Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Egy évet kapott Bodnár a gázolásért

A Nyíregyházi Városi Bíróság bűnösnek találta Bodnár Lászlót, a Debrecen labdarúgóját halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében.

A bíróság a válogatott védőt egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek  végrehajtását egy évre felfüggesztette. 

Az MLSZ tájékoztatása szerint a válogatott hátvéd mellékbüntetésként 250 ezer forint pénzbüntetést kapott, illetve másfél évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

A büntetés kiszabásánál a bíróság figyelembe vette, hogy az áldozat ittas állapotban kerékpározott, s több KRESZ-szabályt is megsértett. Az ítéletet az ügyész, valamint Bodnár László és védői is tudomásul vették, így az a mai napon jogerőre emelkedett.

Bodnár augusztus 28-án 21 óra körül Nyírbátornál, lakott területen kívül elgázolt egy láthatósági mellényt viselő 34 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A férfiról a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy erősen ittas volt, illetve a felezővonal mellett haladt biciklijével. Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot.

A Bajnokok Ligájába jutott DVSC-TEVA játékosa a baleset után nem vállalta a szereplést a múlt szombati Svédország elleni világbajnoki selejtezőn, szerdán Portugália ellen azonban már pályára lépett.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. sünci 2009. szeptember 12. 15:39
  „Mindenkinek aki ilyen alacsony büntetéssel megussza,annak mindnek jó ügyvédje volt.Ez ilyen egyszerű!Mellesleg kerépárosra is vonatkozik,hogy ittasan nem közlekedhetne. Rendörségnek amugy jó bevételi forrás lenne,ha szonáztatnák őket.”
 • 30. georgbob 2009. szeptember 12. 12:29
  „26-os...Ha eléd teker ki ilyen állapotban vki és elcsapod, gondolom eszedbe sem jutna megkérdőjelezni a szomjas úriember hibátlanságát igaz?!”
 • 29. Powerarc 2009. szeptember 12. 11:20
  „Hm, most olvastam, hogy a műszaki igazságügyi szakértő szerint 110-el hajtott.”
 • 28. SPS 2009. szeptember 12. 10:06
  „Kár, hogy a magyar jogrendszer nem precedens alapokon nyugszik..., és ezt értse mindenki úgy ahogy akarja.”
 • 27. Kukac40 2009. szeptember 12. 09:24
  „Számomra csak az a dúrva, hogy az osztrák zsaru cserbenhagyással együtt is kevesebbet kapott. Bár ott a bíró korrumpálhatósága is felmerült nálam.”
 • 26. TancsKaszabell 2009. szeptember 12. 08:46
  „Emlékeim szerint néhány hiresség, vagyis nem egy egyszerű állampolgár !, könnyedén megúszott már ilyen esetet.Nincs is itt mit magyarázkodni...mindenki hozzáteheti gondolatban a példáit !
  Mert aki ebben az országban él az bizony naponta szembesül ilyen ,sőt ennél sokkal nyilvánvalóbb gazemberségekkel, amelyek büntetlenek maradnak.
  A kultúránk a közállapotunk jellemző a jog rendszerünkre is.....és persze mind jogszerű volt !

  Valahol hallottam,énekelték...,hogy az igazságból eltűnt az i ,és maradt a gazság !”
 • 25. SCC 2009. szeptember 12. 01:50
  „Én ismerek 3 "egyszerű" embert aki gázolt, de egyikük sem ült egy percet sem!”
 • 24. SCC 2009. szeptember 12. 01:46
  „16. hozzászólás futóbab

  Ez nem igaz!!!Aa ´"szokásos " bírói gyakorlat érvényesült, és jogszerű ítélet született! A pénzbüntetés megállapításánál nem releváns az egyén fizetése!
  NEM a "ti" szebb jövőtökre!”
 • 23. futóbab 2009. szeptember 11. 23:10
  „A KRESZ mindenkire vonatkozna,ha betartanák.A gyalogos a zebrától 5-10 m-re cikk-cakkban sétálva próbál átmenni a legforgalmasabb úton.A biciklis előszeretettel használja a járdát,a sétáló utcán kacsázva vígan kerekezik.Sőt láttam autó úton apukát kis gyerekkel a felező vonal mellett menni.A motorosok szeretik bemutatni akrobatijus tudásukat,melyre a legjobb hely az autók közt található.Az autósok magas lesről letojják a zebrát,a piros lámpát nem ismerik,a sebesség korlátozó táblával nem foglalkoznak.A lakott területen pedig élvezettel hajtanak keresztül akár 100-al is.Magyarországon egyáltalán nincs közlekedési kultúra,és addig nem is lesz,míg a büntetések könnyen kifizethetőek.Rengeteg az ittas gyalogos,kerékpáros,motoros,és autó vezető.És még hol vannak azok,akik az Ecserin vették a jogsit,vagy még ott sem.És lehetne sorolni végtelenségig a dolgokat.Nagyon sok embernek a fél lába a koporsóban van,de sajnos a tapasztalat azt mutatja hogy a vétlen fél szenved többet,persze ha véletlenül életben marad.Jobban kellene egymásra figyelni,be kellene tartani a szabályokat,és akkor talán az ilyen balesetek is ritkábbak lennének.De ez csak egyenlőre álom a mi kis országunkban.És ez a véleményem egyaránt független minden balesetet szenvedőtől,és okozótól .”
 • 22. Sahin 2009. szeptember 11. 22:54
  „A büntetés jogos, akár kevés, akár sok (BTK. szerint), többi csak "melléduma".”
 • 21. adamasz1977 2009. szeptember 11. 22:45
  „ha így történ, akkor Bodnár büntie túl szigorú! Itt a biciglis hibázott, nem is kicsit! Ott kezdte, hogy nem kellett volna kocsmába mennie! Ha egy ittas sofőr elüt úgy valkit, hogy nem is volt hibás, akkor is börtön (Jogos), visszafelé viszont fel kell menteni! Én fellebezztem volna!”
 • 20. dr73 2009. szeptember 11. 22:17
  „15. hozzászólás Powerarc 2009.09.11. 20:34

  Ittas gyalogost lakott területen belül gyorshajtással.Beismerés szintén megvolt.Magyarországon nemnormális az igazságszolgáltatás,nem jók a törvények,a rendszer,szóval semmi.”
 • 19. krisztian75 2009. szeptember 11. 21:36
  „De a KRESZ vonatkozik a biciklisekre is, valamikor az átkosban még jogosítványuk is volt. Most meg pofájuk van, nem kicsi. Mikor láttatok rendőrt igazoltatni biciklist??? De ők mindenhol mindig mehetnek, az autósok meg ott is figyeljenek rájuk, ahol és ahogy nem is szabadna menniülk. Meghalt egy ember, őszintén sajnálom ismeretlenül is. De hulla részeg volt, az út közepén tekert, meghalt volna 90-nél is. Miért gyors az ítélet? Amit előttem már mondtak: nem gördített a gyanusított akadályt a bíróság elé, semmi köze az ismertséghez. Azért jogerős, mert mindkét fél elfogadta. Ilyen egyszerű. A pénzbüntetés mértékéről a BTK. alkotói tehetnek, nem Bodnár - ami valóban nevetséges, ha egyszer bűnösnek mondták ki.”
 • 18. georgbob 2009. szeptember 11. 21:27
  „A híradóban azt állították,hogy 110-el ment. Ennyi volt a bűne. A biciklisé mi is? Mattrészegen útközepén...Ha 90-nel csapják el, allor mi lett volna az ítélet??? A biciklis súlyos alkoholos állapotban gondatlanul hozta magát és a közlekedésben résztvevő másik felet ilyen helyzetbe. Ha marad ott ahol lennie kellett volna (útszélén) se 90-nel se 110-zel nem csapják el. Csakhát ugye a Kresz nem vonatkozik biciklisekre.”
 • 17. hellboy780917 2009. szeptember 11. 21:20
  „15: nincs mo-n precedens jog....”
 • 16. futóbab 2009. szeptember 11. 21:15
  „Részeg biciklis,kontra gyorshajtó "híresség".Túl gyors ítélet,szerintem enyhe is.A pénzösszeget a mellényzsebéből kifizeti. .Amennyit pedig a "focisták" keresnek,nem lesz gond söfőrt alkalmaznia.Ilyen ítéletek pedig csak a hírességeket illetik meg.Ez pedig sokunk szemét szúrja.És ez nemcsak erre az esetre vonatkozik.”
 • 15. Powerarc 2009. szeptember 11. 20:34
  „dr73 - Abban az esetben is egy ittas kerékpárost gázolt egy gyorsan haladó autós? Tudom hogy két egyforma eset nincs, de létezik precedens ítélet nem? Mivel gyorsított eljárás volt, az amiatt lehetett mert beismerte hogy ő is hibázott. A büntetés mértéke? Mennyit is kapott Császár Előd aki be volt szívva és még biztosítási csalást is el akart követni?”
 • 14. McAliester 2009. szeptember 11. 19:08
  „Szerintem mi nagyon messze vagyunk azoktól a köröktől ahol ezt az egészet lerendezték...
  Nem tudom mi lehetett volna a helyes ítélet!!!
  De véleményem szerint ha mi "halandó" egyszerű emberek követjük el ugyanezt????
  Akkor mi van? 1 év felfüggesztett nekünk is? 250e? 2 hét alatt jogerős ítélet?
  Mindenesetre elgondolkodtató... - Nem állok senki pártján!!
  (egy ember meghalt) részeg volt... gyorshajtás...”
 • 13. IV.Béla 2009. szeptember 11. 18:52
  „Na a gyilkos tehén megcsinálta a bicklicselt.”
 • 12. suellen 2009. szeptember 11. 18:51
  „Hánnyal ment az autó, azt nem írják. A faszi pedig csontrészegen tekert az út közepén. Szóval akkor miért van a börtön?”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toborzót tart a Győri ETO Futsal Club

Futsal - A Győri ETO Futsal Club várja azokat az általános, és középiskolásokat, akik kedvet éreznek… Tovább olvasom