Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Egyesült az ETO Futsal Club és a Dunakeszi Kinizsi

A Rába ETO első csapata továbbra is az NB I-ben indul, míg a második csapat Rába ETO II Dunakeszi Kinizsi néven az NB II-ben fog játszani.

A Rába ETO Futsal Club és a Dunakeszi Kinizsi hivatalosan egyesült csütörtökön.

Az egyesülés következtében a Rába ETO első csapata továbbra is az NB I-ben indul, míg a második csapat Rába ETO II Dunakeszi Kinizsi néven az NB II-ben fog játszani a Rába ETO fiókcsapataként. A döntéssel szeretnék elérni, hogy nemzetközi szinten is ütőképes csapat formálódjon Győrben, amely a magyar futsal fejlődését nagymértékben elősegítené. Természetesen az ország legnépesebb szurkolótábora sem marad felnőtt futsal nélkül, Dunakeszin az elmúlt évek népszerű játékosaiból verbuválódik az NB II-es csapat.

A tavalyi szezon sikertelen szereplése miatt a vezetőedző személye is változik Győrben, az ETO irányítását Jordi Illa veszi át, a másodedző pedig Fehér Zsolt (Papa) lesz. A két klub egyesítette a mai naptól erőit, amelynek első nyilvánvaló jele a Jordi-Fehér edzőpáros. Fehér Zsolt, a másodedzői feladata mellett, az NB II-es Dunakeszi Kinizsi együttesének vezetőedzői posztját is betölti. A két csapat végleges keretét a közeljövőben nyilvánosságra hozzák.

Az ETO és a Kinizsi külön-külön is jelentős utánpótlás bázissal rendelkezik, a fúzióval a futsalban Magyarország legnagyobb utánpótlás bázisa jön létre, melyben képzett futsal edzők működnek közre a további fejlődés érdekében. Mivel a két egyesület Győrben és Dunakeszin is tart fent bázist, így már országos méretű futsal képzést biztosít. A cél, további tehetségek felkutatása, a tömegsport létrehozása, a versenyeztetés, és a sportolók, fiatalok felnőtt csapatba való beépítése.
Az NB II-es csapat Dunakeszin, az ETO pedig Győrben rendezi a hazai mérkőzéseit, viszont az egyesítés azt is jelenti, hogy a Rába ETO futsal csapata néhány alkalommal Dunakeszin is pályára lép bajnoki mérkőzésen, valamint, hogy az ETO II-Kinizsi alakulata is Győrben.

A lehetséges további változásokról klub vezetése természetesen folyamatosan tájékoztatást ad.
A döntéshozók nem titkolt célja, hogy a két klub egyesítése egyértelműen szolgálja a magas szintű utánpótlásképzést, a felnőtt csapatok minél jobb szereplését - mind a hazai mind az európai porondon -, valamint, hogy ezáltal a teljes magyar futsalt segítsük és közös sikerekért szurkolhassunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamilton még érzi a múlt heti sérülések nyomait

Még érzi szűk egy héttel ezelőtt elszenvedett balesetében szerzett sérüléseinek nyomait Lewis… Tovább olvasom