Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

December közepén döntenek a soproni EB-futamról

Kerékpár - A hét elején a fővárosban elnökségi ülést tartottak a kerékpársport BMX-szakágában, amelyben mint ismeretes, Radasics Vilmos személyében soproni olimpikon versenyzett Pekingben. A témák között szerepelt a jövő évi soproni Európa-bajnoki futam is.
Az elnökségi ülés egyik kiemelt pontja a jövő májusban Sopronban rendezendő Európa-bajnoki futam, illetve annak szervezése volt.
Amint arról Nagy Tamás, a Soproni BMX Klub elnöke elmondta, jelen pillanatban még van némi anyagi jellegű akadálya annak, hogy elinduljon a nagyszabású viadal szervezése. A szakági elnökség december 15-ig ad – remélhetőleg igenlő – választ arra: elő tudja-e teremteni a szervezési munkálatok elindításához szerinte szükséges kétmillió forintot.
Azt már előre jelezték az ülésen, amennyiben megkezdődhet a szervezés, úgy az elnökség felkéri Sopron önkormányzatát arra, hogy segítsen az Európa-bajnokság szervezésében és a tárgyi feltételek megteremtésében.

Tegyük hozzá, 2006 nyarán már volt EB-futam Sopronban, amelynek apropóján felújították a Jereván-lakótelep mögötti BMX-pályát. A nagy sikerrel rendezett futamok óta a szabályok szigorodtak, s nyilván ennek kapcsán a pálya további felújításra szorul.

December 5-én Szombathelyen tartják a szakág díjkiosztó ünnepségét, ezen adják át „Az év versenyzője" és „Az év edzője" díjakat. Az elnökség mandátuma jövő márciusban jár le, s a díjkiosztón várhatóan felkérik a soproni Nyikos Tivadart, hogy addig is lássa el a szövetségi kapitányi teendőket. A szakember kapitányi megbízatása ugyanis elvileg az olimpiával lejárt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés egy sikerkorszakra

Labdarúgás - Emlékezés egy sikerkorszakra címmel tartott sajtótájékoztatót a Győri ETO FC. Az… Tovább olvasom