Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Elutasították a Hypo óvását: Görbicz játszhat a visszavágón!

Kézilabda - Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította az osztrák Hypo NÖ beadványát, így Görbicz Anita, az Audi ETO irányítója pályára léphet a két csapat győri mérkőzésén, a BL-elődöntő visszavágóján.
A 26-25-os Hypo-győzelemmel végződött találkozón Görbicz Anita arcon találta Tóth Tímeát, akit ápolni kellett, a játékvezetők viszont belemenés miatt az ETO javára ítéltek. Az osztrák klub vezetői úgy vélték, Görbicz Anitát piros lappal ki kellett volna állítani, és kérték, hogy az európai szövetség tiltsa el a játékost.

Az EHF döntött: fegyelmi szabályzata értelmében a mérkőzés játékvezetőinek döntése végleges. A bírók az adott mérkőzésszituáció alapján hozták meg döntésüket, amely nem változtatható meg, ezért az EHF az ügyet lezártnak tekinti.


Korábban:

Az EHF megvizsgálja annak lehetőségét, hogy televíziós felvételek alapján el lehet-e tiltani a győri irányítót.

Alexander Toncourt, az EHF főtitkárhelyettese elmondta, miután beérkezett a Hypo NÖ panasza a videóval együtt, el kell dönteniük: a szabályzat lehetővé teszi-e, hogy bárkit ilyen módon eltilthassanak. Amennyiben a felvételek nem perdöntőek, úgy az EHF versenybizottsága foglalkozik az üggyel. Ennek a testületnek külsős tagja Gunnar Prokop, a Hypo menedzsere is. Igaz, ha odáig fajulna az eset, akkor ő nem szavazhatna.

A győztes gólt szerző Tóth elmondta, hogy a találkozó után Görbicz elnézést kért tőle.

Görbicz Anita higgadtan, de határozottan kommentálta a történteket, melyet több internetes forrás is közölt:

„Nem foglalkozom ezzel az esettel, s kikérem magamnak, hogy szándékossággal gyanúsítsanak. Egy-egy keményebb ütközés benne van a mind erőszakosabb játékban, én is gyakran találkozom igen agresszív védőkkel. Nem engedem, hogy lélektani hadviseléssel eltereljék a figyelmemet, készülök a vasárnapi visszavágóra és a győzelmünkre."

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, az EHF végrahajtó bizottságának tagja meglepődve hallott a történtekről: „Elég régóta vagyok ebben a sportágban, de bevallom, ilyen típusú vizsgálattal még nem találkoztam. A magam részéről nem is hiszem, hogy eljut addig a beadvány, ameddig a Hypo szeretné. Véleményem szerint semmilyen kirívó szabálytalanság nem történt, azt is csak a visszajátszások után lehetett eldönteni, hogy támadó- vagy védőszabálytalanság történt-e egyáltalán. Azt pedig, hogy Görbicz Anita bármit is szándékosan csinált volna, én is határozottan visszautasítom, ismerem annyira a játékost. Ami miatt szomorú vagyok, hogy túlságosan is nagy figyelem övezi ezt az eseményt, s Gunnar Prokop célja pontosan ez volt. Hiszem, hogy a győri csapat felkészülését ez nem zavarja meg, s a pályán méltó választ ad az egész ügyre. Arról is biztosíthatok mindenkit, hogy az MKSZ, ha bármilyen sérelem is éri az Audi-ETO-t, természetesen minden fórumon kiáll a csapatért."

Korábban:

- Nevetséges műbalhé a Hypo Niederösterreich próbálkozása, hogy eltiltassa Görbicz Anitát a vasárnapi Bajnokok Ligája visszavágóról - mondta Vanyus Attila, a Győri Audi ETO elnöke.

A szabálykönyvben nincs olyan paragrafus, amely alapján utólag megbüntessenek valakit - főleg nem egy olyan szituációt követően, ahol a bírók ez ellenfelet látták szabálytalannak - tette hozzá.A Győri Audi ETO készül a hétvégi Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóra, a lányok nem foglalkoznak a Hypo panaszával, amivel egy állítólagos szándékos szabálytalanság miatt el akarják tiltatni Görbicz Anitát, a győriek irányítóját - mondta Vanyus Attila. Az egész ügy egyébként nevetséges műbalhé, amit Gunnar Prokop, a Hypo menedzsere rendez, mert nem tudja elviselni, hogy van egy csapat, amelyik egy döntetlen közeli eredménnyel meg tudta szorítani együttesét - tette hozzá a győri elöljáró. A vitatott szituációban egyébként a Győr javára ítéltek a bírók. Tóth Tímea, a Hypo átlövője pedig jól van - folytatta Vanyus Attila. Az elnök közölte, ő is össze tudna olyan jeleneteket vágni, ahol a Hypo-lányok keménykedtek - Tomori és Spiridon is megsérült a mérkőzésen - mondta. A klubelnök közölte: nem érti, az európai szövetség egyáltalán miért foglalkozik a Hypo beadványával.

Görbicz kontra Tóth: A győri játékos is kapott a Hypo magyar idegenlégiósától. GALÉRIA! (Fotók: H.Baranyai Edina)

A Győr fokozott biztonsággal készül a vasárnapi visszavágóra, a megszokottnál több rendőr és biztonsági őr ügyel majd a rendre és külön Gunnar Prokop biztonságára - mondta Vanyus Attila. A plusz intézkedések több százezer forintjába kerülnek a klubnak - tette hozzá. Mint ismeretes, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) főtitkár-helyettese szerdán jelentette be, hogy a beküldött videóanyaggal együtt megvizsgálja az osztrák Hypo Niederösterreich panaszát, amelyben az ellenfél győrieknél játszó Görbicz Anita eltiltását kérik. Az osztrákok állítása szerint a vasárnapi Bajnokok Ligája elődöntő első félidejében a győri irányító szándékosan megütötte a Hypo magyar átlövőjét, Tóth Tímeát. Az EHF első lépésben azt vizsgálja, a szabályok egyáltalán lehetővé teszik-e, hogy valakit egy ilyen panasz alapján tiltsanak el - mondta szerdán a szövetség főtitkár-helyettese. Alexander Toncourt közölte, ez vonatkozik a becsatolt videóbizonyítékra is, ott is meg kell nézniük, hogy a felvételek felhasználhatók-e az eljárásban. Ha nem, akkor az ügy nem kerül a versenybizottság elé - amelynek egyébként tagja a Hypo menedzsere, a panaszt benyújtó Gunnar Prokop is.

-Szabó Gábor-


Előzmények:

Görbicz is kapott a Hypo magyar idegenlégiósától

Akár el is tilthatja az Európai Kézilabda Szövetség Görbicz Anitát, aki a Bajnokok Ligája elődöntő első, vasárnapi mérkőzésén szabálytalankodott az osztrák Hypo NÖ magyar átlövőjével, Tóth Tímeával.

Alexander Toncourt, az EHF főtitkár-helyettese elmondta, miután beérkezett a Hypo NÖ panasza a videóval együtt, el kell dönteniük: a szabályzat lehetővé teszi-e, hogy bárkit ilyen módon eltilthassanak.

Amennyiben a felvételek nem perdöntőek, úgy az EHF versenybizottsága foglalkozik az üggyel. Érdekesség, hogy ennek a testületek tagja Gunnar Prokop, a Hypo menedzsere is.

A Hypo azt szeretné, hogy az első meccsen 26-25-ös vereséget szenvedő Győr kulcsembere, Görbicz ne léphessen pályára a vasárnapi visszavágón, mert - amint az a NÖ honlapján olvasható - brutálisan akadályozta meg a gólszerzésben az osztrákok magyar átlövőjét, aki csak a második félidőben térhetett vissza.

A győztes gólt szerző Tóth Tímea elmondta, hogy a találkozó után Görbicz Anita elnézést kért tőle. (MTI)

Görbicz kontra Tóth: A győri játékos is kapott a Hypo magyar idegenlégiósától Fotó: H.B.E.


  Az európai szövetség kivizsgálja a Görbicz-ügyet

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a beküldött videóanyaggal együtt megvizsgálja az osztrák Hypo Niederösterreich panaszát, amelyben az ellenfél győrieknél játszó Görbicz Anita eltiltását kérik. Az osztrákok állítása szerint a vasárnapi Bajnokok Ligája elődöntő első félidejében a győri irányító szándékosan megütötte a Hypo magyar átlövőjét, Tóth Tímeát.

Az EHF első lépésben azt vizsgálja, meg, hogy a szabályok egyáltalán lehetővé teszik-e, hogy valakit egy ilyen panasz alapján tiltsanak el - mondta szerdán a szövetség főtitkár-helyettese. Alexander Toncourt közölte, ez vonatkozik a becsatolt videóbizonyítékra is, ott is meg kell nézniük, hogy a felvételek felhasználhatók-e az eljárásban. Ha nem, akkor az ügy nem kerül a versenybizottság elé - amelynek egyébként tagja a Hypo menedzsere, a panaszt benyújtó Gunnar Prokop is. Prokop szerdai sajtótájékoztatóján közölte, játékosai arról tájékoztatták: az egyik győri játékos elismerte, hogy azt a feladatot kapták, hogy "vonják ki a forgalomból" Tóthot.

A Hypo-menedzser ezután videóbeumtatót tartott, ahol jelenetről jelentre haladva elemezte a norvég bírópáros teljesítményét. A magyarok tízszer keményebben játszottak és csak két darab kisbüntetést kaptak, mi pedig csak az első félidőben hármat, amelyek közül kettő nevetséges volt - mondta Prokop. Annyit azonban elismert, hogy a 26-25-ös győzelem ellenére a második félidőben rosszul játszott a Hypo.


A Hypo eltiltatná Görbiczet

Furcsa beadvánnyal fordult az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) az osztrák Hypo NÖ vezetője, Gunnar Prokop: szeretné, ha a testület eltiltaná Görbicz Anitát.

Az Audi-ETO BL-ellenfelének első számú vezetője szerint ugyanis az első félidő hajrájában a győriek irányítója piros lapot érően szabálytalankodott Tóth Tímeával, aki emiatt már nem volt teljes értékű játékos.

Ennek mondjuk ellentmond, hogy a második félidőben nem kis időt töltött a pályán a magyar válogatott átlövője, aki a szünet után lőtt tizenegy hazai találatból kettőt jegyezett: egyet a 33. percben, egyet pedig a legvégén. Nem mellékesen utóbbi gól egyben a győzelmet is jelentette a Hypónak.

Ami miatt még több mint érdekes ez az eljárás, hogy az osztrák játékosok legalább annyira kemények voltak a győriekkel. A meccs nyomait többen is magukon viselik – s itt nem a megszokott kék-zöld foltokra kell gondolni –, mert Tomori Zsuzsának a szeme alatt, Simona Spiridonnak pedig a szemöldökénél szakadt fel a bőr...

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. nasi12 2009. április 18. 02:16
  „Vanyus Attila felhívása!
  ,,Sorozatban harmadszor jutottunk a világ legjobb négy együttese közé, s szerintem ez sokkal fontosabb és érdekesebb, mint a Hypo levele vagy bármilyen véleménye - mondta Vanyus Attila.
  - Ezért vasárnap arra kérek és intek mindenkit, nehogy méltatlanul viselkedjen a csarnokban, szóban vagy tettleg bántalmazza vendégeinket, mert ezzel kimondhatatlan erkölcsi és anyagi kárt okozhat a klubnak, sőt a magyar kézilabdának is.
  A Hypo menedzserének bántalmazása miatt a macedón válogatottakat és klubcsapatokat 2000-ben egy évre kitiltották a nemzetközi küzdelmekből.
  Az igazi visszavágás az lesz a Hypónak, ha a Győr bejut a BL-fináléba."
  -NSO-”
 • 49. H.Gabi 2009. április 17. 11:20
  „Írtam a Hypo oldalára és érdekes módon nem jelent meg:) Nem tudom, hogy ezek milyen vágott képeket raktak ki, de egy olyan fotó sincs, ahol ők ütik a lányainkat:(”
 • 48. Batistuta 2009. április 17. 08:05
  „Osztógép! Milyen érdekből vonták el? Hogy nagyobb szelet maradjon a csajoknak? Ezt senki sem gondolhatta komolyan! Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ebben az esetben is posztkommunistázni elég szánalmas dolog. Szerinted a mostani pénzosztás oké?”
 • 47. okostojas007 2009. április 16. 16:57
  „ez a prokop egy rasszísta barom .
  a vérében van a magyar gyűlölet
  egy spanyol vagy német csapat ellemn mukkani sem merne.
  ha megnézhetnénk a családfáját lehet hogy Braunauban is voltak rokonai.............”
 • 46. Duracell-copy 2009. április 16. 15:46
  „Nem kell foglalkozni a gyökér osztrákokkal, jól agyon kell verni őket, az lesz majd az igazi visszavágás!”
 • 45. hungarista95 2009. április 16. 14:51
  „Ez az má megnyertük a felét már csak a szukolok buzdítása kell és továbbjutunk. HAJRÁ ETO”
 • 44. Jafar 2009. április 16. 14:16
  „Kedves kézilabda rajongók!
  Tudomásul kell sajnos venni, hogy GÖRBE technikai tudása mellett még gondolkodni is képes a pályán.
  Ezt sokan nem tudják megemészteni. Bár lehet szeretni, avagy nem szeretni, a világ kézilabdásai között nem nagyon találni hasonló kvalitású játékost. Szívből kívánok neki további sikeres pályafutást, irigyeinek pedig hosszú, bosszankodással teli életet!”
 • 43. Hedon 2009. április 16. 13:55
  „Németh és Tóth a két korlátolt képességű magyar. Nevüket és arcukat adták ehhez az ocsmánysághoz. Most hogy bukta a beadvány jó magyar sors szerint ez a két idióta viheti el a balhét. Gunnarnak ez a sokadik ügye akiről ez simán lepereg. De Németh és Tóth már a nyáron jön haza Vácra , sőt Tóth talán még a válogatottba is meghívót kap. Ott aztán éghet a Tóth-nak a képe hogy mihez adta a levét. Bár lehet, hogy vastagabb a képén a bőr mint a rinócérosz hátsó felén.”
 • 42. osztógép 2009. április 16. 13:06
  „Batistuta:
  az, hogy csak most esett ki a férficsapat az nagyban a Tóth Laci múltbéli munkájának volt köszönhető... Vanyus elvtárs és a győri városi posztkommunista sportvezetők pedig már 6-7 évvel ezelőtt tudatosan vonták el a pénzt a fiúktól ( a női csapat érdekében), aminek a férfi csapat ellehetetlenítése volt a célja.....”
 • 41. H.Gabi 2009. április 16. 13:04
  „Én most már csak azt nem értem, hogy aki nem szereti az ETO-t, az minek jön ide? Fikázni???Azt tudnak egyesek, ahelyett, hogy magukkal foglalkoznának.
  Én sem szeretem Görbét, de szerintem előnyére változott az elmúlt időszakban, és mivel a kedvenc csapatomban játszik, ugyanúgy szurkolok neki is, mint a csapattársainak.
  Tímea kisasszonykát meg el kell küldeni egy kis rehabra, jót tesz neki:-)”
 • 40. Zaraki_Kenpachi 2009. április 16. 12:43
  „Ing.Böck, ha egy nyamvadt sógor vagy, mint a burgenlandiak többsége, akkor jobb, ha takarodsz. Csak az támad így, aki fél. Ha a sógor nem tudsz játszani, akkor meg előszőr tanuljon, aztán álljon ki a pályára.”
 • 39. 07743 2009. április 16. 12:10
  „Gratulálok Görbicz Anitának a mérkőzés első részét már megnyerte! A Hypo:ETO meccset rögzítettem,visszajátszva kikockázva egyértelmü volt,Sopán bakkecske ugrásaival ráugrott Anita alkarjára,a birók,majd az EHF szakszerüen belemenést itéltek.Én vastapsot adnék Gőgös Gunnar Gedeonnak,és a Hisztis Bandi bátyónak.A népligetieknek,meg mielöbbi gyógyulást Hajrá ETO! Ezt egy kétgólosnál nagyobb győzelemmel kell vasárnap megünnepelni”
 • 38. GeryD 2009. április 16. 12:07
  „Kedves Ing.Böck!!Nem tudom te milyen meccset néztél, de ha ezért te eltiltást javasolsz, akkor rohadtul nem értesz a kézilabdához és a szabályokhoz!Amugy lehet szeretni vagy nem szeretni Anitát, de azért mert egy jó sporoló még nem kell utálni..max nem szimpatikus valakinek..ez van,mindenkinek szive joga!Én nekem évfolyamtársam volt még hozzá általánosba és már akkor lehetett tudni, hogy jo játékos lesz...(igaz köszönhetö akkori kézis edzöknek Miki Bá-nak, Konkoly Csabának és Róth Kálmánnak)!
  A HYPO-t meg legyözzük, egyértelmű melyik a jobb csapat!
  Sok sikert és HAjrá ETO!Szurkoljunk nekik!”
 • 37. Batistuta 2009. április 16. 11:34
  „Kedves Osztógép! Kifejtenéd, hogy mire gondolsz a férficsapat elsorvasztása kapcsán? Azt is megosztanád velünk, hogy az utolsó 1 (egy!!!) évben mi akadályozta meg az aktuális tulajdonosokat abban, hogy megmentsék a csapatot? Mit szórakoztak a Józsa testvérek lelépési pénzével? Az a potentát (Szíjjártó P.), akinek politikai ereje okán lett volna lehetősége városi pénzek megszerzésére (Ld. megvásárolt és idetelepített női kosár szakosztály! Bocs csajok, nem veletek van bajom!), az ebben az esetben nem tette ezt meg. Miért?
  Sokak bűnösök abban, ami történt, de csapat most esik ki, ne feledjük!”
 • 36. Batistuta 2009. április 16. 11:26
  „Kedves Ing.Böck! Gunnar Prokop megpróbálta (ezt is!!!), nem jött be. Én azt javaslom: koncentráljanak a játékra és kerüljék a sírást. Nem túl szimpatikus.”
 • 35. bius98 2009. április 16. 11:02
  „megnyugtatásul mindenkinek, és ING.BÖCK kérlek ne sírj!

  http://handball.hu/2009/04/16/gorbicz_jatszhat_vasarnap/”
 • 34. lali84 2009. április 16. 10:00
  „tény kapot egyet tóth timi egyet gőrbétől de azért pirosat tuti nem ért a szitu de szerintem ez csdak azért fujták fel a dolgot hogy kicsit idegesebbek legyünk a szurkolokkal a mecsen meg a csajok is /ez az én megérzésem/remélem a meccsen nem fog látszodni a feszültség e miatt..meg lehet verni ezt a osztrák csapatot.sok sikereket kivánok nekik!!”
 • 33. Ing.Böck 2009. április 16. 09:40
  „Annak aki látta a meccset világos, hogy az egyetlen logikus döntés Görbicz eltiltása.
  Annak aki pedig nem látta : minek pofázol ?”
 • 32. osztógép 2009. április 16. 09:21
  „húúú de sok sötét ember van itt...

  én egyébként a Vanyus Attilát tiltanám el, de örökre, amiért az elmúlt 5 évben szisztematikusan tönkretette a győri férfi kézilabdát!”
 • 31. H.Gabi 2009. április 16. 08:50
  „Zaraki, pontosan:))) Nem tudom, hogy miért természetes az, hogy amerre megy Bandi bá, arra megy ő is:))
  Igaz, azt sem értem, hogy ezek után, hogyan tudna a válogatottban együtt játszani a Görbével:(
  A képeken tisztán lehet látni, hogy sokszor a nyakánál fogja Görbét, de az nem szabálytalan...amikor ő kap egy anyait, akkor meg beájul:))”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róth: A közeljövő sztárjai játszanak az EB-n

Kézilabda - A harmadik számú kalapból húzzák majd ki a házigazda magyar válogatottat az augusztusi… Tovább olvasom