Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Egyetlen kosáron múlt az MKB Sopron kupagyőzelme

Ezüstérmes lett a női kosárlabda Magyar Kupában az MKB-Euroleasing Sopron, miután a Pécsen rendezett fináléban 72-70-re alulmaradt a házigazdákkal szemben.
MKB-Euroleasing–MiZo-Pécs 70–72 (12–21, 20–12, 16–12, 22–27)
Pécs, női Magyar Kupa-döntő, 3500 néző. V.: Bodnár, Cziffra, Győrffy.

MKB-Sopron: TOLIVER 14/6, HONTI 6, HOLT 13, Krivacevic 5, HORTI 9. Cs.: Milovanovic 8/3, EÖRDÖGH 15/6, Semsei.
Edző: Székely Norbert.

Pécs: IVÁNYI 9/3, FEGYVERNEKI 10/3, Mazzante 3/3, VAJDA 14/3, OHLDE 16.
Cs.: Raksányi 2, Bujdosó 2, QUIGLEY 12/6, Turóczi, Sarok 4/3.
Edző: Fűzy Ákos.

Toliver hárompontosával kezdődött a mérkőzés, de a pécsiek gyorsan átvették a vezetést. A soproniak baja meggyűlt a hazaiak kemény védekezésével, Eördögh büntetői négyperces kosárcsendet törtek meg. A pécsiek egy ütközés után elveszítették Mazzantét, akinek a térdszalagjával akadtak problémái. Az első negyed végére Iványi és Fegyverneki tripláival kialakult az addigi legnagyobb, kilencpontos különbség.

 

Székely Norbert: – Hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték a mérkőzést. Mi az első negyedben, a pécsiek a harmadikban voltak hullámvölgyben. Úgy gondolom, a csapat tisztességgel helytállt, nem estünk pánikba az elején, tudtuk, hogy vissza lehet jönni a mérkőzésbe. Ez meg is történt, de nyernünk sajnos nem sikerült, a hazai pálya ezúttal sokat jelentett.

Fűzy Ákos: – A mérkőzés előtt azt mondtam, ennek a döntőnek a szívről, a szenvedélyről, a büszkeségről és a közönségről kell szólnia. Ez mind megvalósult, igazi csapat volt a pályán, rendkívül egységesen játszottunk.

Kristi Toliver: – Nagyon csalódott vagyok, főként azért, mert a legvégén veszítettük el a mérkőzést. Tudtuk, hogy nem kaphatunk pontot, de nem sikerült kivédekeznünk a támadást.

Krivacevic Tijana: – Sajnálom, hogy így és egy ilyen kosárral dőlt el a mérkőzés. Rosszabb játékkal is partiban voltunk, így rendkívül bosszantó ez a kétpontos különbség. A bajnokság még ott van nekünk, mától arra kell koncentrálnunk.

A második szakasz első része kevés kosarat hozott, a soproniak védekezése feljavult a pécsiek szintjére. A hátrányon azonban nem sikerült faragni, de a hazaiak sem tudták két számjegyűvé tenni vezetésüket, kellett ehhez persze az is, hogy kilenc büntetőt hibázzanak el az első félidőben. A negyed hajrájában két amerikai légiósa vezérletével két pontra zárkózott a soproni csapat, ráadásul Fegyverneki begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Az utolsó percben Krivacevic kiegyenlített, de Ohlde két büntetője közül az egyik sikeres volt, így egypontos pécsi vezetéssel fordultak a csapatok.

A nagyszünet után három percen át nem talált a kosárba a soproni csapat. Iványi megoldásainak köszönhetően állandósult a pár pontos hazai vezetés, majd a vendégek óriási küzdelemben fordítani tudtak. Eördögh hibátlanul célzott a büntetővonalról, higgadtságának pedig óriási jelentősége volt. A zárónegyedre maradt a döntés, amelynek hárompontos soproni vezetéssel vágtak neki a csapatok.

Az utolsó szakaszban a pécsiek gyorsan kiegyenlítettek, ezt követően fej fej mellett haladt a két együttes. A hajrában átvették a vezetést a hazaiak, a soproniak azonban újra egyenlíteni tudtak. Az utolsó perc hihetetlen izgalmakat hozott. Vajda 2+1-es akciójára Holt két jó büntetővel válaszolt, de egy pont még így is maradt a pécsi előnyből. Iványi nem hibázott a büntetővonalról, újra három pont volt a különbség, és már csak 28 másodperc volt hátra. Eördögh triplával egyenlített, az utolsó pillanatban azonban Vajda kosara a pécsiek javára döntötte el a kupadöntőt.

A 3. helyért: Szeviép-Szeged–ZTE 91–69.

Korábban

19 óra 53 perc - Az ősi rivális lesz az ellenfél a döntőben

A másik elődöntőben MiZo-Pécs-ZTE NKK 90-67 (29-14, 23-22, 21-14, 17-17)

Az MKB-Euroleasing a házigazda pécsiek ellen lép pályára a döntőben vasárnap 18 órakor.

18 óra 12 perc - Kupadöntős az MKB-Euroleasing

MKB-Euroleasing-Szeviép-Szeged  79-71 (21-13, 20-15, 13-12, 25-31)
Pécs, Magyar Kupa-elődöntő, 500 néző. V.: Földházy, Király, Szilas.

MKB: TOLLIVER 20/6, HONTI 7, Holt 9/3, KRIVACEVIC 16/3, HORTI 7/3.

Cs.: Eördögh 7/3, Milovanovic 7/3, Semsei 4, Varga Zs., Hadarics 2.
Edző: Székely Norbert.

Szeged: Ciglar 10/3, NÉMETH B. 18/9, Fűrész 4, SIPAVICIUTE 18,
Zserzserunova 15/6.

Cs.: Laczi, Horváth Zs., Kajdacsi 6. Edző: Bencze Tamás.

Az MKB-Euroleasing Sopron erődemonstrációt tartott a Magyar Kupa
elődöntőjében. A soproniak az utolsó negyedben már a mai döntőre is
tartalékolhattak.

Az MKB-Euroleasing csapata jól kezdte a mérkőzést, centereik révén
azonban felzárkózott a Szeged. A lelkes soproni szurkolók legnagyobb
örömére Székely Norbert a negyedik percben pályára küldte a
bokasérüléséből felépült Jelena Milovanovicot is. Az első negyed
végére feljavult a soproni védekezés, ennek köszönhetően már nyolc
ponttal vezetett a csapat.

A második negyedben villámgyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség.
Lendületesen játszott Székely Norbert együttese, a Szeged csupán
futott az eredmény után. A félidő vége előtt aztán Németh Bernadett
kosaraival közelebb tudott zárkózni az alföldi csapat.

Fordulás után idegesen játszottak a soproniak, közel öt percig csak
egyetlen kosarat tudtak szerezni, ez a találat Krivacevic nevéhez
fűződött. A szegediek tíz ponton belülre kerültek, Tolliver aztán
megtörte a kosárcsendet, és hamarosan visszaállt a félidei különbség.

A zárónegyed első fele soproni örömjátékot hozott, a gyorsan
közönségkedvenccé váló Tolliver vezérletével parádés kosarakat
szerzett a MKB-Euroleasing. A soproni szurkolók húszpontos
különbségnél rászámolhattak a szegediekre.

A mérkőzés eldőlt, ezután Székely Norbert pihenőt adott kulcsjátékosainak. A szegediek ezt kihasználva kozmetikáztak az eredményen, de az egyenlítésre már semmi esélyük nem volt.

Székely Norbert: - Örülök, hogy az utolsó negyedre eldőlt a mérkőzés, és mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Egy fontos állomáson vagyunk túl, remélem, a következő még fontosabb lesz.
 


17 óra 25 perc

Elsőként az MKB-Euroleasing Sopron jutott a női kosárlabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a Pécsett zajló négyes döntő első elődöntőjében legyőzte a Szeged együttesét.

Női Magyar Kupa négyes döntő, Pécs, elődöntő: MKB-Euroleasing Sopron - Szeviép-Szeged 79-71 (21-13, 20-15, 13-12, 25-31)

Később: MiZo Pécs 2010 - ZTE-Zala Volán 18 ó.

A mérkőzés online tudósítását ide kattintva nézhetik meg. 

Korábban

Az MKB-Euroleasing csapata hétvégén Pécsen szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében. Az elődöntőben a Szeged az ellenfél.


Az MKB-Euroleasing nagy reményekkel utazhat el Pécsre, hiszen a bajnokság alapszakaszának utolsó hetében meggyőző teljesítménnyel győzte le mai ellenfelét és a házigazda – a sorsolás alapján minden bizonnyal döntős – pécsieket is. A bajnoki teljesítmény remélhetőleg kellő önbizalmat ad a csapatnak a Magyar Kupa négyes döntőjére.

"A két mérkőzéstől nem lehet elvonatkoztatni, de minden meccs más. Úgy gondolom, tudásunk legjavát kell nyújtanunk az elődöntőben. Erős ellenféllel találkozunk, így kiélezett mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy bejutunk a döntőbe, ahol valószínűleg a házigazda pécsiek következnek" – mondta Székely Norbert vezetőedző.

A pécsiek tavaly elvitték a kupát Sopronból, tavalyelőtt pedig az MKB-Euroleasing diadalmaskodott a Mecsekalján. A sorminta alapján most a soproniak következnének, de ez korántsem ilyen egyszerű.

"Rengeteg forgatókönyv létezik arra, hogyan alakulhat ez a hétvége. A pillanatnyi forma dönt majd, nem a sorsszerűség. Előnye és hátránya is van annak, hogy mi játsszuk az élesebb elődöntőt, tavaly ez például bejött a pécsieknek. Aki a mi águnkon győz, az feldobottan léphet pályára a döntőben. A pécsiek számára a hazai pálya lehet előny és a közönség elvárása miatt teher egyaránt."

A vezetőedző szerint a négyes döntőn nagy szerepe lesz a lélektani tényezőknek is.

"Rendkívül fontos, hogy amikor jól játszunk, azt maximálisan kamatoztassuk. Amikor pedig elér bennünket a törvényszerű hullámvölgy, akkor abból minél gyorsabban ki kell lábalnunk. Ha jelentkeznek a nehézségek, nagy szívvel és hittel kell játszanunk. Taktikai változtatásokkal, cserékkel, időkérésekkel, tehát a sportszerűség által megengedett eszközökkel kell ilyenkor élnünk. Egy mérkőzés során képtelenség végig kiemelten magas szinten tartani a koncentrációt. Egy idő után már a pszichés dolgok, előzmények kerülnek jobban előtérbe, és ez nekünk dolgozhat."

A soproni csapatot illetően a legnagyobb kérdés Jelena Milovanovic játéka volt. A légiós éppen a Szeviép-Szeged elleni bajnokin szenvedett súlyosnak látszó bokasérülést, de mint arról korábban már beszámoltunk, szalagjai nem szakadtak el. Székely Norbert szerencsére jó hírekkel szolgált ezzel kapcsolatban.

„Jeca egész héten nem edzett, de úgy gondolom, bizonyos mértékben számíthatunk rá. Hiánya kihatott az edzésmunkára is, ugyanis nem tudtunk teljes létszámban készülni a Magyar Kupa döntőjére. Remélem, ott lesz a csapatban."

Az elődöntőkről nem lesz televíziós közvetítés, azokról csupán egy-egy összefoglaló látható majd a DigiSporton. A csatorna vasárnap a 15.30 órakor kezdődő bronzmérkőzést és a 18 órakor kezdődő döntőt viszont már élőben közvetíti.

Olvasóink írták

 • 6. Kriesztó 2010. március 29. 15:08
  „Amit én átéltem itthon a meccs nézése közben... kegyetlen. De ilyen egy igazi kupadöntő, amikor az utolsó másodpercekig nyílt a meccs. Mindenesetre nagyon szép volt lányok, büszkék vagyunk rátok! :) A bajnokság a miénk lesz ;) Hajrá Sopron!”
 • 5. Csetneky 2010. március 29. 10:02
  „Sebaj lányok, majd a bajnoki címet mi védjük meg! Hajrá Sopron!”
 • 4. Kriesztó 2010. március 28. 10:09
  „Bármi is történik: Hajrá Sopron! Ti vagytok a legnagyobbak! :)”
 • 3. lackojr 2010. március 28. 09:11
  „Szép volt lányok!Ma pedig hozzuk vissza a kupát pécsről,tegyüka helyére a CSAPAT vitrinjébe!!!!!Hajrá Sopron!
  más...A büki dologról,no comment....szomorú”
 • 2. ggg 2010. március 27. 18:00
  „bükön 40-50 vascsövekkel, baltákkal felfegyverkezett helyi támadt a soproni táborra. a rendőrség nem mer közbeavatkozni, meg se jelennek a helyszínen!!!”
 • 1. fcsopron60 2010. március 27. 17:49
  „Gratulálok a csajoknak és Norbinak!!
  Hozzuk el a KUPÁT!!

  Hajrá Sopron!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: eredmények a II. és III. osztályból

A megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokságok eredményei: Tovább olvasom