktereket. Nyugodj meg, Madár igazi sportember. Kíváncsi lennék hogy te mit értél el az életben, tisztel-e valaki hogy Erdei sportemberségét kérdőbe vonod. Vajon milyen lenne egy olyan szurkolás ahol nem a valamilyen szinten összetartozás érzése nem létezne? Milyen gondolkodásra vall ha zavar az a mondat hogy egész Magyarország érted szorít? vagy a mi fiúnk szóösszetétel? Szerintem mindenképpen érdemes lenne elgondolkoznod rajta! Ja és ne sértődj meg ha a haza fattya szót még a végén majd rád értik. Borzalom ami ma a magyar emberek fejében uralkodik!”
 • 20. porter150 2013. március 31. 18:54
  „@ RickCartman

  Saját elmondásod szerint nem érdekel téged az ökölvívás, ha jól sejtem, a meccset sem láttad. Valamiért mégis idekattintottál és (bár a cikket biztosan nem olvastad el) ellenállhatatlan késztetést éreztél arra, hogy hozzászólj. Csak tippelek: azért púzta el magát a kezed itt, hogy kifejtsd, mekkora egy mélymagyar véglény az, aki egy boxmeccsen a magyar létére a magyar versenyzőnek mer szurkolni, ne adj´ Isten kritizálni meri a nyilván tévedhetetlen pontozók értékelését. Ha tájékozódtál volna, mielőtt ideböffentesz, tudnád, hogy magyar hazafiassággal nem vádolható külföldi szakmabeliek is vitatják a pontozást. Erdei sportember mivoltát egy ilyen, mint te szerintem ne inkább firtassa.”
 • 19. Lacika62 2013. március 31. 17:45
  „12. embertelen 2013.03.31. 14:22 ,,13. mekkmester 2013.03.31. 15:27 Pszt...... Suszterek maradjatok a kaptafánál....”
 • 18. RickCartman 2013. március 31. 17:45
  „ha Madár igazi sportember lenne, ilyen szavak nem hagynák el a száját
  a vereség az vereség, nem egy győzelmét hasonlóan lehetne vitatni a múltban
  az este legnagyobb arcra esése a riporteré volt...´a mi fiúnk" (bocsánat, de nekem Erdei nem fiam, és nem is fiúm :-) ),
  "micsoda gyönyörű húsvét lesz ez Magyarországnak" (elnézést, de az én húsvétom nem egy bokszolótól lesz szép), "egész Magyarország érted szorít" (kivéve azt a 9 millió 900 ezret, akik éppen mással vannak elfoglalva)
  -száz szónak is egy a vége: a hazaffyas szurkolás a tócsába pottyant, máskor óvatosabban, kevesebb ömlengéssel, nagyobb objektivitással tessék közvetíteni
  elnézést a Madár-fanatikusoktól, nem rajongásuk tárgyát bántom, de az igazság fontosabb, mint az elvakultság, ami elfedi a valóságot, és ilyen meglepetések érhetik azokat, akik sem a kritikát, sem a más véleményt nem tűrik”
 • 17. tomhagen 2013. március 31. 16:58
  „Teljes mértékben egyetértek Zöldfülűvel...Korábban valóban voltak "necces" meccsei Madárnak, de ezt bőven megnyerte ..”
 • 16. Túrabakancs 2013. március 31. 16:57
  „Miértmagyar?! /9/
  Te írtad le a fő lényeget velősen megfogalmazva. Erről van szó.
  Sajnálom Erdeit, meg összességében valóban valamivel jobb volt, de
  közel sem nagyságrendekkel. A magyar bokszolóról amúgy hiányoltam az izomkötegeket.
  Az optikai "tuning" sokat számít.”
 • 15. Zöldfülü 2013. március 31. 15:42
  „12,13-as! Sajnos nem bírom megállni, hogy ne szóljak hozzá! nektek vagy eszetek, vagy szemetek nincsen! Erdei bámulatos milyen gyors, a találkozó kimenetele pedig egyáltalán nem kérdéses. Technikailag szinte már olyan mint egy gép, egy kezemen meg tudnám számolni hány darab TISZTA ütést kapott. A másik ami zavar hogy Erdei több tiszteletet érdemelne az olyan emberektől akik egy nyilvánvaló csalás után csak olyan hozzászólást tudnak produkálni mint ti: "Madár ideje lejárt" "a másik jobb volt ennyi".
  NEM HOGY KIÁLLNÁTOK MELLETTE <moderálva> NÉPSÉG!!!”
 • 14. dödike 2013. március 31. 15:38
  „Soha nem értettem hogy miért három ítész dönti el hogy ki a jobb.Én most Erdeit láttam jobbnak,a lassítások is ezt mutatták.”
 • 13. mekkmester 2013. március 31. 15:27
  „a másik volt a jobb, ennyi!”
 • 12. embertelen 2013. március 31. 14:22
  „Sajnos tudomásul kell venni, hogy Madár ideje lejárt! A 38 év, a sok kihagyás és a családi problémák meghozták az "eredményt".”
 • 11. sorok_közt 2013. március 31. 13:24
  „A spíkerek mit néztek? Az edzd is bevallotta hogy a 8. után X-re áll a meccs. Ezek meg fölényes Madár vezetésről pofáztak. Ezért (is) nagyobb a csalódás, meg ezért (is) utálom az újságírókat.”
 • 10. tauschen 2013. március 31. 12:57
  „Ha Madar nyerni akart volna ki kellett volna ütnie,és nem számít a pontozás.”
 • 9. Miértmagyar? 2013. március 31. 12:42
  „Valóban tisztán látszott, hogy ez már csak a pénzről szól Madárnál! Nálam is nyerte a meccset, de ez már nem szívből box volt, amit így is pontoztak a bírók...Sajnálom nagyon!”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs Kupa: Ikervár-ETO az élen

Tovább olvasom