Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Berki és Dancsó az év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél

A tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Dancsó Zoltán lett az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél.
A tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Dancsó Zoltán lett az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél (NSSZ), amely a hagyományoknak megfelelően az idén is díjazta a hazai sportélet tavalyi legjobbjait.

A Gödöllői Királyi Kastélyban rendezett ünnepségen díjat kaptak az év sportolói, edzői, az év utánpótláskorú sportolói, az év sportvezetői, az év sportújságírói, valamint a "Sportolók egészségéért 2011" elnevezésű kategória legjobbjai. Berki és Dancsó az úszó Gyurta Dánielt és a kenus Vajda Attilát előzte meg, azaz csaknem ugyanúgy állt össze az élcsoport, mint a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által rendezett hagyományos Év sportolója szavazáson, ahol Berki, Gyurta, Vajda volt a sorrend.

Õk hárman egyébként, valamint a szintén elismerésben részesített edzőik nem voltak ott az ünnepi eseményen, mert valamennyien külföldi edzőtáborozáson vesznek részt.

Gémesi György, az NSSZ elnöke köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a magyar sportirányítási rendszerben elkezdődött integráció miatt ebben a formában utoljára került sor a gálára, de bízik abban, hogy a díj valamilyen formában a Magyar Olimpiai Bizottság keretei között is megmarad. Az elnök hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendő is bővelkedett kiemelkedő magyar sporteredményekben, s hozzátette: az elismerések értékét az adja, hogy azokat a sportszakemberek véleménye alapján ítélte oda az NSSZ elnöksége. Kitért arra is, hogy a nem olimpiai sportágak képviselőit is minden kategóriában díjazták.

A díjazottak: Az Év Sportolója 2011:

1. Berki Krisztián (torna) és Dancsó Zoltán (kick-box) 2. Gyurta Dániel (úszás) 3. Vajda Attila (kajak-kenu)

Az Év Utánpótlás sportolója 2011:

1. Kovács Sarolta (öttusa) és Senánszky Petra (búvárúszás) 2. Csipes Tamara (kajak-kenu) 3. Németh Zsanett (birkózás) és Szegedi Döme (karate)

Az Év Edzője 2011:

1. Pálvölgyi Miklós (öttusa) 2. Széles Sándor (úszás) és Sajó Zoltán (karate) 3. Vécsi Viktor (kajak-kenu) és Kovács István (torna)

Az Év Sportvezetője 2011

1. Nyíri Iván (búvárúszás) és Schmidt Gábor (kajak-kenu) 2. Molnár Zoltán (MOB) 3. Altorjai Sándor (torna)

Az Év Sportújságírója 2011:

1. Kaszala Claudia, Bányász Árpád, Molnár Mátyás

A Sportolók Egészségéért 2011:

1. Lénárt Ágota 2. Babindák Elvíra 3. Berka Imre Életműdíj: Szepesi György

"NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíj Ferjáncz Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalás miatt elítélték a Sturm Graz több volt vezetőjét

Bűnösnek találta egy osztrák bíróság a Sturm Graz labdarúgócsapatának több volt vezetőjét… Tovább olvasom