Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Bozsik Péter lemondott

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége egyhangúlag elfogadta Bozsik Péter szövetségi kapitány lemondását.

A szerződést közös megegyezéssel szüntetjük meg – jelentette be Kisteleki István, az MLSZ elnöke a szövetség győri elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Kisteleki István elmondta: az elnökség meghallgatta Bozsik Péter szövetségi kapitány és Détári Lajos szövetségi edző beszámolóját, amelyben értékelték a válogatott közelmúltbeli teljesítményét.

– Az elnökség szerint a kapitányi beszámoló szakszerű volt, jól értékelte a helyzetet – folytatta Kisteleki István. – Két pontban volt hiányérzetünk, egyrészt a jövőkép kialakításában, másrészt a csapatépítés tekintetében. Az elnökség ezért a beszámolót nem fogadta el. A kapitány ezek után felajánlotta a lemondását, amit tudomásul vettünk és három hónapos végkielégítéssel közös megegyezéssel távozik a posztjáról.

Az MLSZ elnöke arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy Bozsik Péterrel együtt a szakmai stáb is elköszön-e. Jelenleg annyi bizonyos, hogy a húsz nap múlva megrendezendő Magyarország–Kanada mérkőzésre ideiglenes kapitány vezeti a válogatottat.
– Nem úgy jöttünk a győri elnökségi ülésre, hogy megválunk Bozsik Pétertől, ezért egyelőre nincs is elképzelésünk a következő kapitány személyéről – válaszolta egy kérdésre Kisteleki.

Bozsik Péter a menesztéséről a következőket mondta:
– A máltai mérkőzés után megkérdezték, hogy miért nem mondtam le. Azért nem, mert annak ellenére, hogy az a vereség szégyenteljes, gyalázatos volt, úgy gondoltam, csak egy állomása a csapatépítésnek. Azt hittem, hosszabb távon számít rám az elnökség, ám mivel nem fogadták el a beszámolómat, nem maradt más választásom, felajánlottam a lemondásomat. Tudtam, hogy a magyar labdarúgásban tartó hatalmi harcban egy dolog védhet meg, az eredmény. A Málta elleni meccs után védhetetlen maradtam.

Kisteleki István elmondta még, a magyar labdarúgás megújulása nem következhet be állami szerepvállalás, a feltételrendszer jelentős javulása nélkül. Ezért egy komplett átfogó 1500 oldalas programot készítettek, amely már Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, illetve más illetékesek asztalán fekszik.

– Állami segítség nélkül a magyar futball megújulása lehetetlen, a világon mindenütt ez volt a járható út. Jó példákat is tudok mondani, mint például Svájcé vagy Törökországé. December 15-ig adtam magamnak időt, szerintem addig eldől, hogy az előrelépés feltételeit meg tudom-e teremteni – fogalmazott Kisteleki István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrladamér: az első előtt?

Vasárnap rendezik a Győrladamér–Mosonszolnok mérkőzést a megyei II. osztályban. Tovább olvasom