Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Címvédésekre készülnek

A Mosonmagyaróvári Botond SE versenyzői szép sikereket értek el a hazai bajnokságon. A többszörös világ- és Európa-bajnok Onozó Szabolcs hozzájuk igazolt. Remek eredményeket várnak az év végi viadalokon.

A Mosonmagyaróvári Botond SE magyar bajnok női csapata.
Freimann Sándor, az egyesület edzője és vezetője alig győzi sorolni a legfrissebb eredményeket. Az egyesület közel száz leigazolt versenyzője közül legalább minden második rendelkezik kiemelkedő teljesítménnyel. Az ifjúsági és junior fekvenyomó országos bajnokságon például Fodor Klaudia és Molnár Zsolt szerzett bajnoki címet. A hasonló korcsoportú erőemelő hazai bajnokságon Fodor Klaudia újabb bajnoki címmel gazdagodott, mellette Boros Gábor is első lett, Molnár Zsolt ezúttal második, Urbán Zoltán és Rohwid Tamás pedig harmadik helyezést szerzett.

A felnőtt erőemelő országos bajnokságon a botondos női csapat magabiztos versenyzéssel az első helyezést szerezte meg, a férfiak pedig ezüstéremmel zártak. Egyéniben Farkas Erika, Petróczki Magdolna, Závodszky Tímea, Kelemen Ildikó és Molnár Tamás szerzett bajnoki címet, ezüstérem Fodor Klaudiának, Köpcsényi Renátának és Varga Balázsnak jutott, bronzérem pedig Molnár Zsoltnak és Németh Róbertnek. A legfrissebb bajnoki cím Rajki László nevéhez fűződik, aki a masters magyar bajnokságon a 82,5 kg-os súlycsoportban végzett az első helyen.
A nemrég Prágában megrendezett junior erőemelő Európa-bajnokságon a 48 kg-os súlycsoportban Fodor Klaudia a negyedik helyet szerezte meg.
Az edző nagy örömére a Botond SE tovább erősödött, hiszen Pécsről hozzájuk szegődött a négyszeres Európa-bajnok, ötszörös világbajnok és csúcstartó Onozó Szabolcs. Vele az év végén Szlovákiában sorra kerülő fekvenyomó-világbajnokságon címvédésre indulhatnak, csakúgy, mint a női erőemelő Európa-bajnokságra, ahol Závodszky Tímea készül megvédeni címét, de jó eséllyel versenyeznek majd klubtársai, a fiatal Fodor Klaudia, Petróczki Magdolna és Kelemen Ildikó is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodrogi újra a Tour de France-on

Bodrogi László ismét elindul a Tour de France-on. A magyar kerékpározót is benevezte klubja a július… Tovább olvasom